Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #553045

Sv: Valeri Krykov
mattias - 74: Valeri Ktykov var på väg att avsluta sin karriär redan innan förra säsongen. Men övertalades att köra 1år till. Den främsta anledningen var väl att familjen ville flytta hem till Helsingfors igen. Krykov var inte så sugen på att bo ensam i lägenhet utan sin familj även om de andra finnarna bodde i samma bostadsområde.

Men han lyckades övertala sin familj att stanna ytterligare 1år till med honom i Timrå och gav Nubben ett löfte om en fortsättning men att detta skulle vara slutpunkten i karriären. Alla i Timrå inklusive supportrarna var införstådda med detta. Så det var aldrig tal om att diskutera en kontraktsförlängning när dessa inleddes i vintras.

Krykov gjorde aldrig en dålig match, gjorde allt sitt jobb och satte laget i främsta centrum och tonade alltid ned sin egna insats och såg sig inte själv som en stjärna. Dock gick det väl lite tyngre i vinter med poängproducerandet. Det märktes att den där 100% motivationen inte längre fanns där. Det lyste inte längre ur ögonen på "stålmannen".

Mannen som lirade 14 säsonger på raken (11år i Finland inkluderat) utan att missa en match.

Krykov var nog tagen av stundens allvar och insåg nog själv att tiden i Timrå snart skulle vara ett minne blott. Han hade nog tankarna på annat håll såsom familjen och flyttkartonger och körde nog 1år för mkt enligt mig.

Jag vill dock betona att kraven också är väldigt höga i Timrå på de individuella spelarna med all rätt. Krykov var ju fenonemnal under sitt andra år i TIK.

Med detta som bakgrund kanske man kunde skönja en besvikelsens beska tår på supportrarnas läppar. Lagmässigt var han dock en otrolig tillgång.

Det varför jag möttes av förvåning när jag läste för några veckors sedan i tidningarna att en comeback var nära förstående med SAIK.

Anledningen till varför Timrå inte erbjöd honom ngt kontraktsförslag får väl till största del ses mot bakgrund av att Timrå i dagsläget har 5st! centrar (dock kanske inte en naturlig förstecenter) om NHL drar igång! Drar dock konflikten ytterligare ut på tiden så ansluter ju Henrik "Zäta" Zetterberg.

Det fanns helt enkelt ingen plats föör honom i Timrå. Sen är jag inte lika säker på att Krykov stått att känna igen om han trots allt valt att snöra på sig grillorna igen och att flytta tillbaks ensam till en möblerade lägenhet i Skellefteå utan sin familj.

Krykov är en sådan människotyp att han inte fungerar smärtfritt utan sina nära och kära omkring sig.

Jag tycker i och med detta att Krykov fattat ett mkt moget och klokt beslut att pensionera sig för gott.

Bättre att sluta på topp och bli ihågkommen för det han var och inte bli krtiskt och ntiskt ifrågasatt av både media och supportrar över utebliven prestanda.

Det hade gjort ont i mitt Timråhjärta att se Krykov med näbbar och klor kmpa för sin överlevnad för att ta en plats på tre femmor i SAIK. Det hade inte varit värdigt en mästare av Krykovs kaliber.

Slutligen vill jag även understryka att jag absolut inte har ngt emot SAIK utan tänker både på Skellefteås och Krykovs bästa.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)