Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692542

Sv: Skellefteå AIK

Sven Sewage

Jag tror Vanhatalo/svinjävla Degerman tagit skada av Skellefteå AIK.

Klubben som i snart 10 år får allt beröm,gör allt rätt,har spelare och trupp alla är avundsjuka på,bästa stämningen i arenan,bästa tifon utanför sthlm iaf,största ekonomiska vinsterna m.m.

Jämför detta med Qatar.

Klubben som nästan bara nämns i negativa ordalag och kriminella sammanhang.

Redigerad kommentar


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:

såg nu att vår Kirunafostrade juniormålvakt Jesper Eriksson blev uttagen till Småkronorna, samma sak med Sebastian Ohlsson som hittils i år har visat upp en skridskoåkning som gör självaste Micke Granstedt avundsjuk.

Tidigare i år såg vi ju Aho, Holmström och Marcus Pettersson i småkronorna.

I Ivan Hlinka har vi ju med supertalangen Linus Lindström, Adam Thilander och äver Skellefteåpojken Filip Gustavsson är med - son till Marcus som spelade back i AIK. Gus, nummer 7, under Rolles ledarskap. Snacka om att talangfabriken fortsätter att leverera, landets klart ledande klubb under detta årtionde på att spotta ut talanger.

Gustavsson Jr lämnade ju tyvärr moderföreningen för Qatar efter att flens-Osten varrt där och viftat med en sedelbunt i vanlig ordning. Men på sätt och vis förstår jag honom. Det kan inte vara kul att vara målvakt i ett lag som är så otroligt överlägsna som Skellefteå AIK juniorer. Spelet bygger på puckinnehav, offensiv, lekfullthet, artisteri, fantasi, lir... som målvakt får man ofta stå sysslolös i 50 minuter tills det plötsligt blir ett friläge emot. Näe, då måste det vara roligare att stå i ett lag som Qatar som helst bara knallar bort pucken och ställer upp i en bisvärm framför egen kasse. 0-0 är ju ett bra slutresultat för en målvakt!

Det är nog därför Qatar lyckats så bra med att köpa in målvakter. Alla målvakter vet att man får många skott emot sig och mycket träning, samt fem spelare som kör liten box framför den egna kassen vecka in och ut. Man får både bra träning och bra statistik vilket öppnar upp för att få fortsätta i en mer genuin hockeyförening senare. Man tar 1,2,3 hundår för att säkra upp ett bättre kontrakt någon annan stans. Johan Gutafsson tänkte uppenbarligen så, Samuel Ward tänkte garanterat så, Filip Gustavsson måste tänka samma sak. 

Bland de "infödda" hybriderna... ja där är de ju helt värdelösa. Den skotträdde AHL-målisen Anders "sållet" Nilsson är stor och tjock och täcker upp mycket av kassen, men han aktar sig ju på riktigt för pucken när någon skjuter! Ensammen ansvarig för torsken mot kanada i VM, sabbade hela turneringen den nollan. Lassinantinen, en hybrid-dvärg liksom många av de tidigare inköpta Qatarvakterna... han är inte bra men har haft en otrolig bonnröta. Han lär bli avslöjad å det grövsta i år. Hybrid-dvären Rautio är kass och det såg vi i slutspelet, frågan är om han klamrar sig fast som andremålis i Linköping eller ifall de ger honom kicken och sen tar in en ny? Modig... lirar väl hockey i England...eller var det Albanien? Inte mycket att hänga i julgranen där i Qatar.


Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:

det har ju mer vart frågan om total mediaskugga förrutom när det skett något fult överfall!

Om det inte vore för att de var mammondyrkare, att de saknade anor och hockeykultur i bygden, att de lider av köpmani, flens-Osten rättshaveristiska beteende, alla dessa fula överfall, Vanhataninen & Svinjävla Degerman, ja...då skulle man nästan tycka synd om dem. Nästan.