Övrig hockey

9983 inlägg · 1125 ämnen

Åtalas för länk till strömmad tv

1165603 · » Till forumet


Sv: Åtalas för länk till strömmad tv
Dragan 2k: Eftersom länken är öppen för alla )olåst) så ser jag inga felaktigheter i att posta denna länk var än man vill. Det är fortfarande bara en länk och internet är uppbyggda av sådana. Det finns sedan tidigare domstolsbeslut på att länkar inte är brottsliga. Om däremot killen hade lagt ut en länk till en låst ström där man behöver ange användarman/lösenord/kod och killen hade lagt ut detta då är det brottsligt.
Kommentera

Sv: Åtalas för länk till strömmad tv
Dragan 2k: "Canal Plus ser ingen annan åtgärd". Kunde de inte bara sluta att skicka länkar till honom? ;)
Kommentera

Sv: Åtalas för länk till strömmad tv
Marcus:Jag läste detta. Själv tycker jag att Canal Plus gör helt rätt. Så vitt jag förstått det har följande hänt:

Person A har betalat för en webbsändning. Han får sin länk där han ska se matchen. Han postar sedan samma länk som han fått på sin sajt. Hundratals kan gå in på samma länk och se matchen utan att betala Canal Plus för tjänsten.

Person A får tillsägelser att ta bort länken från sin sida vid ett par tillfällen. Person A skiter i detta och fortsätter. Canal Plus ser ingen annan åtgärd än att polisanmäla.

Det här är lite annorlunda än den gamla vanliga länkningen som sker till vad nu den sajten heter som streamar en himla massa matcher. Här pratar vi om en speciell länk som skickats i utbyte mot betalning - alltså inte en vanlig sajt utan en länk till en webbsändning som enbart fungerar under själva matchen.
Kommentera

Åtalas för länk till strömmad tv
Tydligen så är en kille i Hälsingland åtalad för strömning av matcher i vintras (se länktipset). Det blir intressant att följa utgången i den rättegången. Kanske är personen aktiv på HS och kan ge sina synpunkter på detta? Personligen så tycker jag inte att länkar till sajter som man själv inte har någon koppling till kan vara brottsliga.
Kommentera

1165603 · »