Rögle BK

25888 inlägg · 5180 ämnen

Forum

2227387 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Säsongen 2021-22
Och så slutade matchen med 5-1. Men det var andra perioden som avgjorde till Rbks fördel. Nu blir det ett ganska långt uppehåll till nästa match.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Gameday! Ser fram emot att se Leon med Kelleher. Blir nog en vass kedja.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Ja, då är det ny bortamatch mot Leksand imorgon.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Yes, tre poäng. Öret kom nästan ikapp. Starkt jobbat Rbk!
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Gameday! Mot Öret
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Vinst mot Zug... 2-1... Blir intressant att se matcherna mot Sönderjyske...
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Snart dags för CHL matcher, denna gång på bortaplan. Både Zug och München kommer nog bli tuffare motstånd på deras hemma arenor.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
DansbandsWolf: Och CSKA får fribiljett till finalen:-)

Läste nu att KHL 2018 var beredda att gå med, förutsatt att de slapp gruppspel och gick direkt till slutspelet. Men det accepterade inte CHL. Så kanske det öppnar sig. Vore ju kanon att ha KHL-lag med. Fast då behöver man lösa upplägget på något sätt. KHL ska väl liksom Sverige m fl toppnationer ha fem lag med. Just nu har vi totalt 32 lag i gruppspelet. Man kunde ju tänka sig att bland de sämre nationerna fick de i ökad utsträckning kvalspela sig till gruppspelet. Eller så minskar man antalet lag per nation, t ex att Sverige får bara fyra lag. Eller kombination. Nå, det ger sig.

När det gäller prispengarna fick vinnaren 2020 4,5 miljoner SEK. Det ökar successivt och 2028 kommer vinnaren att ta hem 9,3 miljoner SEK, och övriga prispengar uppgår till 37 miljoner. Så det blir mer och mer värt att vinna. CHL har fixat sponsorer och TV-avtal för närmaste sju åren så nu har vi gott om tid för att etablera detta Europamästerskap. Nere på kontinenten är det vanligen fråga om riktigt stora publiksiffror. Sverige är lite seeeegare. Framförallt i Luleå och Göteborg har det gått hyggligt men i flera andra städer har det gått sämre, vanligen eftersom klubbarna i de städerna signalerat att de just inte bryr sig. Trist stil.

Upptäckte nu att på Champions Hockey Leagues hemsida (länk nedan) redovisar man den tidigare "Europamästerskapshistorien" ganska bra numera. Ungefär det som vi diskuterat nedan.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Spock: Ryssarna går med om det blir namnbyte till CCCPHL.
:-)
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Sven.Savage: Jag tror nog inte att Ryssen ger sig i första taget. Men vem vet.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Spock: Fint tillagt, Spock!

Håller med om att Looben var rejält drivande och från hans uttalanden visste man inte om hans mål var att Warulfven skulle in i KHL, i NHL eller om allt skulle ersättas av Loob Hockey League.

Det finns mycket mer att lägga till om Europamästerskap för klubblag. En avpassad historia som spelade redan från 60-talet under olika namn t ex Europacupen, European Hockey League, IIHF European Champions Cup etc. Rätt besvärliga historier. Luleå fick ju delta efter SM-vinsten 1996 och det kändes rätt värdelöst.

Men sedan skapades 2008 Champions Hockey League. Ja, den hade samma namn. Det var en rejäl satsning med ett organiserat upplägg. Ryssland, Sverige, Finland och Tjeckien deltog med sina 2 bästa lag; Slovakien, Schweiz och Tyskland med sitt bästa lag, och så fick övriga ligor kvala fram ett 12e lag som blev Bern.

Tävlingen kunde genomföras genom att oljepultronerna i Ryssland bidrog med medel för resor etc.

Vinnare blev Zürich, som slog Magnitogorsk i finalen.

Dessutom fanns något som hette "Victoria Cup" där bästa klubben i Europa skulle möta bästa klubben i NHL. Europeerna ville möta Stanley Cup-vinnaren, men NHL beslutade skicka något NHL-lag som var villigt.

2008 hade Magnitogorsk vunnit Europeans Champion Cup och fick möta New York Rangers, som vann med 4-3.

2009 fick Champions Hockey League-vinnaren Zürich möta Chicago Black Haws och vann hemma i Hallenstadion med 2-1 och kunde därmed titulera sig inofficiell "världsmästare för klubblag i hockey".

