NHL

13868 inlägg · 804 ämnen

Stanley Cup 08

1043735 · » Till forumet


Sv: Stanley Cup 08
JimmyH: På denna sida kan man just nu se en livesändning från Red Wings Stanley Cup parad och firande.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
JimmyH: Pittsburghs lag nästa säsong blir nog ganska likt årets, minus Hossa, Oprik, Roberts och någon till, är min gissning. De måste hitta Sid en ny lek-kamrat. Förhoppningsvis någon a la Sykora som till ett prisvärt kontrakt vill skriva på med klubben (Sykora kontaktade själv Pens förra året).

Att taket väntas gå upp till 56 miljoner hjälper såklart. Och ja, Zäta har ett år kvar, jag såg helt enkelt fel då jag tittade på nhlnumbers.com tidigare idag. En titt där visar snabbt att Detroit blir grymma nästa år igen, helt klart.

All heder åt deras organisation. Ypperligg scouting och ett bra system i övrigt där spelare som inte lyckas i andra lag gör succé hos just dem. Världens bästa klubblag vann både President Trophy och Stanley Cup.

Gällande Pens är jag nu ett halvt dygn senare inte heller så pessimistisk. Lyxen att se en ytterforward av Hossas klass brevid Sid är nog bara att glömma, men vafan, med den centerstommen och Fleury i mål lär de gå bra nästa år igen.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas: Hård och hård... Nja..;)

Jag vet inte hur Zäta resonerar men han är i alla fall väldigt nöjd med det kontrakt han har haft och han har inte behövt leta i frysen eller käka nudlar i slutet av månaden direkt. Har han inte ett år kvar för övrigt? Jag har fått för mig det.

Men han kan säkert bli grymt bra betald vid nästa kontrakt, det är väl så det ska gå till också egentligen. Vinn Stanley Cup och Conn Smythe innan du kommer och ber om topplön. ;)

Pittsburgh tappar säkert några eller något namn i takt med att lönerna i laget ska öka men de kommer nog tillbaka och kommer garanterat vara ett topplag ett tag framöver, jag ser inget som skulle tyda på annat idagsläget. Jag tror ganska hårt på båda finallagen framöver faktiskt.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
JimmyH: Mindre fult sett till att det inte var utanför spelet, helt klart. Fast fulare sett till att det var helt bakifrån och en hård tackling som skickar huvudet mot plexit, och inte en snyting mot sidan av ansiktet.

Men nog om de tråkiga bitarna, och jag tror inte vi kommer komma överens där heller :)

Hur ser du på Zetterbergs kontraktssituation, och Detroits lönesituation överlag? Z'as agent borde sparkas då han gick med på deras förra kontrakt. Lönenivån var den första säsongen helt ok men längden ett skämt med tanke på Z'as potential och utvecklingskurva. Just det kontraktet kan faktiskt ses som en av nycklarna till årets seger, då Detroit ligger ganska precis under taket.

Zetterberg bör nu få iaf en 7 miljoner per säsong, så det kommer hända saker i Detroits trupp.

Rörande Pittsburgh är jag lite nedstämd då det faktiskt kan dröja ett tag tills de får ett lika bra lag. För ett vinna Stanley Cup bör man ha en grym bredd från start eller en lyckad trade deadline. Det sistnämnda var i år vad som gjorde Pens till contenders men hur många år irad kan man få till sådana block-busters för rentals?

Pittsburgh blir inte Tampa Bay North, deras timing sett till lönetaket är mycket bättre än vad Lightnings var, fast samtidigt kan det bli lite klurigt. Om Hossa går kan de re-signa alla, men då saknar de djup gällande producerande ytterforwards. Och hur mycket kan Fleury tänkas få? Orpik sägs dessutom vilja lämna laget och kan säkert få en 3-4 miljoner per år nu.

Lovande är iaf att Malone verkligen vill stanna, och att både Rutuu och Laraque sagt sig kunna sänka sina löner. Dock ser Sheros sommar hektisk ut, utan tvekan.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Nu kollade jag upp det. Priset har funnits sedan 1965. Andra året så vann Roger Crozier från Detroit det fast Montreal vann Stanley Cup och 1968 så vann målvaktslegenden Glenn Hall priset för St.Louis fastän de torskade finalen.

