Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692951

Sv: Skellefteå AIK

Sven Sewage: Håller med i stora delar, vinnare i CHL är ingen Europamästare, det skulle jag aldrig heller påstå om Skellefteå skulle vinna. Så länge KHL-lagen inte deltar och man har ett system där man kan köpa sig in som en ständig deltagare så kan CHL aldrig påstå att vinnaren är "europamästare". Man är vinnare av en ishockeyturnering för klubblag med begränsat urval, that's it!  

Sen om man personligen rankar att vinna CHL högre än SHL är ju en annan femma, det får man väl göra om man själv vill. Personligen gör jag inte det. KHL rankar jag högre än SHL givetvis, även om SHL berör mig mer. (NHL och andra transatlantiska ligor är inte med så klart för vi pratar ju om europeisk ishockey).

Sen en annan sak, rätta mig om jag har fel, men i CHL så är det så att man måste registrera en CHL-trupp och eventuella nytillskott i truppen efter det får inte spela CHL-matcher. Funkar det så i CL oxå? Vi kanske tycker olika, men visst tusan ingår det i "spelets regler" att klubbar köper och säljer spelare under säsongen? Eller är transferfönstret hårdare reglerat inom fotbollen redan? Är man rädd att vissa lag ska köpa in toppspelare för endast CHL-matcher? Jamen låt dom göra det då och se hur det funkar...


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Kaiser:

" Funkar det så i CL oxå? "

Ja det gör det. Värvar du en spelare som redan är registrerad för ett annat lag. Säg att Liverpool värvar en spelare från Malmö som redan deltagit i kvalomgångarna i CL så kommer denna inte kunna registreras i Liverpools trupp och delta i gruppspel mm. Samma sak ifall man värvar i Januari fönstret och spelaren redan har spelat i CL, då kommer man inte kunna använda sig av denna spelare under resterande del av turneringen.