NHL

13822 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #596194

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Det var en fantastiskt stämning igår. Jag och min kompis pratade under matchen om att Henke var bra men att det var för många returer rakt ut. Publiken i övrigt var dock i odelad extas. Efter Casparaitis självmålsstyrning som förstörde chansen att hålla nollan ställde sig hela hallen upp och hyllade Lundqvist. I slutet av tredje perioden var det ideliga variationer på Hen-rick *klapp* *klapp* och Lunn-kwist *klapp* *klapp*. Ur ett svenskt perspektiv också kul att se Nylanders slagskott i krysset från blå också, han blev också en av mathcens stjärnor.

Henke har blivit otroligt populär! Ranger behöver profiler i sitt anonyma lag och tidningarna måste ha något att skriva om. Båda tabloiderna skriver om honom idag på temat "who is this guy?" respektive "King Henrik of Sweden". 

Han bjuder på sig själv på ett sätt som verkar främmande för NHL-publik. När hallen skanderade hans namn vinkade han med plocken, sådär som man gör i Scandinavium när det ropas Vinka Henke. Jag såg en re-cap på matchen där kommentatorerna häpnade över det; "såg du, han vinkade till publiken under matchen! Vi har sett det i Baseball när det slås en homerun, men en hockeyspelare? Unheard of!"

Sammantaget är det kul att se Rangers! Liknelsen haltar på mer än ett sätt men det är lite Timrå över dem. Inte de mest namnkunniga men ett jäkla kämpande och slitande över hela banan. Hög fart och forechecking. Det är klart att Rangers inte kan vinna något stort i år men slagpåsar blir de inte. Och bara det är bättre än vad någon trodde innan det gick på sig.

Thrashers har ingen snygg statistik senaste matcherna.

En sista kommentar. Hossa möter Hossa i Madison Square Garden inför 18200 åskådare (inklusive mamma Hossa). Förra året var de i samma lag: Mora IK. Fatta att elitserien förra året var helt fantastisk.
Kommentera