Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692957

Sv: Skellefteå AIK
Rytter: Aha! OK! Men om spelaren kommer från en liga eller lag som inte är med i CL? Tex värvas från ett sydamerikanskt lag? Funkar det? (Nu blev det här en fotbollsfråga i HS, men jag är bara nyfiken....)

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Kaiser:

Ja det fungerar, det som gäller det det som kallas "Cup-tied". Om en spelare spelar FA cup för nått lag och sedan värvas till Liverpool (som är kvar i cuppen) så kan denna inte spela för Liverpool i FA-cup matcher. Samma som i CL alltså.

Värvar man från ett lag som inte deltar i denna cup (sydamerikanskt lag) så är det ok att spela spelaren.


Sv: Skellefteå AIK

Läste denna artikel, se nedan (Plus-artikel från AB)

Ja, jag tror att Luleå har stor chans i år att gå långt i CHL/SHL. Dock, om man inte gör det, missar slutspel i SHL eller åker ut direkt i kvarten, så blir fallet tungt och man kommer inte att återhämta sig på ett tag. Denna otroliga satsning och så gick det ändå åt pillevippen?! Då har Osten gjort sitt, tyvärr... (Jag är ingen fan av Osten, det jag menar är att så länge man har kvar Osten så minskar Luleås chans att prestera). Men som sagt, Luleå har en bra chans i år, men misslyckas dom så blir det städning i leden och Osten ryker.

Detta till skillnad från Skellefteå som jag tror får ett mellanår, slutar nånstans mellan pos 3-5. Visst, vi har förmåga att kunna gå hela vägen, men om jag ska gissa nånting på det bristfälliga underlaget (3 träningsmatcher), så tror jag att vi åker ut i semi efter ha slutat på 4e plats i SHL. Skillnaden är att jag tror Skellefteå är bättre rustade att ta mellanår nu efter 5 års fina resultat jmf med hur Luleå kommer att reagera om dom floppar denna säsong med den enorma satsnng dom gör. Förra säsongen var vi bäst i serien men hade inte det bästa slutspelslaget, vilket vi hade de två åren före. Då var vi både bäst i serien och slutspel.

Även om Skellefteå mot förmodan skulle floppa helt och missa slutspel så tror jag ändå att man tacklar ett sådant scenario bättre än Luleå. Men är det nånting som jag faktiskt tror är sant och riktigt så är det att Skellefteå AIK är den bäst skötta SHL-klubben på de flesta områden. Det låter självskryt, men jag kan även säga att Skellefteå AIK var bland de sämst skötta klubbarna stora delar av nittiotalet. Man har lärt sig nånting av det och frukterna av det har vi sett de sista åren.