Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1863296

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Daddeh:

det var en mängd utvisningar igår åt bägge håll som var skrattretande usla. Ekbom får en tvåa när han tacklar en spelare en sekund efter att denne skarvat ned pucken i rundeln. Katic utv för huvudtackling, som inte tar i huvidet och är helt juste. Typ hälften av utv var dåliga. Samtidigt släpper de när en spelare greppar tag i klubban och håller den i fem sekunder, två felaktiga tekningar blir ej utv osv. Pinsam insats.

Ikväll var det lite mindre dåligt, men en mängd dåliga beslut. Svag insats igen.

Överlag är jag däremot nöjd med domarnas insats i årets SHL. tycker nivån har höjts något. Domare är människor och kan göra misstag precis som spelare gör, men tycker själv att nivån är lite bättre faktiskt. Det jag skulle vilja se över är målsituationer och att det förtydligas när det är mål och inte. Det ska vara glasklart vilka regler som gäller. Identiska situationer bedöms godtyckligt olika och så kan vi inte ha det.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Som utomstående tyckte jag domarna i fredagens match var lite mer på Skeås sida än tvärtom. Med det sagt så var de likväl fruktansvärt usla och ville stå i rampljuset på bekostnad av fans och TV-tittare som bara blev irriterade. Det var inte ens en speciellt ful match och blev ändå oerhört många utvisningsminuter för båda lagen. Det finns ingen domare som kan förstöra matcher på ett lika irriterande sätt som höjdhopparen.
Själv håller jag inte alls med dig om att domarnas insatser är något att vara nöjd över. Tycker faktiskt det blir värre och värre för varje säsong. I kvällens match mellan Luleå och Rögle gick det så långt att Luleåfansen bara fnissade och idiotförklarade domarna...när en röglespelare åkte ut. Det har jag aldrig någonsin upplevt förut.