NHL

13868 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1049565

Sv: Varför lönerna ökar och åsikter därom....
Deas:

Jo, men eftersom nu då den amerikanska dollarn istället är så pass svag och så sent som idag faktiskt var mindre värd än US-dollarn så kan man ju fundera på varför ligans ledning aldrig ens funderat på att ev flytta ett USA-baserat lag, utan oavkortat gett sådana förslag och uppgörelser tvär-nobben.....

Det är ju enbart en observation från min sida såklart... men det är något jag tycker är riktigt patetiskt och det bevisar bara att det är amerikanska affärmän som styr ligan!

Japp, klart det är lagen som tjänar pengar som håller upp hela ligan.... det var ju det som var en viktig poäng i det nya CBA. DVS revenue-sharing som innebä ratt lagen som tjänar minst får en stor del av kakan i ligans totala inkomst.

Frågan är ju varför detta inte längre anses som ett problem.... svaret stavas troligast i att det är USA-baserade lag som har störst problem, och dessa verkar ju ingen i NHL-ledningen vara intresserade av att flytta!! Frågan då blir ju om det skulle låta likadant ifall t ex Calgary och/eller Edmonton skulle hamna i liknande situationer som innan 2005?
Kommentera