De två senaste 87 och 03 har förekommits av finaler där det gått till Game 7.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Paddan: Jean-Sebastian Giguere 03, Ron Hextall 87 och Reggie Leach 76 är de enda under modern tid, kanske någonsin också, jag har inte full koll på ens hur länge trofén funnits.

Deas: Korkat och fult av Draper men det hamnar inte på Roberts nivå i min bok då den här grejen var i samband med spelet. Pucken och utvisningsdödande var liksom huvudmålet för Drapers besök bakom Pittsburgh-målet.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Paddan: Det har hänt fem gånger. Senast det hände var när J-S Giguere fick priset 02/03. Innan det var senaste gången i mitten av 80-talet, tror jag.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas: Tänkte höra med expertisen, hur pass ovanligt är det att vinnaren av Conn Smythe inte var en av spelarna i det laget som vann Stanley Cup?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Vart är föresten ramaskriet över att Draper tacklar Gonchar bakifrån och kör in hans huvud i plexit med händerna högt? Medan Calle tydligt förklarar hur det säkerligen var pga Gonchars skada ;)
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Intressant att höra hur "banged up" några av pingvinerna var. Vissa har det ju märkts på så man var nyfiken.

Sid hade alltså problem med ljumsken och brutna revben och pratar om att en annan i laget också hade det (brutna revben). En inte helt vild gissning är Malkin, då han efter match ett mot Flyers inte var hälften av sig själv och i den matchen också åkte på en riktig jävla propp (Richards, kanske). Flyers gick hårt åt honom, och igår sågs han efter matchen i en speciell skyddströja, plus att han hade flunsan. I hans fall var det väntat, då det verkligen var som att någon tryckte på en off-knapp då det gäller hans spel.

Avslöjandet att någon hade en bruten näsa var kanske inget jättescoop :), fast tydligen pratades också om brutna fötter och tår.

Och innan folk börjar grina så menar jag inte att det var avgörande och jag är säker på att det var ett liknande antal skador även i Detroit. Det var intressant att höra bara då det var spelare man undrade vad de led av.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
brynästigern: "Har de blivit oskyldigt anklagade så är det däremot jäkligt synd om dem..de blir ju "stämplade" som våldtäktsmän livet ut."

Det är ju det du gör.


De blev hörda och fick sen gå och man avskrev fallet. Lägre misstänkandegrad av brott går inte att få och att man avskrev det innebär att det inte fanns något brott att gå vidare med.

Sen är det väl en helt anan sak att man skall sköta sig under landslagssamlingar. Kommer jag ihåg rätt så tog de någon öl på kvällen. Så illa var väl inte det så att de skulle behöva bli avstängda. Parollen åp den tiden i Tre Kronor var ju frihet under ansvar och hade det velat sig annorlunda så hade det varit presschefen eller BÅG de tagit en öl med.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Poffa:

Jag vet på ett ungefär hur rättsväsendet i Sverige fungerar...

Dessa spelare representerade landslaget under denna händelse och då bör man väl sköta sig därefter.. även om det hade skett utanför landslaget så är jag av den åsikten att de skulle ha blivit avstängda. I alla fall att utöva hockey på elitnivå. Däremot något vanligt arbete ska de naturligtvis få utöva.

Har de blivit oskyldigt anklagade så är det däremot jäkligt synd om dem..de blir ju "stämplade" som våldtäktsmän livet ut.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
brynästigern: Och du kan inte hinta om att de var skyldiga då de släpptes. Du får utgå från att de då var oskyldiga.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
brynästigern: Om de är skykdiga har vi i Sverige ett rättsväsende som är avsett att döma ut straffen för förseelsen. Ofta handlar det då om böter och/eller fängelse. Samhällstjänst kan man också få.

Nej, jag tycker inte det är rimligt. Med din filosofi så skulle en dömd brottsling aldrig mer få återgå till arbetslivet, alltså? Hur, om alls, tänkte du då?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Poffa: Jag är väl medveten om att de inte har blivit dömda för den eventuella våldtäkt som påståtts ha ägt rum. Är de oskyldiga så är det väl inga problem. Saken är att OM de är skyldiga så borde de ha blivit avstängda på livstid.

Tycker inte du att det är rimligt ?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
brynästigern: Avstängda på livstid för något de inte ens dömts för?

