NHL

13886 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #873869

Sv: Stanley Cup
Knåpade ihop ett tips innan slutspelet började bara för att se hur rätt jag skulle ha. Kan ju lika gärna posta det här. Men jag nöjde mig inte med bara första omgången utan tippade hela vägen:

Åttondelsfinal (conference quarter final):
Sabres-Islanders 4-2
Sabres är bättre i nästan allt, Islanders kan vinna några matcher på bättre PP men har ingen chans i bäst av 7.

New Jersey-Tampa 4-1
Största skillnaden är målvaktssidan och boxplayspelet. Brodeur är klart bättre än Holmqvist och det stärker givetvis ett stabilt BP.

Rangers-Atlanta 4-1
Rangers är bättre rakt igenom. De har fler kompletta anfallare och försvarare, bättre PP och bättre BP.

Ottawa-Pittsburgh 4-1
Ottawa är klart starkast så länge de kan hålla sig från utvisningsbåset. För det är egentligen bara i PP som Pittsburgh är det bättre laget.

Detroit-Calgary 4-2
Detroit är lite bättre i allt utom PP egentligen där Calgary är aningen bättre, fast just BP är å andra sidan en stor styrka hos Detroit.

Anaheim-Minnesota 4-2
Anaheim har lite bättre anfallare och klart vassare powerplay än Minnesota. Och det fäller avgörandet.

Vancouver-Dallas 4-2
Vancouver är lite starkare rakt igenom bortsett från PP och i bäst av sju matcher kommer inte Dallas kunna rubba Vancouver.

Nashville-San José 4-3
Otroligt jämn historia. Nashville har de mest kompletta anfallarna och försvararna men San José har ett ruskigt PP som kommer hålla serien jämn in i det sista.

Kvartsfinal (conference semi final):
Sabres (1) - Rangers (6) 4-3
Serien kommer att påminna om Sabres-Hurricanes förra säsongen. I spel med lika många spelare på isen kommer Sabres vara klart bättre men Rangers starkare "special-teams" kommer göra serien oerhört jämn.

Ottawa (4) - New Jersey (2) 4-0
Ottawa är helt enkelt klart bättre än New Jersey och nu kan inte ens Brodeaur hålla New Jersey kvar i slutspelet.

Detroit (1) - Nashville (4) 4-3
Mycket jämn serie men Detroit har lite bättre bredd på både anfalls- och försvarssidan och det avgör.

Anaheim (2) - Vancouver (3) 4-2
Anaheim är lite för bra, framförallt i PP, men har även lite bättre anfallare och försvarare. Och då hjälper det inte att Vancouver har en målvakt av toppklass.

Semifinal (conference final):
Ottawa (4) - Sabres (1) 4-2
Ottawa får revansch för förra årets förlust mot Sabres och Sabres missar lite snöpligt Stanley Cup-finalen trots en bra säsong. Ottawas stabilare backuppsättning och bättre boxplay avgör trots att Sabres har det lite vassare anfallarna.

Anaheim (2) - Detroit (1) 4-2
Återigen är det Anaheims PP som kommer avgöra. I spel fem-mot-fem kommer Detroit ha ett klart övertag men målen kommer att göras när Anaheim spelar powerplay.

Final:
Ottawa - Anaheim 4-3
Det kommer bli knallhårt men till sist kommer Ottawa att ta hem det. Och matchbilden från Anaheims semi mot Detroit kommer upprepa sig: Anaheim kommer att vara det pressade laget i spel med lika många spelare på isen men sylvassa i PP. Men den här gången räcker det inte.
Kommentera