NHL

14053 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1047587

Sv: Silly season 08-09
Paddan: Inte alls en särskilt ordentlig summa marknadsmässigt. Han var årets bästa FA. Pittsburgh erbjöd honom enligt uppgift 7-7.5 per säsong över flera år.

Drömscenariot var att få honom på ett ettårskontrakt. Ett år med satsning på Stanley Cup och sedan då Staal och Malkins nya deals kickar igång så hade Hossas kontrakt helt enkelt gått ut. Jag fick kritik för det resonemanget då de flesta trodde han skulle passa på och casha in rejält över flera år.

Istället fick Detroit till ovanstående scenario. Det gör inget att Zetterberg och några andra ska ha nya kontrakt nästa säsong för då är Hossa borta igen.

Detta var kanske det tyngsta som kunde hända Pittsburgh och lagets fans. Hossa valde att bara skriva på för ett år för att få vinstchans med ett topplag. Men han gjorde det inte med Pens, utan gav finalmoståndarna Detroit den chansen istället. Oooh, den svider.

Wayne Gresky: Hossa har hela tiden pratat om att skriva på för en contender. Den senaste tidens rykten fick mig att vackla men så tog det den här vändningen istället.

Inte i JimmyHs face. Han kan fira. I alla Pensanhängares faces, snarare.

Slutspelets överlag efter Zetterberg och Crosby bäste utespelare kritar alltså på för regerande mästarna. De regerande mästarna som i övrigt har ett i stort sett (eller helt och hållet?) oförändrat lag.

Hah, alla andra contenders gnisslar nog tänder idag.

Grattis Detroit. Och grattis Hossa, som får en bra chans på Stanley Cup med ändå cashar in ett långtidskontrakt nästa sommar istället.
Kommentera