Du blir anklagad för våldtäkt, men inte dömd. Från och med nu får du inte jobba mer, någonsin. Låter det rimligt, tycker du?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
brynästigern: Du vet något om händelsen som inte vi andra vet alltså?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
ralus:

Vad jag hymlar om ?
Jo, jag är av den åsikten att A. Lilja och de andra som var med om "sexskandalen" för några år sedan borde ha blivit avstängda på livstid.

Hårt ? Visst, men det är min åsikt i alla fall.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
brynästigern: vad hymlar du om?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
En sida med lite klipp från matchen och snack med Z mm
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
qslig:

Det är bara att lyfta på hatten och gratulera Detroit till segern. Tyvärr så är det en spelare i laget som inte borde ha fått varit med om det bara. En av svenskarna nämligen..vem det är kan ni säkert lista ut.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas: nä, man var ju lite trött, blandade väl ihop konceptet :). hur som helst, rättvist blev det i slutändan då det odiskutabelt bästa laget vann, härligt!
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Ambroo: Vad fins att argumentara emot? Blir Zetterberg störst genom tiderna så blir han väl det?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
WarhawK:

Grattis Detroit

Ytterligare ettgäng svenskar att lägga till i skaran som Stanley Cup vinnare.

Flyttar Lidas hem till VIK nu ?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
JimmyH: Å nej, nu kommer varenda Ö-vikare att kliva in och argumentera emot, men det kanske du är beredd att ta i det här läget?;-)
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
WarhawK: Nicklas Lidström är Sveriges bäste genom tiderna nu! Utan tvekan!

Henrik Zetterberg är nu ja, otroligt stor! Att han gör Game Winning Goal och blir 1st Star i den sista matchen försämrar knappast omdömet heller. Han kan bli vår störste och bäste någonsin innan karriären är över, helt klart!

Ett roligt fakta är att han med stor marginal slog rekord i det senaste draftvalet någonsin att vinna Conn Smythe, tidigare innehavare var Ron Hextall som gick som 119. Zäta gick som 210:a.

Helt suveränt! Skönt att också det bästa laget får vinna Stanley Cup. President Trophy och Stanley Cup samma säsong är faktiskt ganska ovanligt.

Skönt att också (för en gångs skull) sedan innan säsongen startade tippat rätt Stanley Cup-vinnare. ;)
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Grattis Lidas som 1:a europeiske kapten få vinna SC och grattis till Z som Conn Smythe vinnare även ett grattis till andra svenskarna i laget och så klart resten av laget oxå

Det klart bästa laget vann och var värdiga vinnare till Lord Stanleys förväxta ölmugg
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Tredje målet turligt och Pens riktigt nära kvittering men det är såklart finalseriens bättre lag som vinner.

Då Detroit gör 1-3 stänger de ner helt och står ruggigt bra på egen blå. Pens får inte många riktiga anfall på hela perioden innan de reducerar i PP.

Har svårt att se någon annan än Z få Conn Smythe.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
För andra gången den här finalserien ser man Crosby blixtra till med den där topp-intensiteten man ständigt var så bortskämd med under 06/07 först då de ligger under med två mål. En observation bara.

Detroit står upp sjukt bra på egen blå nu. Pittsburgh får inte många vettiga anfall i fem mot fem.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
qslig: Första förlängningen relativt jämn? Det var just period 3 och 4 Detroit dominerade totalt senast.

I match 3 tycker jag Pittsburgh var bättre.

Inatt är Detroit hittills lite bättre, men jag ser inget av den totala dominansen Calle pratar om.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas: jo, relativt jämnt även om jag nog får säga att detroit har varit det bättre laget i alla matcherna. förra matchen måste ha varit tung för detroit som tryckte på rätt ordentligt utan att få någon större utdelning. första förlängningen var också relativt jämn men sedan var faktiskt pittsburgh bättre i de följande två. som sagt, tung förlust med kvitteringen med sekunder kvar, sedan sudden. psykologiskt.

vill att matchen skall börja, är ju sugen :). viktigt för pens att gonchar spelar, någon som vet om han lirar med tanke på den eventuella skadan, läste att han förväntas spela men det säger ju inte så mycket.

taskig spåkula senast men filppula får väl avgöra inatt istället :).
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
mattias - 74: Mja. Detroit kunde ha gjort en sisådär 4 mål i tredje perioden :)

Förhoppningsvis får Pittsburgh en bra start imorn dock, och sett över de tre senaste matcherna har det ju i stort sätt varit jämnt.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas:

Klantig utvisning på Hudler , detta kommer bli 7 matcher som jag förutspådde. Nu såg jag bara sista förlängningsperioden i morse men kan det vara så att Detroit har drabbats av stora darren ?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Jag hittar inte orden riktigt. Min röst gick också upp i falsett då jag bara upprepar "tack, tack" ståendes framför tv'n.

