Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1831568

Sv: Övrigt
Farbror Barbro:

Börje, mannen med självinsikt, skriver:

"Och under hela tiden ser du hur din förening svärtas ned av påståenden om att laget består av galna köpespelare som bara vill hjärnskada motståndare medan de presterar historiens tråkigaste hockey påhejad av rasistiska ledare och brottslingar till supportrar?"

Jag skulle nog säga att det inte bara är påståenden. Alla inser nog att Qatar köpt in nästan alla av sina spelare under en längre tid, och laget har spelat en förbannat tråkig hockey. Det inser i princip alla neutrala hockeyintresserade.

Men om juniorerna som kommer fram inte är bra, och spelarna de köpt in inte var skickliga nog, så kan det bli så för alla lag. Såklart får var och en av landets hockeyföreningar göra det som de tror är den bästa strategin för just deras förening. Nog har det vart lite kul att retas, men Qatar har ändå lyckats undvika kval nedåt under denna period så helt misslyckat har det inte vart.

Det som däremot faktiskt vart riktigt hemskt på riktigt med Qatar, det är den här dåliga värdegrunden, osportsligheten, de här riktigt tråkiga incidenterna från spelare, fans och ledare. Svåra hjärnskador på Anderberg, Fernholm, hemmapublik som skanderar "låt han dö", svinjävla REGEL-gate, supporterledaren blir dömd för att mordhota Fahlman, Fahlman attackeras med flaskor av klacken, Wikegård och Sanny får flaskor kastade mot sig efter match, Börje håller på och mordhotas på nätet, Lasu Nilsson ska mörda domarna.

Nu var det här bara några exempel, men min känsla är att Qatar som förening inte riktigt vart i balans under en ganska lång period, det är något med ledarskapet som inte riktigt stämt. Nu har de sparkat Skuggan uppåt och så verkar Rönken, om man bortser från det hockeymässiga eller mer specifikt det underhållningsmässiga, vara en ganska sund individ faktiskt. Det är bara hoppas att föreningen lyckas städa bort de här värsta fadäserna så att man slipper skämmas å deras vägnar då fansen tyvärr inte riktigt verkar ha värdegrunden att skämmas själva, utan det hejas snarare på vilket är ganska sjukt om ni frågar mig.

Som den prisbelönte journalisten Fahlman en gång skrev som rubrik till en av sina briljanta krönikor: Idioter, stanna hemma! Hoppas Qatar lyckas städa bort den värsta idiotin i fortsättningen.

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Jävlart vilken kaeraktig ekonomisk förlust vi gjorde! 17 miljoner!

Nä men allvarligt ju mer man tänker på förra säsongen ju värre blir den.
Sportsligt var det långa stunder något sjukt, något som inte stämde. Hoppas och tror det ska fungera nästa säsong.

Ekonomin är jag inte insatt i.
Minskade biljettintäkter är väl en sak men ökade kostnader bl.a personal låter konstigt.
Det här med för stor lyxig kostym vill man inte se.