Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1733296

Sv: Övrigt
Ursäkta för lite svammel.
Jo det här med Möller. Kom på ett nytt scenario.

Kanske har de två åren i Ryssland satt sina spår och karln är verkligen sliten,risig och i stort behov av AIKs program.

Familjen och Oscar kanske känner de behöver landa också och vill ha det stabilt och lugnt en tid.

Då kanske en låg envägslön inte alls är intressant. Jag menar det kommer knappast skilja enormt på en hög lön i AIK.
Dessutom har han väl fått in en grundplåt nu i Ryssland så han sitter inte i sjön.

Då kanske han tänker att ett år eller varför inte två i AIK för att träna upp sig i toppskick och ordna riktigt fina stats är det vettigaste.

Skulle han stanna i två år är han ändå inte äldre väl än när Bellemare drog och hans karriär är inget dumt exempel med säkert minst 5 år i NHL.

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Farbror Barbro:

tror inte att någon väljer KHL för något annat än stålarna. Svårt att trivas i Putins faggor, Boratland eller Kebabistan utan att vara riktigt riktigt osmart tippar jag.

Oscar har faktiskt småbarn och det kan inte vara den bästa situationen att flänga runt där även om pengarna är bra, men förstår att någon vill ta pengarna i två år för att trygga framtiden för familjen. Man ska inte vara girig, två år räcker gott.

Enligt det jag har läst och forskat mig till så presterar samtliga hockeyspelare som spelar med oss 5-15% över sitt max, plus då en garanterad chans till att sitta på finalbordet och lira om guld-jackpoten, så tror inte att Oscars agent ljuger när han säger att Möller vill spela med oss.

Men jämfört med NHL så är vi ändå blahablaha. Så är det. Det är inte så att jag inte unnar Oscar en chans till NHL och ett envägskontrakt, men osäker på att han har förtjänat chansen då jag inte följer KHL som är en marginellt bättre liga än SHL. Det Oscar då borde göra är precis som du säger, komma hem till oss och prestera 5-15% över max och förtjäna ett fint envägs i NHL.