Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1679991

Sv: Skellefteå AIK

Kurtan: 

Han är inte från Skellefteå eller ens från Västerbotten iaf (detsamma gäller lill-Sunken), utan från Norrbotten och den mkt trevliga orten Arvidsjaur, men köpespelare rankar jag honom inte som men inte en Skellefteågrabb heller....sen att han utvecklats av Skellefteå håller jag med. Men det finns andra köpespelare jag tänker på...

Hade dock situationen var annorlunda att Axel spelat i Luleå så hade Sven-Barbro Slobodan inte räknat att Luleå utvecklat honom utan kommit fram med någon dum förklaring att Luleå inte utvecklat honom, som t.ex Mattias Öhlund och Micke Renberg som några exempel.


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK
M.Lemiux:I min värld är Harju och Omark  ishockeyspelare fostrade i Luleå trots att de är födda i Övertorneå. Även Ledin, Lassinatti och Fabricius är spelare fostrade i Luleå trots att de tog sina första skridskoskären i Bergnäsets AIK respektive Antnäs SK. En spelare som kommer till en förening som 15-16 åring och via U16, J18 och J20 slussas in i A-laget betecknar jag som spelare den klubben fostrat. Vilka kriterier du har vet jag ej men du kan väl redovisa vilka de är. Att syssla med hårklyveri kan du göra på frisörskolan och inte här.

Sv: Skellefteå AIK

M.Lemmiöx Rumpnisse:

Klart Qatar bidragit till dessa spelares utveckling.

Micke Renberg (fin bild förresten!) från Piteå där han nu bor gick till Qatar som en 18-årig juniorlandslagsman. Han gjorde 3 säsonger innan had drog till NHL.

www.eliteprospects.com/player.php?player=734

Mattias Öhlund gick också till Qatar som 18-årig Juniorkronorspelare, 3 säsonger i Qatar innan det blev NHL.

www.eliteprospects.com/player.php?player=749

Tomas Holmström gick till Qatar som 21-årig allsvensk poängkung, 2 säsonger i Qatar.

www.eliteprospects.com/player.php?player=712

Dessa tre "egna produkter" hade alltså sammanlagt ca 300 matcher totalt i föreningen genom åren, ca 100 matcher var totalt sett.

Men på den tiden hade faktiskt Qatar spelare från den egna regionen.

Sticker ut hakan och drar till med att framtidens Holmströms, Renbergs och Öhlunds lirar med Skellefteå AIK, hela norrbottens lag. Varför? Tror de föredrar vår hockey och inte dunka sarg ut och vara osportslig och hjärndöd.


Sv: Skellefteå AIK
M.Lemiux: Hade han av någon helt oförklarlig anledning varit en hjärndöd idiot och spelat i Luleå istället så hade han inte fått nån speltid. Rimmar illa med ostens filosofi om ungtuppar. Förresten vet ni vad likheten mellan Luleå och en pizza är?¿

Båda hade varit nyttigare utan Osten 😁