Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1865111

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Kommer du ihåg den här situationen?
www.expressen.se/gt/sport/hockey/shl/de-kan-inte-se-om-pucken-ar-inne-domer-anda-mal/

De dömde bort ett liknande mål under samma omständigheter för Luleå i den där vidriga arenan med fyrverkerier och "oj oj oj" efter varje mål och målchans.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Daddeh:

nu har jag sett situationen. Vid den förra signalerar de mål, men ringer till måldomarna. Måldomarna kan inte se om pucken är inne eller ej, och då kvarstår beslutet på isen dvs mål. Vid situationen nu signalerar domarna för mål, men men ringer till måldomarna. Måldomarna kan inte se om pucken är inne eller ej, och då kvarstår INTE beslutet på isen dvs INTE mål.

Ja det känns ju logiskt??? Indijan-logik i Skandalium!

I SM-finalen häromåret kunde varende TV-tittare se pucken titta fram vid sidan av benskyddet, en halvmeter in i mål. Helt omöjligt att missa. Den dömer de bort för de kunde inte se om pucken var inne eller inte? I en SM-final! I kvarten nu senast så har Pär Lindholm öppet mål i förlängningen i den avgörande matchen, då kastar målvakten klubban och Pär fumlar bort pucken. Det "råkade" domarna missa. I serien åker Guld-Jimme och knuffar mjällfrie Joel bakifrån när det är lite kalabalik framför vår kasse. På sin höjd en tvåa. Det blir 5 minuter game??? För att det var "respektlöst mot domarna". Går vi ännu längre tillbak i SHL så har det vart samma jäkla visa med skumma beslut och rent fusk.

Jag är inte konspiratiskt lagd utan tror på vetenskap och statistik. Statistiken säger dock att det är teoretiskt omöjligt att ett lag kan ha en sådan "tur" med avgörande domslut. Visst har indijanena en stor publik och de spelar en kul fartfylld hockey, men det är faktiskt fusk att gynna ett enda lag i serien vecka in och ut.