Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1775520

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Du räknar alltså enbart poäng när du bedömer backarnas kvalitéer?

Det var ett synnerligen banalt synsätt...

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic: Burström -3, Aho -4 och "defensiva klippan" Alm med -6 i +/- är de tre backar i Skellefteå med sämst plus/minus-statistik. Fast på det sättet kan man inte bedöma hur dugliga backarna är för då är de inga världsstjärnor vet du väl :)

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

Näe det gör jag absolut inte. Poäng brukar väl vara en indikator av offensiva skills, men förklarar såklart inte allt offensivt. Jag tyckte ju att Gunde skulle ha vart vår 4e bäste offensiva back.

Totalt sett tyckte och tycker jag han skulle ha vart 5 bäste back eftersom jag rankar vår defensiva klippa Alm högre än Gunde. Gunde är duktig men som sagt... 5e back hos oss. Du kan gå tillbaka i historiken så ser du att det var precis som ovan jag skrev innan. Det är inte b-analt synsätt, utan vad jag tycker.

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic: När man gör flest mål (tillsammans med HV71) i SHL så finns det inget behov att ha En spelare som öser in mål. Gunderson är en stabil back och tillför så mycket annat. Han är dessutom fortfarande ett hot i PP vilket våra motståndare måste försvara sig emot. Gör man inte det så lär målen börja ramla in.