Internationella förbundet hade planerat att fortsätta köra Champions Hockey League samt Victoria Cup årligen men säsongen 2009-2010 fick ställas in eftersom ryssarna beslutat lägga pengar på KHL i stället och utveckla detta till en europeisk liga motsvarande nordamerikanska NHL, genom att till KHL plocka in lag från övriga Europa. Och då var man inte intresserad av konkurrenten Champions Hockey League. Förbundet ställde in tChampions den säsongen men planerade ordna ny finansiering för säsongen 2010-2011. Det misslyckades helt och man lade ned allt.

Men när Loobens hemmabygge Nordic Trophy utvidgades till European Trophy och 25 klubbar vardera lade in 2-3 miljoner för att säkra finansieringen blev det internationella förbundet intresserat och det förbundet och de nationella förbunden i Europa samt de 25 klubbarna kom överens om att bilda Champions Hockey League igen på basen av European Trophy. Förbunden garanterade då att organisera de nationella ligorna så att det blev utrymme för kval och slutspel för CHL. De delade på ägarskapet 1/3 till internationella, 1/3 till de nationella förbunden, 1/3 till de 26 klubbarna. Inledningsvis var de 25 klubbarna garanterade kvalplats men med planeringen att successivt ta bort det vilket gjordes och numera är det bara bästa lagen (slutspel kombination grundserier) som får delta.

Som en kvarvarande hyllning till European Trophy beslutade Champions Hockey League att kalla vandringslokalen för CHL-vinnarna till just European Trophy och dessutom på pokalen ingravera de årliga vinnarna för European Trophy innan Champions tog vid. Så Luleå Hockey finns ingraverade på pokalen som vinnare tidigare av European Trophy (Luleå var ju sammanlagt klart bästa europeiska lag under de år European Trophy spelades) samt som vinnare av första Champions Hockey League.

Konsekvent gör man allt man kan för att få med KHL i båten men de har hittills nekat och som alla förstår beror det på att de har egna Storryska planer att "ta över Europas elithockey". Men de ger sig väl snart, får man hoppas.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
puffe: Apropå 'sparkboll' Mitt bästa icke-MoDo-minne är när Masse står upp o vrålar när Rögle går upp till SHL. Han bestals på Guldskon 1990 av att Stoijtkov 'råkade göra 6 mål i sin sista match. Men vilken supporter
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Spock: Man bör väl inte bemöta någon seriöst som pratar om apan mm, men visst var 'sparkbollen' tjusigare förr när alla nationer hade en rimlig chans att bli Europa-mästare. Nu vill man ju ha en intern klubb för inbördes beundran. Vill hockeyn verkligen dit? Supportergrupper inom 'sparkbollen' protesterar ju å det vildaste

Nu ska pengar styra allt o stäng gärna ut allt o alla. Varför inte stänga SHL, allt är bra för svensk hockey, amen!
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Spock: Ja, kul att se matcherna utan att behöva dyra abbonemang. Angående ställen så är det ju alltid trevligt om de är estetiskt tilltalande. Tycker alla SHL lag ska lägga tid på att få designade ställ. Gärna med hjälp av art directors eller liknande som kan sådant.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Sven.Savage:

Nu har du utelämnat en del.
Det hette först Nordic trophy och var till stor del ett påhitt av FBK/Håkan Loob.

"2007 bestod Nordic Trophy av fyra svenska lag: Djurgårdens IF, Frölunda HC, Färjestads BK och Linköpings HC; och fyra finska lag: HIFK, Oulun Kärpät, Tappara och HC TPS. 2008 expanderades turneringen med svenska HV71 och finska Jokerit. 2009 tillkom två lag: Malmö Redhawks från Sverige och Lukko från Finland. 2010 blev turneringen europeisk med lag från Tyskland, Schweiz, Österrike och Norge. Lukko försvann. 2011 försvann Malmö och Vålerenga och de schweiziska lagen tog en paus. I stället tillkom Luleå, KalPa, Vienna Capitals, Bratislava och sex tjeckiska lag.
"

Känns som att CHL har börjat sätta sig, klart mer än tidigare Europaturneringar i ishockey.
+3
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: Tycker att det är gött att matcherna går på SVT, kan man se dem långt i efterhand också. Kul att de har mikrofon på tränarna dessutom samt att ni har näst snyggaste ställen. Leksands är ju dock gjorda för "templaten", ser riktigt bra ut, typ 96/97 när Moras nuvarande tränare stod i mål för dem.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Sven.Savage: Tack för infon.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: Sparkbollen hade sin olika europaturneringar många år; europacup, cupvinnarcup och annat som folk inte var så intresserade av. Men med tiden hade de arbetat in det hela och "marknaden" kom in. Nu är det en j-a massa pengar inblandade och stort och välbetalt att få delta. Hockeyn ligger efter men hoppet är att med tiden ska även CHL utvecklas och bli mycket lönsamt. De stora pengarna finns på kontinenten, även om lag från Sverige och Finland har strålande möjligheter att bli framgångsrika ochväl avlönade.

