NHL

13905 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1049552

Varför lönerna ökar och åsikter därom....
En ganska intressant (kort) artikel om varför lönerna ökar och varför ligan inte anser det som ett större problem finns att läsa här:

www.tsn.ca/nhl/story/?id=243570&lid=sublink08&lpos=headlines_nhl

Dock aningen fånigt att Daly inte kan erkänna att Canada-lagen faktiskt har stor del i att ligan går så bra som den gör just nu. Finns flera intressanta kommentarer till hans påståenden... även om jag inte anser alla särskilt korrekta.

Men faktum är, trots allt, att de sex Canada-baserade lagen faktiskt drar in 28% av ligans nuvarnade inkomster (om jag nu inte läst fel) och att dessa pengar bidrar till att finansiera lag som Nashville och Carolina som knappast lär gå med vinst vad jag har förstått. Men när det börjar diskuteras om man ska flytta på USA-baserade franchises så blir det tydligen taggarna utåt direkt från ligans topp-gubbar. Men när det gällde de två Canada-baserade lagen som (hittills) tvingats flytta så var det minsann inga problem att godkänna det hela.

Klart situationen kan se helt annorlunda ut om bara något år, men jag tycker personligen att det är oerhört fånigt att ligan inte vågar försöka "expandera" ligan till ställen där den skulle kunna dra in mer pengar istället för att försöka bredda intresset på orter där det aldrig kommer få samma dragningskraft! Jag talar inte om expansion så till vida att det behövs fler lag i ligan... däremot att det kanske skulle vara på sin plats att flytta på en del lag som går med minus och som troligen aldrig kommer kunna generera samma intresse som faktiskt finns i Canada.....

Utsålda arenor är inget bevis för att det finns ett genuint hockeyintresse på en ort, utan kan handla om hur trendigt det är att gå på hockey just då, eller hur pass väl man marknadsför sporten. Finns ju oerhört många "slipsnissar" som numera går på hockey och man undrar ju om alla de verkligen har ett hockeyintresse, eller om det enbart är ett nytt forum för att kunna diskutera affärer osv. Biljettpriset är ju på sina håll så absurda att vanliga Svenssons inte längre har råd att gå på hockey, så varför ska då lönerna stegras i slutänden? Jo, för att ligan ska tjäna mer pengar genom att höja priser på biljetter souvenirer och annat hockeyrelaterat material. Tycker detta mer och mer börjar likna en ond cirkel vilket i slutänden enbart kommer drabba de som verkligen älskar sporten för vad den är.... och i slutänden tror jag det leder till att ligan kommer självdö, speciellt om det skulle bli så allvarligt att något av Original 6-lagen kan komma tvingas flytta.
Kommentera