NHL

14241 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1041048

Sv: Stanley Cup 08
Deas: Kopierar från min blogg:

Detroit dominerar spelet i matcherna mer än Pittsburgh med en total-hockey och jag tror att de kommer att dominera matcherna även nu, åtminstone på hemmaplan. Det som blir avgörande då är effektiviteten och vilket lag som kan öppna upp det andra laget när de anfaller. Detroit får troligen flest chanser i powerplay på hemmaplan eftersom de kommer att ha pucken mest.

Pittsburghs spetsspelare är mycket mer genombrottsstarka och bättre på att skapa öppna ytor åt sig själv och blir därmed betydligt giftigare när de kommer med fart. Nackdelen är att de inte kan matcha defensiven hos Detroits spetsspelare och har heller inte samma klass på spelskickligheten på backsidan som Detroits forwards har, puckarna kommer i rätt läge hela tiden och sitter på bladet när Rafalski och Lidas levererar puckar från egen zon. Ett bra sätt att ta bort Detroits förstakedja kan vara att ta bort backarna, men det är betydligt lättare sagt än gjort.

Pittsburgh har alltid minst två bra kedjor varje match. Detroit kan bli reducerade till att ha endast en bra kedja när spelet inte stämmer.

Rutinen och erfarenheten har Detroit ett stort plus i med flera spelare som har varit med om att både vinna flera titlar och även har erfarenheten av "choka" vid stora tillfällen. I Pittsburgh så finns knappt några sådana erfarenheter alls.

Jag tror att detta blir en otroligt bra och jämn final men jag tror att Detroits större erfarenhet och tålamod i spelet tillsammans med sin hemmafördel väger över till en 4-3 seger för Detroit!
Kommentera