Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692906

Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: Nja, jag kanske var otydlig. Jag menade att ni spelar upp många gånger längs sarg, inte nödvändigtvis via ett långt förstapass. Gärna på er vänstra sida. Uppspel längs sarg förbi egen blå, sen flip-pass ut från sarg till spelare i hög fart.

Sargspel ingår i er speluppbyggnad. Ingen kritik av det. Tycker det är smart.

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Zappaholic:

jag kom på den tredje varianten som jag tycker utmärker våra uppspel förutom de två som jag tidigare nämnde. Back-back-spel och motståndaren backar av litegrann, backen åker rakt upp i banan med pucken i full fart och sätts under press av motståndarens forward, backen droppar då pucken rakt bak till en forward som kommer bakifrån i blixtrande fart. Forwarden tar sig förbi första gubben enkelt och kommer med hög fart genom mittzon med flera alternativ att ta sig in i offensiv zon.

Dessa tre tycker jag utmärker oss jämfört med motståndaren. Mycket av vårt spel hamnar om att lämna över pucken i hög fart till någon som har ännu högre fart.

Visst kan du sitta och påstå att vi slår en massa psasningar efter sargen och kör säkerhetsspel. Det stämmer inte. Vi gör det när vi spelar på ledning och försöker stänga ner matcher. Jag har nog sett alla våra matcher under Wallsons ledning, kanske 150 matcher, och vi känns som det överlägset mest kreativa laget som överlägset mest spelar den genom mitten i banan eller åker upp med den genom mitten.


Sv: Skellefteå AIK

Zappaholic:

jag tycker nog att vi spelar pucken längs med sargen minst av samtliga lag, och att vi spelar med korta uppspel rakt upp i banan överlägset mest av samtliga lag. Jag håller absolut inte med dig.

Men en sak som vi utvecklat, det är att spela på en ledning - vilket vi OFTA haft de senaste säsongerna. I många tredjeperioder spelar med 2-3 måls ledning, då spelar vi säkert och kör ofta med varianten du beskriver. 

Men det är inte vårt grundspel, utan vårt säkerhetsspel.

Problemet vi har haft är att det ofta blitt lite för nätt, lite för korta pass, lite för kreativt. Lag som då läser oss bra och går på forecheck vid rätt tillfälle lyckades då ofta störa oss, dessa lag var Frölunda och Växjö som var spelmässigt jämna med oss hela säsongen ifjol.