Spontant en av de roligaste matcher jag sett ur ett fan-perspektiv, fast samtidigt också den jobbigaste, såklart.

I ett försök till ojektivitet förstår jag hur detta måste svida för Detroit, med tanke på deras överlägsenhet i period 3 och 4.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Per HApps: Dags för att ta en samarin och fira sykora nu då.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
65selander:
Kommer nog att sätta kafferekord i dag. gäsp :)
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
wap.hockeysnack.com
Nu kan man åka. Tung förlust för Wings med tanke på kvitteringen när det var 30sek kvar
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
wap.hockeysnack.com
Påminner om Canada Cup för ett antal år sedan, d v s att jobbet påkallar sin uppmärkssmhet... kul med långa matcher, är nog inte lika kul för spelarna.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
filppula avgör nu i andra förlängningsperioden :)
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
14-4, 13-2

Skottstatistiken från de två senaste perioderna. Självklart har Detroit varit grymma, men lite besviken är jag med tanke på Pens spel i de två första perioderna.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Nu får det banne mig bli mål, flygtaxin hämtar ju om 10 minuter.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Jag klarar inte det här. Hur fan ska Pens gå segrande ur den här sudden?

Jag skulle gått runt på följande tre kedjor:

Malkin - Crosby - Hossa

Malone - Staal - Sykora

Dupuis - Talbot - Roberts

Malkin och Sykora har inte rosat marknaden men i gott sällskap vore det väl därför typiskt om de nätade.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Nu går det undan.

Pittsburgh gör det riktigt bra i två perioder, men hade behövt något mål till.

Tredje perioden har Detroit dominerat fullständigt.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas: såg ut som att det var snoken, den är fan inte rolig, kunde ju varit värre dock :)
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Äntligen ett bra byte av andrakedjan. Härligt att det resulterar i en nockad Malone...suck. Fan de har inte flyt nu.

Hoppas bara det är näsan igen (han har brutit den förut).
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Nu försökte publiken med något som nästan lät som en hejarramsa. Annars är det ju mest folk som slår på plexit som låter när inte spelet är igång.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Deas: Ja, det är ju inte så att jag tycker att han väcker anstöt på något sätt. Han är en gemytlig göteborgare. Men hockeykunskaperna lyckas han dölja bland floskler och självklarheter. Några träffsäkra professoranalyser får man dock aldrig.
Ibaland påminner hans kommentatorsstil om Anders Hedberg. pratar gärna men det lät så här. "Ta en smäll - ge en smäll. Det är hockey." Eller, "Han skjuter pucken mot mål. I mål. Det är mål."

Calles analysförmåga som han förmedlar ut blir ungefär. - Detroit har spelat lite dåligt sista tio minuterna. De måste nog tala om det här i pausen och spela bättre i nästa perod. De måste komma igång så de spelar bättre.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Börja inte sumpa en massa klara lägen nu Pens...

För er som inte är för nervösa att njuta av det måste det vara en jäkligt rolig match just nu va?
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
NuMo: Jag gillar honom för det mesta. Han och Holmgren är både roligare och mindre blåögda än Blomsten (som aldrig är uppdaterad och bara fokuserade på svenskarna, eller utländska stjärnors brister) och den andre killen.

Just idag var Calle dock från start helt inställd på en given segerfest för Detroit, utan en tanke på att det lika gärna kunde stått 2-2 i den här matchserien. De kommenterade t,ex inte Crosbys backchecking som de hade gråtit av glädje över om han var svensk.

Iof kan jag inte klandra honom idag, för med match ett och två i åtanke var jag också inställd på en segerfest för de röda :p
Kommentera

Sv: Stanley Cup 08
Bissett19: han hade ju lite oflyt där, den gick ju via halls skridsko. får väl hoppas detroit rycker upp sig lite till andra. fel snubbe (helm) som fick friläget också, men men.
Kommentera

1043735 · »