Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1623978

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?
J F K: och nej, alla andra betalar inte för juniorer. Luleå och skellefteå betalar inte en krona exempelvis.

Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Ja där ser man, problem inom detta speciella område igen för köpeklubben från ingenmansland.

Vilket område då? Inte de problemområden som jag vanligen skriver om, alltså de sportsliga resultaten, slutspelsfrossan, de negativa ekonomiska siffrorna, köpmanin och bristen på egna spelare, avsaknaden av anor och traditioner, samt den tråkigaste hockeyn som har beskådats i SHL i mannaminne. Nej inte någon av dessa, utan stora problem nu igen med moraliska frågor, problem med värdegrunden.

Inom den närmsta tiden har den onda föreningen haft problem med att sportchefen inte kan bete sig som folk och sitter och skriker rasistiska tillmälen mot färgade spelare i motståndarlaget. En tidigare målvakt attackerar och hotar dörrvakter och blir slängd i fyllecell. En spelare blir åtalad för misshandel av oskyldiga ute på krogen, inte en gång, utan vid två separata tillfällen inom ett år. Listan skulle kunna göras längre.

Och så nu har alltså den inköpta målvakten Owuya haft problem med dopingkontroller. Reglerna där är glasklara och väldigt enkla att följa, och de är till för att skydda vår fina sport från fusk. Nu kan jag inte helt säkert säga till 100% att Owuya har dopat sig, men helt klart misstänker gemene man att han inte har rent mjöl i påsen då han inte följer de enkla reglerna.

Hur reagerar då klubben? De bryr sig inte, som vanligt. Rasism, misshandel, doping, det är grejer som ryms inom värdegrunden inom deras förening?

Hur reagerar överstehjonet på köpeklubbens hockeysnackssida? Som väntat, det blir till att jätteförsvara dessa moraliska övertramp. Varenda gång, så blir det alltid. Det blir att mata ut ett gäng maratoninlägg som är förbannat tråkiga och jobbiga att läsa. Blanda damp med ett överflöd av fritid och sudda envist bort varenda spår av finess och glimt i ögat. Sen skynda och mata ut 20 000 tecken lång meningslös text som försvar till att en i de inköptas gäng nu bryter mot dopingreglerna. När t om köpeklubbens andra stackars fans går emot honom undrar man litegrann hur det är ställt med honom?