Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1775595

Sv: Säsongen 16/17
Daddeh:

De har väl också haft mest istid när halva vårt lag låg i sjukstugan, med 1-7 förluster och dylikt.

Just nu ser det ut som vår offensiva trio levererar bättre än Gunde, när man kilar på poängsnitt. Ingen av våra killar spelar Bob-stop i PP i laget som gjort mest mål.

Vi får utvärdera efter säsong.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Förvisso, men Alm har ingen vidare +/- genom hela sin karriär. Undantaget är två säsonger när Skeå var på topp, fast då hade samtliga backar bra +/- eftersom ni knappt var i egen zon. Jag tycker absolut inte att Alm är den defensiva klippa som du vill få det till. Han är bara en sämre version av Rahimi i mitt tycke.
Alm är trots det en hyfsat fysisk och rejäl back vars spelartyp alla SHL-lag behöver.

Aho håller jag inte som en spelare av hög SHL-klass. Han är duktig offensivt men samtidigt en säkerhetsrisk bakåt. Jag har länge varit allergisk mot backar som schabblar på blålinjen som sista gubbe, något som jag förknippar Aho med att göra mer än någon annan back i SHL.

Den enda back ni har som ens kan jämföras med Gunde är Burström, även fast de är två väldigt olikt spelande backar. Han kommer nog bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

Ni verkar ha hittat en bra målvakt, vilket var mitt största frågetecken inför säsongen, så det är bara er backsida jag hade oroat mig över. Den är inte alls lika stark som du tycker med 4-5 toppbackar av högsta SHL-klass. Med tanke på hur stor plånbok ni har så är jag förvånad över att ni inte värvat två stabila backar...ännu.
Det känns som den enda svaga lagdelen i årets upplaga av Skeå.

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Intressant att du börjat ta upp hur mycket skador påverkar. Något du verkade glömma när du skröt om er svit mot Bynäs ;-)