Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Åkerman till Hv71

707094 · » Till forumet


Sv: Åkerman till Hv71
Åkerman: Iofs så förstår jag dina känslor från tidigare inlägg till fullo, jag skulle bli grymt besviken om Robban Carlsson lämnade TIK som exempel...

Antar att det svider ännu mer nu med tanke på Falk och man undrar ju hur det kommer att kännas om Jonte bestämmer sig för Timrå..?

Hursomhelst så är det märkligt av dessa killar att välja bort AIK nu när man äntligen nått målet.

Sv: Åkerman till Hv71
Ambroo: Klart det blir en omställning, och nog kan det bli svårt för Åkerman att få en mer begränsad roll. Jag är inte alls säker att han kommer att lyckas fullt ut i HV.

Om han däremot får förtroende och mycket speltid i PP är jag säker på att han kommer att vara HVs bästa back i den spelformen.

Sv: Åkerman till Hv71
Åkerman: Känns som att jämförelsen är befogad.

Är ruskigt skeptisk till om Johan fixar tempot och om han framförallt klarar av att förpassas till ett tredje backpar med begränsad istid. Olausson, Lasse J, Pelle G och Petrasek står definitivt högre i kurs därnere än vad Åkerman kommer att göra. Ok att det är en jävla bra back och det framförallt i PP, men glöm för all del heller inte bort att ovan nämda är strået vassare även i den spelformen.

Sv: Åkerman till Hv71
Ambroo: Jämför fan heller inte Jäger med Åkerman.

Jäger hade EN bra säsong i allsvenskan.
Åkerman är en av sveriges bästa offensiva backar (Framförallt i PP)

Sv: Åkerman till Hv71
Ambroo: Åkerman symboliserar hela föreningen och hela kampen att ta sig till elitserien. Det är klart att det är vemodigt när den största hjälten och en stor personlig favorit lämnar.
Huruvida han kommer att dominera eller inte i HV kvittar just nu. Känns bara så jävla tungt.

Sv: Åkerman till Hv71
Åkerman: Varför så sorgsna? Känns som Jesper Jäger varning där...

Sv: Åkerman till Hv71
MODOJohan: Vad Modo erbjöd honom var avsevärt sämre betalt än tidigare. Tror väl fan man tackar nej då, eller hade du tackat, bockat och bugat åt din arbetsgivare i den situationen?

Sv: Åkerman till Hv71
MODOJohan: Men skillnaden var ju att Wernblom bytte ner sej o att Åkerman byter upp sej.....

Sv: Åkerman till Hv71
mattias - 74:
Wernblom hittade en spelaragent på Gula Sidorna som sa: "Men, för h-vete Werner du ska ju ha såå häär mycket flis i lön !" Eller så var fiskevattnen bättre norröver, vad vet jag.

Sv: Åkerman till Hv71
mattias - 74: Man erbjöd ett kontrakt som han valde att avstå om jag minns rätt.

Sv: Åkerman till Hv71
MODOJohan:

jo men Wernblom fick väl inte nåt nytt kontrakt med er eller hur var det ??

Sv: Åkerman till Hv71
mattias - 74: Magnus Wernblom kontra Åkerman.

Ser ni sambandet? ;)

Sv: Åkerman till Hv71
Icing-Ove:

mm men jag hade förstått om han valde att gå till HV om inte SAIk hade tagit steget opp. Jag tycker bara det är konstigt...

Sv: Åkerman till Hv71
mattias - 74:
Äh, killen har ju stannat kvar och gjort sin plikt år efter år, ska han inte få en belöning för sitt slit. Sedan kan det ju vara tufft att vara med i ett topplag (i NA) till att få kriga nästa säsong (i Elit). Nu får han fortsätta i ett topplag med bättre lön dessutom...

Sv: Åkerman till Hv71
Bissett19:

Tycker det är ett svek mot SAIK! Har man spelat så länge som han har gjort i den klubben samt sagt att man trivs så byter man inte klubb. Speciellt inte om klubben tog steget opp i Elitserien! Detta visar bara att pengarna styr ännu mer....

Sv: Åkerman till Hv71

Åkerman: Nu är det officiellt att Åkerman lämnar.Se länk

www.hv71.se/nyhet.asp?sid=1090


Sv: Åkerman till Hv71
Albert Hall: Jag citerar min egen presentation:

Åkerman symboliserar hela den här resan mot elitserien och han har varit lagets bäste spelare i alla år han varit här. Den sista säsongen (2005/2006) svarade han för klubbrekord med 70p och vann också den allsvenska poängligan som back. Något som aldrig tidigare skett i svensk hockey. När han dessutom vann allsvenskans +/- så förstår man hur viktig han varit. När han nu lämnar för Hv71 så är det fruktansvärt vemodigt, men man kan väl finna tröst i vilken underbar säsong den sista blev. Han fick verkligen sluta med flaggan i topp och han kommer alltid att hyllas och aldrig att glömmas i Skellefteå.

Vad jag vill säga med det är att användarnamnet fortfarande känns förbannat befogat.

När det gäller Hv71 så kommer jag nog säkerligen att hålla på dem i en final nästa år, förutsatt att de inte möter Skellefteå AIK...

Sv: Åkerman till Hv71
Åkerman: Kanske dags att byta nick? Eller klubb? ;-)


Sv: Åkerman till Hv71
mattias - 74: Står på Aftonbladet nånstans. Orkar inte söka.
Peo Larsson bekräftade också.

Sv: Åkerman till Hv71
Åkerman: SUCK vad tungt.. dags för PO att kavla upp skjortärmarna nu

Sv: Åkerman till Hv71
Åkerman:

Har du nån länk??

Åkerman till Hv71
Ja, nu verkar det vara klart att Åkerman försvinner.
Det vemodigaste jag varit med om inom hockeyn, även fast det har varit mer eller mindre klart att han ska lämna länge nu.

707094 · »