Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833160

Sv: Övrigt
Tarasov:

dynastiernas dynastiförening kanske är att ta i. Barcelona för ett par år sedan, Real Madrid på 60-talet, sovjet på 80-talet, Chicago Bulls med Michael Jordan, Skellefteå AIK med Jocke Lindström, det är hugget som stucket men påstår inte att vi är mer dynastiförening än alla dessa lag.

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Yoda Marklund:
:)

Tycker inte att det är fel att kalla en förening som er en dynasti, även om jag själv inte skulle använda det ordet dynasti. Invändningen att två segrar är lite för lite känns på något sätt relevant, samtidigt har förutsättningarna förändrats gentemot 60/70/80 osv. Om vi hoppar till NHL så omnämns exv Chicago som en dynasti trots att de inte vunnit 5 år i sträck. Man kan däremot utan vidare säga att ni varit en ledande klubb de senaste decienniet, det förändras inte av en Suddenförlust i 7:e matchen. Tror det blir några guld till de närmsta åren, inte baserat på så mkt mer än att FBK knep några guld efter sina 6 raka finaler.

Vill fö minnas att det var samma invändningar mot FBK "mkt finaler men få guld". FBKs svit från 1975-2011 är även den imponerade 20! Finaler och 9 guld. Vill man skärma av ytterliggare så mellan 98-11 så var det 6 guld och 10 finaler. Men tror ni går en intressant säsong till mötes.