Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1853982

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Asså när hemvävda juniorfyllda MoDo duellerade med köpelaget Percy Nilegård satt ihop under namnet Malmö Redhawks, då tror jag nog att de flesta hockeyintresserade neutrala supportrar satt och tokhöll på MoDo? Jag gjorde då det.

Malmö har däremot gått många steg i rätt riktning efter den tiden när det var "för mycket hockey i hockey". Har inte lika mycket emot dem numera.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Farsan förbjöd mig att hålla på Malmö, hade nåt med nån byggolycka att göra tror jag . Var ensam på min skola om att hålla på Modo, kändes faktiskt riktigt bra att vara annorlunda :) minns inte exakt när jag föll för Modo men hade troligen med Näslund/Forsberg att göra.

Apropå Forsberg/Elias P så tror jag att den typen av talanger i princip kan välja vilken väg det vill NHL, då talangnivå/träningsvilja/ambitionsnivå är såpass hög att de får ut max. Så om de går direkt allsvenskan, via kanadensiska juniorligor, tar nåt år extra i SHL, direkt från efter draften verkar inte spela någon större roll.

Däremot så tror jag att klubbarna kan göra mkt på spelare i nån sorts mellannivå, rätt träning mellan 16-19 kan kanske göra en div1 spelare till en allsvensk spelare osv osv.

Apropå saker som gör ont så är det 4 spelare från övik med på den första U16 campen, tydligen har 2 st valt andra HG än vårt, vilket jag för spelarnas del inte lägger någon större aspekt på men visst tkr man det är tråkigt att en kille från Bjästa skall sticka till Göteborg för att spela hky.