Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1721497

Sv: Övrigt
Xtravaganskaja:
Idag hade vi fd AIK:arna Melker och Adam i spel samt 'bekantingarna' PeB och Klingan. Alla utom PeB fick gå vinnande ur sina matcher!(1ass på Mekke)

Ska bli ett mkt roligt VM till våren tycker jag. Finns chans med många AIK bekantningar i en sluttrupp. Mårts gillar förstås AIK spelare sen gammalt då han vill åt verkliga vinnare.

Jämför man tex en Jimmie och Omark är det förstås en extrem skillnad på vinnarskallen. Jimmie har dubbla SHL guld,VM guld , KHL guld och räknar även in ett OS silver då turneringens såpass ovanlig och bara spelas vart 4e år. Samt den finaste svenska 'award' en forward kan vinna förstås.

Omark har....ja vad har killen vunnit egentligen ? Visar sig vara ingenting ? Jag hittar en vinst i en OKQ8 cup för 11 åringar där han verkar deltagit samt ett J18 silver.(OBS är ej ironisk!!)

Jag är ganska säker på att Jimmie kommer spela sitt sista VM framåt vårkanten och förstås även en annan gamling i Lundqvist. Känns bra då det är lite av en garant för svensk framgång. Mer osäker hur det blir med medgångspelare och egoister som lätt viker ner sig när det drar ihop sig?

Vi har även mkt intressanta målvakter i NHL. Lundqvist räknar jag bort då jag tror dom kan komma att gå långt. I första hand Enroth med backup från Gustavsson och Ullmark känns bra och realistiskt (även om Boston kan överaska.)Lehner och Läck kan förstås komma att bli intressanta men är mer tveksamma till dom just nu. Markström tror jag inte riktigt på trots att han spelat nån bra match.

Vad säger ni andra AIK fans? Vilka AIK spelare(fd AiK spelare) tror ni får följa med på Mårts avskedsfest/resa framåt vårkanten?

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Mekke mål inatt och poäng i sin 2a raka match. Sharks är kanske hetast i hela NHL för tillfället och har stigit som en raket i tabellen efter sin trevande start. Melker hade även ett ASS i matchen innan och verkar hittat formen. Även O Lindberg har ASS i två raka matcher. Larssons devils vart dock nollade av ett annat lag som fått igång spelet i Penguins.

Nattens svensk var annars Läck som verkligen levererar stort för tillfället med ytterligare en vinst och nolla.

Ikväll blir det att se två formstarka lag drabba samma. När Örebro är i form är dom mkt svåra att göra mål på. Luleå släpper inte till mkt sista månaden så en målsnål och jämn tillställning känns ganska givet att förvänta. Tror även det blir jämt i den andra SHL matchen och inte omöjligt att Karlskrona äntligen får med sig en 3poängare efter full tid.

Själv längtar man redan till tors:)

På återhörande !!

Kom igen AIK:)