Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1682277

Sv: Skellefteå AIK
Rytter: En klockren analys av matchbilden och vad SAIK måste göra. Känns lite som GSG över deras spel så här långt i hela slutspelet och det har funkat fram till finalen. Obegripligt att inte SS ser det uppenbara, om han nu anser sig vara lite analytiskt lagd och slutar skylla på nerver eller övertändning. Har Wallson nåt motdrag?

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Huge:

alltså Huge... SS är det jag? Jag är INTE Barbro. Du refererar till Barbros åsikter, inte mina.

Min åsikt är att sanningen ligger mitt emellan vad Rytter skriver och vad Barbro skriver. 3-2 till Dubai är ett rättvist resultat då de totalt sett har vart lite bättre i en ganska jämn final rent spel- och chansmässigt.

Dubai är ett jätteduktigt defensivt lag med bra backar och flera defensivt skickliga forwards. Man följer sin defensiva gameplan på ett bra sätt. Det är svårt att spela sig genom Dubai, och svårt att komma in på kassen. Ett bra lag.

Samtidigt så har vi inte riktigt kommit upp i vår högsta standard. Vi har inte vart dåliga, men halvljumna faktiskt. Vårt adelsmärke är tempo, och tempo bygger på passningsspelet. Vi sätter inte passningarna på tejpen, och hamnar då i tidsnöd och Dubai hinner formera och positionera sig i försvaret. När passningarna sitter på bladet så hinner Dubai inte med. Samtidigt har flera för oss viktiga spelare inte kommit upp i standard i finalserien, Heed, Calof, Pesonen, Sevc, Sundqvist, Forssell, Kabanov... alla har de dippat och de behöver alla komma upp i prestationen.

Jag har då inte gett upp, men vi måste helt enkelt spela bättre än vad vi har gjort. Fördel Dubai, men it aint over until the fat lady sings