NHL

13886 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #882293

Sv: Stanley Cup
JimmyH:

Dags för semifinaler inatt och för första gången i slutspelet hoppas jag nu att mitt tips spricker. För i mitt grundtips från innan slutspelet startade - vilket jag fortfarande inte ser någon större anledning att vika från då alla mina tippade semifinallag är kvar - så har jag tippat att Sabres får ge sig i mötet med Ottawa. Och mina personliga favoriter - och det lag jag följt noggrannast av slutspelslagen i år och säkert de senaste tio åren - är nämligen Sabres. Så jag hoppas att mitt tips är fel och Sabres överraskar. Men svagt backspel från framförallt Tallinder och Lydman tillsammans med nästan pinsamt svagt powerplay och boxplay gör att jag inte har några större förhoppningar trots många duktiga anfallare och en ganska stabil Miller i mål.

I den andra semin trodde jag i mitt grundtips att Anaheims powerplay skulle avgöra eftersom Detroit i spel med lika många spelare på isen egentligen är ett mer komplett lag både sett till forwards och backar. Men Anaheims powerplay har hackat något på slutet och det kan bli tuffare än jag på förhand trodde för Ankorna att ta sig till final. Men jag tror trots allt att powerplayspelet kommer lossna igen och att Anaheim tar finalplatsen.

Mitt grundtips:
Semifinal (conference final):
Ottawa (4) - Sabres (1) 4-2
Ottawa får revansch för förra årets förlust mot Sabres och Sabres missar lite snöpligt Stanley Cup-finalen trots en bra säsong. Ottawas stabilare backuppsättning och bättre boxplay avgör trots att Sabres har det lite vassare anfallarna.

Anaheim (2) - Detroit (1) 4-2
Återigen är det Anaheims PP som kommer avgöra. I spel fem-mot-fem kommer Detroit ha ett klart övertag men målen kommer att göras när Anaheim spelar powerplay.

Final:
Ottawa - Anaheim 4-3
Det kommer bli knallhårt men till sist kommer Ottawa att ta hem det. Och matchbilden från Anaheims semi mot Detroit kommer upprepa sig: Anaheim kommer att vara det pressade laget i spel med lika många spelare på isen men sylvassa i PP. Men den här gången räcker det inte.
Kommentera