Sedan har vi KHL. Grejen är den att tidigare kom de europeiska ligorna överens med KHL om att köra europamästerskap med de bästa lagen från varje liga. Det gjordes dessutom men sedan valde KHL att lägga sig utanför. Då hade så mycket ryska pengar kommit in i KHL och de ville helst plocka russinen ur den europeiska övriga hockeyn för att KHL skulle växa till en motpol till NHL. Jokerit från Finland valde ju att gå med men från svenskt håll har ligan och förbundet stoppat de klubbar t ex AIK i Stockholm, som velat ansluta.

25 Europeiska klubbar plus samtliga ligor och förbund i Europa har valt att satsa på CHL i stället för att den turneringen ska binda ihop Europa och Ryssland. Och KHL är förstås extremt välkomna för att komma med år efter år. Men hittills har de avvaktat och det beror alltså på att oljegangstrarna som äger den ryska hockeyn vill att CHL ska misslyckas så kan d fortsätta försöken att utveckla KHL västerut.

Det är den s k grejen. De klubbar som gick in med satsningen på några miljoner var för att etablera CHL äger ju var och en 1/75-del av turneringen - om den bär sig så småningom. Övriga som äger mer är de nationella ligorna och förbunden. Men ta t ex Apan från Skellefteå. De erbjöds hänga på men var så snåla att de nobbade och när de något år senare ville var det för sent. Vilket är skälet till att de i många år snackat skit om turneringen. Genom att hävda att det handlar om skitlag från blåbärsnationer och annat dravel. Eftersom klubben Apan offentligt uttalat sådant så ofta är följden att ingen supporter i Skellefteå vill se matcherna, när Apan är med ens, så de spelar sina hemmamatcher inför mer eller mindre tomma läktare de år de är kvalificerade.

Men ta pojkarna Abbott. De vet vad det handlar om och de vill lyckas så härligt att Rögle deltar. Inte bara att bottnarna lirade i Luleå Hockey när klubben vann första officiella CHL. Utan att de också deltog i European Trophy som förlagan hette innan den bör namn till Champions och under åren som European Trophy spelads var Luleå med twinsen Abbott det lag i Europa som lyckades överlägset bäst. Den pokal som delas ut till vinnarna heter just European Trophy, som en hyllning till den turneringen som etablerades och kunde transformeras till det europeiska mästerskapet CHL.

Så de som snackar skit om turneringen gör som regel så eftersom de är avis eller bara okunniga och inser inte att det här är vägen att gå för europeisk hockey, inte minst för att hindra att KHL plockar russinen ur kakan och lurar in några lag från Finland, Sverige, Tyskland och Schweiz och effektiv transformerar våra nationella ligor till farmarligor a la AHL för NHL.

Det övergripande syftet är alltså att etablera en europeisk turnering på samma sätt som sparkbollen lyckats med och Rögle är varmt välkomna att bli del av detta.

Avslutningsvis, när man lägger fram synpunkter, bör man ju redogöra för eventuell jäv så OK. Jag är ju medlem i Luleå Hockey som är delägare i Champions Hockey League och det innebär att JAG äger en del av CHL. Ungefär 1/400 000-del. :-)
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Det här med att spela i CHL. Är inte tillräckligt insatt i varför lag vill vara med i turneringen men någon som vet får gärna kommentera. Först var jag försiktigt positiv men nu mer tveksam. Viktigt att matchandet inte påverkar prestationen under SHL säsongen.
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Nooky: Tydligen jämnt mot München.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Nooky: Tack 😁
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: Grattis,, härlig match ifrån eran sida!
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Vinst med 5-3 mot Zug. Nästa lag blir München,
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Match mot Zug imorgon. Dan Tanges, med förflutet i Rbk och LHC, står i båset. Hoppas såklart på vinst.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Ser fram emot CHL. På träningen lirade Sjögren mellan Tambo och Bristedt. Och Fergie spelade med Bengtsson och Edström. Kasper lirade med Lyrenäs och Larsson.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
6-2 blev det. Snart dags för CHL.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
4-1 mot Troja
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
2-0 mot Troja... lite kul att spela i Ljungby mot ett klassiskt lag med traditioner. Det var alltid bra drag i matcherna mot Troja i allsvenskan förr.
Saknar allsvenskan på grund av den sköna stämningen på matcherna.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
4-0 mot Oskars... träningsmatch men kul att se
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Rögle hade sitt årliga race för en vecka sedan från hallen genom södra utmarken och vidare till stranden. Tänkte på likheterna med en viss militär träning i San Diego. Nu längtar man till säsongen börjar.

