NHL

14139 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #473761

Sv: Skratta eller gråta ?
henkaaa:

Jag börjar att svara på det här med att klubbarna kommer försvinna om de inte satsar. NHL är ju utformat så att de lag som kommer långt ner får drafta först. Gör man ett bra jobb där så får man bra spelare till ett lågt pris, dessa tillsammans med äldre rutinerade och inte speciellt dyra rävar kan komma långt. Se bara på Colordado som under sin tid som Quebec var tämligen fattiga och tämligen dåliga. Tack vare bra trader och fina draft picks är man nu en av de absoluta toppklubbarna i NHL. Ett lysande exempel på hur man kan lyckas.

Dåliga år i NHL leder automatiskt till att man kan börja bygga upp ett nytt storlag, bara man sköter det hela på rätt sätt. Tänker man på detta så faller också argumentet för att man blir tvingad att betala det som skiljedomstolen säger. Dessutom är det långt ifrån säkert att spelare som väljer skiljedomstol får mer betalt i andra klubbar, framför allt om klubbarna själva inser att de inte kan hålla på på detta vis.

Nä, du har inget lönetak på ditt jobb och tur är väl det. För säg att du blir riktigt, riktigt bra på ditt jobb och får hög lön, låt oss säga 80 000 i månaden vilket är klart mer än medelsvensson. Facket på ditt arbete jobbar alltid för att hålla lönenivåerna jämna, så för att få det dit så höjs de andra personernas löner, om än inte lika mycket. Detta fortgår ett par år och lönerna för de andra höjs hela tiden för att komma ikapp dig. Helt plötsligt inser nu företaget att det är på väg att gå överstyr och därför kommer de med kravet att du och dina medarbetare, som nu ligger på runt 45 000 i månaden, skall sänka er lön till 22 000 för de andra och 35 000 för dig. Vilka är det då som begått felet? Företaget eller du som tacksamt tagit emot de pengar du fått?

Summorna är inte ens i närheten av desamma, men pricipen är likadan.
Kommentera