NHL

13886 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #885889

Sv: Anaheim vs Ottawa, Stanely Cup Finals
Dags för final alltså och jag måste säga att i mina ögon har slutspelet varit i princip helt överraskningsfritt så här långt (endast San Josés relativt enkla seger över Nashville har gått emot mitt tips av Stanley-Cup-slutspelsträdet såhär långt). Således är alltså tippade Ottawa-Anaheim finalparet och det jag skrev innan slutspelet...

"Final:
Ottawa - Anaheim 4-3
Det kommer bli knallhårt men till sist kommer Ottawa att ta hem det. Och matchbilden från Anaheims semi mot Detroit kommer upprepa sig: Anaheim kommer att vara det pressade laget i spel med lika många spelare på isen men sylvassa i PP. Men den här gången räcker det inte."

...får jag väl stå för även nu.

Och tittar man bara på slutspelet är det vid en första anblick inte mycket som talar för Anaheim: Lagets nästan enda vapen, det i grundserien så vassa powerplayet, har varit mer än lovligt svagt. Samtidigt har Ottawa stärkt sina svaga punkter och utvecklat både powerplay- och boxplayspelet.

Men å andra sidan har Anaheims backar höjt sig betänkligt och spelat bra framför en grym Giguere. Och det är inte bara Pronger och Niedermayer jag pratar om då utan även Beauchemin och O'Donnell. Detta samtidigt som Ottawas backar (framförallt Preissing, Volchenkov, Phillips och Schubert) inte varit lika dominanta som i serien (med det absolut inte sagt att de varit dåliga!).

Så min åsikt om hur det hela slutar är att jag tror att Anaheim måste få igång sitt powerplay rejält om det ska bli någon Stanley-Cup-seger. Händer inte det tar Ottawa hem det.
Kommentera