Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1721082

Sv: Övrigt
Helt underbart när motståndarfan basunerar ut hur dåligt AIK spelare lyckas utanför SHL och sen silar mygg och sväljer kameler så man blir mörkrädd. Hockeykunnandet hos vissa åsnor är så lågt att man seriöst blir lite smårädd. Ett nyligt exempel är att den enda som egentligen lyckats är Mekke:) (trots att han haft det tungt länge nu)

Ändå vinner inatt både A Larsson och Ogge sina matcher i världens bästa liga.

Larsson spelar mest i hela Devils(1min mer än den som spelar näst mest ) Han har 1+1 i matchen och är matchen 2a stjärna. Larsson kommer aldrig bli någon poängmaskin förstås. Men man kan lugnt säga att han är etablerad i världens bästa liga. 'Ogge' har haft kämpigare med poängen med spelar varje match och gör det mkt bra(i ett Rangers som är på väg ur en mini svacka)

Sen är det verkligen tur att AIK are inte behöver "skämmkudde" då dom inte kallar tex 'Bella' och Klingberg för sina fina AIK 'killar' . Detta trots att spelarna själva lyft fram vikten av tiden i AIK i deras utv,
För inte så länge sedan var tex ex V Fasth en härlig Lulekille:) Är inte han från Överkalix ? Osäker om han ens spelat i Luleå som senior? Det stannade förstås inte där. Fanns andra mkt magstarka exempel på "egna målvakter" man undrar vad det tjänar till att ljuga och hitta på egentligen?

Hur ser då läget ut egentligen? I sanningens namn har många AIK spelare haft det tufft i dec-jan. Närmast spel från AHL skulle jag säga att Arvidsson och Emanuelsson är. Den sistnämnda spelade sist i i en 1a lina med två andra spelare som denna säsongen gjort en massa NHL matcher(hade två ASS i matchen ) Emanuelsson har nästan 0,5p per match i AHL och är i absolut topp i lagets+- med plus 14.(detta trots att hela förra säsongen förstördes pga operationer) Nashville går rätt så tungt så Arvidsson lär snart få en ny chans att visa upp sig. Sen ligger förstås inte Kusmark i Skellefteå :)

Men är inte heller typ 15 mil som mellan Övertorneå och Luleå:)

Det bästa med utflyttade AIK spelare är att dom kämpar och inte ger upp vid första motgång. Ogge gnetade på i 2 hela säsongen i AHL innan belöningen kom. Troligen kommer Emanuelsson göra detsamma trots trovärdiga rykten att han vill 'hem' till AIK efter säsongen om inte chansen i NHL dykt upp:)

Imorgon matchdag igen :)

Kom igen AIK!!:)

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Xtravaganskaja:
Idag hade vi fd AIK:arna Melker och Adam i spel samt 'bekantingarna' PeB och Klingan. Alla utom PeB fick gå vinnande ur sina matcher!(1ass på Mekke)

Ska bli ett mkt roligt VM till våren tycker jag. Finns chans med många AIK bekantningar i en sluttrupp. Mårts gillar förstås AIK spelare sen gammalt då han vill åt verkliga vinnare.

Jämför man tex en Jimmie och Omark är det förstås en extrem skillnad på vinnarskallen. Jimmie har dubbla SHL guld,VM guld , KHL guld och räknar även in ett OS silver då turneringens såpass ovanlig och bara spelas vart 4e år. Samt den finaste svenska 'award' en forward kan vinna förstås.

Omark har....ja vad har killen vunnit egentligen ? Visar sig vara ingenting ? Jag hittar en vinst i en OKQ8 cup för 11 åringar där han verkar deltagit samt ett J18 silver.(OBS är ej ironisk!!)

Jag är ganska säker på att Jimmie kommer spela sitt sista VM framåt vårkanten och förstås även en annan gamling i Lundqvist. Känns bra då det är lite av en garant för svensk framgång. Mer osäker hur det blir med medgångspelare och egoister som lätt viker ner sig när det drar ihop sig?

Vi har även mkt intressanta målvakter i NHL. Lundqvist räknar jag bort då jag tror dom kan komma att gå långt. I första hand Enroth med backup från Gustavsson och Ullmark känns bra och realistiskt (även om Boston kan överaska.)Lehner och Läck kan förstås komma att bli intressanta men är mer tveksamma till dom just nu. Markström tror jag inte riktigt på trots att han spelat nån bra match.

Vad säger ni andra AIK fans? Vilka AIK spelare(fd AiK spelare) tror ni får följa med på Mårts avskedsfest/resa framåt vårkanten?