Angående Tony Sund så tror Rbk att han har potential att bli en toppback i SHL. Ska bli intressant att följa honom och McKieran.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Mike.F: Tack, det verkade vara väldigt jämnt. Intressant att bägge lagen hade varsin period.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: förlust igen alltså! visst bara en försäsongsmatch men ytterligare en förlust! En jämn match där Frölunda har 30 min och Rögle har 30 min och spel 4 mot 3 blev för tungt! Klantigt Joel att ta den 2:an! Grattis!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: 2;a perioden vinner kanske Frölunda på poäng, åtminstone i målprotokollet!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: ja 1:a perioden vann ni på poäng, kändes inte riktigt som Frölunda kom igång förrän efter en kvart!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Mike.F: yes, så är det. Må bästa lag vinna.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: nja! I Kungsbacka möts vi om jag får vara petig;)

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Träningsmatch mot Frölunda idag i götet.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Laget har gått på is. Intressant att Kelleher och McKieran kommit snabbt in i gemenskapen. Två spelare som kommer bli viktiga under säsongen. Snart startar även CHL mot exempelvis lag som Zug. Två matcher i CHL spelas i Halmstad.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Lagen med de bästa trupperna just nu är Färjestad, Luleå, Växjö och Frölunda. Troliga kvartsfinal lag nästa säsong. En utmanare är MIF som kan bli säsongens utropstecken och har målvakten som kan ta dem direkt till kvarten istället för play in.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
puffe: tack..upplever att rbks anfallare känns vassare än malmös. Jag tänker att spelare som Brithen och Bristedt kommer producera mycket poäng till hösten. Everberg och Tambo är ju stabila poäng maskiner liksom Kelleher. Även Lantosi tror jag överraskar positivt. Likaså tror jag att Larsson och Lyrenäs har potential att producera bra i SHL.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Charliejfz: Strunta i Hockeynews.

Rögle är lätt att tycka om, Malmö lätt att ogilla :)

Rögle i topp alltså
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Malmö får högre betyg än Rögle enligt hockeynews. Tycker Rbk har bättre forwards medan back sidan är likvärdig. Tror dock på slutspel för båda lagen.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Jakob Moverare och/eller Calle Rosen... två intressanta backar som Chris borde försöka locka till Skåne.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Så då har vi Everberg, Kelleher, Lantosi och Lyrenäs som RW. Bra med många rightare och kombinationer i olika kedjor. Everberg lär bli RW1 brevid Ted och Leon som LW medan RW2 Lantosi eller Kelleher troligen spelar med Tambo som LW och Larsson som C. Detta ser bra ut!
En back till så blir det stabilt. Lyrenäs kan utmana om RW3.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Robert Lantosi , ny RW klar. Han har spelat i AHL.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
mattias - 74: Var rätt säker på att han skulle lämna eftersom kontraktet gått ut.
Kommentera


Sv: Säsongen 2021-22
Tycker det behövs en pp back med ett bra skott som kan ersätta Gelinas och hoppas att en sådan spelare är på ingång. Men troligen väntar man att plocka in någon till en bit in på säsongen. Chris har nämnt att en RW till är på gång som kan axla Zaars roll. Likaså kan ytterligare en forward bli aktuell.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Intressant med Kelleher... han gjorde 30 pinnar förra säsongen. Kan bli bra i en lina med Larsson och Tambo. Om nu Ted, Everberg och Leon spelar första lina.
Kommentera

Sv: Säsongen 2021-22
Silly: Ja, Forsberg vore faktiskt en bra värvning på en av de två RW positionerna. Spets behövs på den andra RW positionen.
Kommentera

2227387 · »