1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

27010 inlägg · 5184 ämnen

Inlägg #2203373

Sv: Slutspel 2021
K70 och Charliejfz:

Ängelholm och Rögle. En legendarisk plats för hockey och en klubb med längre hockeyhistoria än de flesta. Ett lag som av och till varit uppe i finrummet men tidigare inte nått så högt. Man har utvecklat många riktigt stora hockeyspelare men de har gått vidare till andra klubbar där de haft stora karriärer. Ett undantag var när Kenny Jönsson kom hem till Sverige och att en sådan stjärna med klubbhjärta bestämde sig att komma hem på riktigt – till Rögle i division 1 (hette det så då?) imponerade.

Men som regel har Rögle under alla år antigen tillhört de bättre i divisionen under Elitserien/SHL, eller så har man tagit sig upp men inte nått större framgångar utan fått gå ned igen.

Men även om vi har bakgrunden med Pollenkungen är Rögle ändå ett lag som utvecklat och producerat egna spelare och inte att jämföra med de många klubbar som på senare år köpt sig plats i Elitserien genom att köpa in spelare i stället för att utveckla egna. Jo, visst är det sant att numera måste alla klubbar rekrytera spelare eftersom det är nya tider med ökad spelarrörlighet vilket inneburit att en del klubbar fått skaffa ett halvt nytt lag under silly season.

Men Rögle har ändå en helt annan historia och att ett lag så långt i söder haft energi och skicklighet år efter år imponerar på alla.

Och under senaste åren har Rögle tagit ett nytt steg och lyckats etablera ett lag som verkligen tävlar om att vara bäst i Sverige. Vi utomstående fascineras och det måste vara helt enkelt underbart för alla klubbens supportrar att efter alla år nå upp i topp.

Att spelarna har hjärta för klubben visas av att så många ursprungliga Röglespelare kommit hem för att bidra och för att vara med på resan. Och när det gäller rekryteringarna kan man knappt förstå att Rögle lyckats så bra. Kunnat identifiera så skickliga spelare att komplettera laget med och kunnat erbjuda en sådan härlig lagkänsla att dessa spelare gått all-in i laget och varit beredda att ge sitt yttersta – inte för lönen, utan för Rögle! Det är stort.

Och vilken hockey man levererat! En perfekt kombination mellan renhårig men fysisk hockey och skickliga spelare och vi utomstående kan bara öppna armarna och njuta av den fest vi bjuds på.

Tidigare år brukade vi i Luleå mena att Rögle spelade som en Luleå-kopia och att originalet i stort sett alltid vann mot kopian. Och visst gjorde vi det, år efter år, även om det vanligen var bara med uddamålet.

Men Rögle tog ett ytterligare steg. När vi fick stryk hemma mot Rögle i december med 0-5 var det hur tydligt som helst: Rögle hade blivit bättre än Luleå på område efter område och vi kunde inte längre stå emot.

När vi själva åkte ut i kvarten hoppades jag och många med oss på det lag som spelade den härligaste hockeyn; Rögle. Och så tror jag det var för många andra lags supportrar med. Vi unnade Rögle största möjliga framgång och Rögle var värd det.

Nu förlorade man finalen mot Växjö, och visst, Växjö var bra, men jag undrar om inte Rögle tagit finalen om man kunnat komma dit fräscha och alla oskadade. Nåja, det blev som det blev.

Blir intressant att följa Rögle i fortsättningen. Kan man hålla sig kvar i topp, tillhöra de allra bästa lagen i landet? Tvivlar inte på att man har förutsättningarna – det har man tydligt visat senaste åren. Men det är inte givet, otur och oflyt kan drabba även de bästa lagen.

Gillar jag Rögle eftersom Rifalk, Johan Gustafsson, Cam Abbott, Chris Abbott, Daniel Zaar och Dennis Everberg (Sic!) varit Luleåspelare?

Jo, det är klart och det gillar jag att lyfta fram. Speciellt pojkarna Abbott med så många år hos oss och synnerligen uppskattade och framgångsrika i Luleå med sin energi och vilja. Och det är klart att man önskar dem framgång. Men är det bara därför man gillar årets Rögle? Nej, naturligtvis inte. Det är i första hand den bländande hockeyn och den historiska bakgrunden.

Detta om detta.

Ser att någon trollat på sidan och bäst är väl att göra som många sidor på Hockeysnacket redan gjort. Stäng av vederbörande som vill sabotera er rätt att njuta över framgångarna
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2021
Sven.Savage: Rögle har ju spelat gladhockey och inte trökhockey ala Luleå så där har du fel! Växjö däremot spelar mer som Luleå, Trökigt!! men effektivt som satan! Extremt taktiskt!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Slutspel 2021
Sven.Savage: tack Sven.
Kommentera