Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Länsderby

195937 · » Till forumet


Sv: Länsderby
Detroit-RED: Saik har några miljoner i eget kapital. De senaste åren har man slutat på plus dessa "stora satsningar" till trots.
När det gäller pengarna man tjänar på att gå upp, så är det precis det som jag menar: Om Löven går upp går pengarna till att ta hand om skulder, medan om AIK går upp så kan man satsa lite extra på att etablera sig.
När det gäller publik och omsättning så ligger vi ganska lika just nu och det känns som att våra klubbar är de troligaste av de allsvenska klubbarna att kunna spela i elitserien. Rögle och Bajen är nog inte redo att ta klivet upp i år.

Sv: Länsderby
Åkerman:
Det är sant att Löven inte kunnat etablera sig i elitserien men dom har väldiga ambitioner som kan leda hela vägen. Vad har saik för eget kapital? Dom har ju sattsat ett antal miljoner i år så det kan inte va mycke kvar att tala om. Löven har legat och balanserat ekonomiskt, det har du rätt i. Men som du skriver "hyfsad summa TV-pengar för elitkontraktet" det skulle ordna allt med Lövens ganska små skulder. Man har faktist varit lite hårdare med att hålla ekonomin i ordning. Vilket gör att man kan satsa lite extra i år om man tar en plats. Och när det gäller publik stöd så är inte det några problem.

Sv: Länsderby
Detroit-RED: Om vi ska använda just de 15 senaste åren så har faktiskt Skellefteå också varit i elitserien. Även om det var i början av detta tidsspann...
Visst är sponsorer en stor del, men även i Norrland går det att bedriva elitseriehockey vilket Modo, Timrå och Luleå har visat i en hel del år. Skellefteå får lita till Skellefteå Kraft, Boliden och Alimak som väl är de största företagen i närheten att backa upp, vilket jag tror att de kan göra.
Dessutom får man en hyfsad summa TV-pengar för elitkontraktet, vilket underlättar ekonomin. Sedan får man ju inte heller glömma den, för i år i alla fall, största inkomstkällan som är publikintäkter.
Skillnaden mot Björklöven är att man har eget kapital istället för miljonskulder. Eget kapital sägs man vara tvungen att ha till 2004, därför är jag tveksam att Löven kommer kunna satsa fullt ut om man skulle gå upp i år.
Varför tror du att Löven har större chanser att etablera sig i eliten?
90-talets historia talar inte för Löven i alla fall.

Sv: Länsderby
Åkerman: INTE SAMMA SPONSORER

fel skrivet

Sv: Länsderby
Åkerman: Dom har i alla fall gått upp i elitserien dom senaste 15åren vilket tyder på att man vill och kan. Det är sant att saik har bra publik men likt Björklöven har inte norrlands lagen samma sponsorer som lagen i södra sverige.
Jag tror ändå att löven har en större chans i elitserien.

Sv: Länsderby
Detroit-RED: Tycker nog att du har fel där. Skellefteå är en hyfsat stor stad med 75 000 invånare i kommunen och framförallt med ett bra intresse. Om man följer ditt resonemang har till exempel Leksand sämre förhållanden, men man lever likt Skellefteå på eldsjälar och genuint hockeyintresse.
Tycker att det är klart bättre med "landsortslag" i eliten än lag från totalt ointresserade Stockholm med värdelösa publiksiffror och inget drag.
Dessutom har man stabila ekonomin och den stabila organisationen som många lag saknar. Detta gör att man enligt mig har större möjligheter att gå upp och etablera sig än vad exempelvis Björklöven har som slutat sist och åkt ut varenda gång de gått upp under nittiotalet.

Sv: Länsderby
Olgas furir:
Tror du verkligen att ett b-lag som saik har nåt i elitserien att göra!! I så fall tycker jag att svensk hockey verkligen har kris. Skellefteå ska inte ha ett lag i elitserien, dom håller ju på att avbefolkas. Det finns ju ingen framtid för hockyn i skellefteå.

BJÖRKLÖVEN KOMMER ATT VINNA OCH TA EN PLATS I ELITSERIEN!

Sv: Länsderby
Olgas furir: ja. låt oss hoppas att SAIK går upp i år. Sen vet jag ju inte om det behövs fler norrlandslag precis: Luleå, MoDo, Timrå och SAIk, det får räcka!

Sv: Länsderby
nek97raj:Hoppas verkligen att SAIK håller hela vägen o att de får gå till KS. Det behövs mer norrlandslag i ES o Saik har ju traditioner så att det räcker o blir över. Kämpa på SAIK!

Sv: Länsderby
Olgas furir: Instämmer!

Sv: Länsderby
Detroit-RED:Skellefteå vann 7-3. Grattis till segern över lillebror.
"Löven", ryggsäckshockyns ansike utåt fick sig en riktigt rättvis karamell.

Sv: Länsderby
D Quaid:
Är inte inne på den här sidan så ofta bara men vill du diskutera så kommer jag att ge svar, men det kan ta några dagar.

Sv: Länsderby
trafix: Lange naase fick Du!

Sv: Länsderby
trafix:
Som om Lövens sida här på HS har så mycket mer action!
Både Björklövens och framför allt Skellefteås fans håller till i sina skyddade verkstäder till gästböcker.
Enklaste sättet att undgå mothugg och avvikande åsikter.

Sv: Länsderby
nek97raj: Mitt tips 1-4 till Björklövens favör!

Länsderby
Om drygt två veckor smäller det: Match i isstadion mot ärkerivalen! Synd att man ej kan vara på plats...

195937 · »