Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1682064

Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:

Du verkar inte ha sett mycket hockey ifall nervositet är din bästa förklaring. Växjö lyckas läsa SAIK:s spel från grundserien och har gjort sin läxa till denna final. Att det drälls och fipplas är en konsekvens av att dom normala ytorna inte finns efter som Växjö tagit bort dessa, spelarna blir då nervösa och ängsliga eftersom det som tidigare fungerat inte längre lyckas och ytorna finns inte. 

Du kallar det slarv och skyller allt på Skellefteå att dom inte kommer upp i normal standard, jag hävdar att det är Växjös defensiva skicklighet som gör att det ser krampaktigt, långsamt och struligt ut för SAIK.

SAIK måste upp med en plan B och det redan på Torsdag, och jag tror inte att nyckeln är att få igång offensiven utan snarare att börja grisspela och stänga av som Växjö gör. Ligg rätt hemåt, lyft ut pucken och gå på kontringar, tråka ut Växjö genom att spela som dom gör. 

Lyckas inte SAIK ändra matchbilderna (som varit lika i alla matcher utom en) så är risken att det är över på Torsdag redan.


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK
Rytter: En klockren analys av matchbilden och vad SAIK måste göra. Känns lite som GSG över deras spel så här långt i hela slutspelet och det har funkat fram till finalen. Obegripligt att inte SS ser det uppenbara, om han nu anser sig vara lite analytiskt lagd och slutar skylla på nerver eller övertändning. Har Wallson nåt motdrag?

Sv: Skellefteå AIK

Rytter:

Övertändning och nervositet låter bra även om jag tror något helt annat. En annan orsak som vore fullt möjlig är om laget internt havererat vilket jag inte tror.

Grisspela är ju det dom gör nu!

Du menar alltså att AIK ska börja med en taktik dom inte kört med på år och dag? Inte riktigt vad jag skulle rekommendera.

Jag likställer utespelarnas misstag med Svenssons. Hur kan hans svaga agerande förklaras med Dubais spel? 

Jag lovar Rytter,du är ute och cyklar och hoppas inte du på något sätt är inblandad i Modos verksamhet även om det skulle förklara många av deras felbeslut.

Vi får väl se vem som får rätt. Om det kommer se lika illa ut resten av finalen oavsett vem som vinner får jag inga bevis dock.

Skulle AIK plötsligt dominera och spela ut Dubai kommer jag tänka:visste AIK hade en till växel.