Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692004

Sv: Skellefteå AIK

Monno: Ja, jag håller med om att MoDo har historiskt ett starkare varumärke än Skellefteå AIK. Då AIK tog guldet -78 så gick det ju inte så jättebra de två följande säsongerna, men 80/81 vann man Elitserien. Men mest så slutade man i mitten eller nedre delen av tabellen innan vi åkte ur elitserien tills återkomsten 2006. Även om det inte är helt rätt att jämföra 80-talet med 00-talet så är skillnaden till stor del att Skellefteå AIK under slutet 70 och hela 80 inte hade den organisation som krävdes för att förvalta guldet från -78. Nu har man det. Det har skrivits spaltmeter om klubbens historia från det att konkursen var nära och man började om från början, och frukterna av det arbetet har betalat sig. 

Hockeyintresset har historiskt varit högt i trakten, men att vi tappade en del under åren i Hockeyallsvenskan som du skriver (jag förenklar och kallar nivån under SHL/Elitserien för Hockeyallsvenskan även om det varit lite olika namn/konfigurationer under åren), och för att använda en klyscha "framgång föder framgång" så tror jag du har rätt, publikintresset ökar. Frågan är hur många som kommer till arenan? En annan skillnad med tidigare är ju att arenorna har mycket hårdare konkurrens med bla livesändningar, via kabelkanaler och deras streamingtjänster, så att locka publiken till arenan ställer krav på arenastandard. 

Men slutligen så handlar det ju om hur många personer som finns inom rimlig närhet till arenorna. Ska man ska jämföra publiksnitt genom att dra en 3-4 mils radie från arenorna och se hur många personer som bor där och jämföra med publiksnitten på arenorna? Jag vet inte hur relevant det är och om det är viktigt att jämföra så mycket? Tex, hur ska man tolka Djurgårdens höga publiksnitt? Vi vet ju tex att en stor del av publiken på deras matcher är där för att man hejar på motståndarlaget iochmed alla inflyttade. Då speglar antalet i publiken kanske inte hur många fans som hemmalaget attraherar att komma?

Till sist, hoppas nu att MoDo gör en starkare säsong än förra, vi behöver minst 3-4 lag från området norr om Gävle i SHL. 

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Kaiser: Jo men att dra en gräns blir ju jättesvårt. Närområde för oss här uppe är ju snarare 10mil (eller 15 till och med) än 3mil. Jag är t.ex. uppvuxen 3,5mil utanför stan och är ju väldigt mkt Öviksbo...

I Stockholm kan ju ett närområde på 3mil innebära att man inte ens säger att man bor i Stockholm.

Edit: Bara ett tillägg så ja, Modo måste ju vara ett av världens bästa bottenlag. I ligor med utslagning kan det inte finnas många lag som trotts man med några undantag legat i nedre halvan av tabellen som klarat sig kvar så många år i rad.

Ja än hur det är så håller man ju norrlandslagen högre än valfritt lag söder om Gävle. Och än hur mycket vi gnabbas om NHL spelare hit och dit är det ju ingen som missunnar någon att dom ska lyckas. Det vore ju riktigt kul med en äkta superstar i NHL från norr "igen". Dock växer dom ju inte på träd riktigt. 70tal/tidigt 80 generationen var ju bissarr i svensk synpunkt på antal storstjärnor.
Idag finns dock en helt annan bredd. Kan ju aldrig vare så många 3-4de line spelare i NHL som nu? (Svenska alltså).

Iofs har vi ju snuskigt bra backar, men det är som inte lite lika kul som spelare som vinner poängligor m.m. ;)

Redigerad kommentar