NHL

14122 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #473993

Sv: Skratta eller gråta ?
WarhawK: Vems fel det är om NHL nu skulle läggas ned är det väldigt svårt att ha ngn åsikt om. Ägarnas siffror är naturligtvis framtagna i eget syfte, liksom fackets siffror visar att det inte är så farligt med den blödning som ägarna påstår att dom är utsatta för.
Jag tror att ägarna vill knäcka spelarfacket en gång för alla och det är isf bara en logisk följd av hela USA:s arbetsmarknadskultur i övrigt: fackföreningar är fortfarande, i världens största demokrati, i det närmaste totalt osynliga och tandlösa. Om det öht existerar ngt fack på en arbetsplats.
Spelarna är rädda för att ett lönetak kommer att hålla nere lönerna samtidigt som ägarna kan plocka ut stora övervinster när det börjar gå bra igen. Många jämför med basket, football och baseboll där man ju har lönetak. Kan det inte vara så att man i dessa sporter gått med på lönetak i vetskap om att man ändå tjänar så otroligt mkt mer än vad hockeyspelarna gör med lönetak, eftersom omsättningen och intäkterna är så otroligt mkt större?
Båda parter har sina poänger i argumentationen, så egentligen borde man kunna komma överens relativt snabbt om bara viljan finns att få igång det hela.
Kommentera