1150x200-hockeyicerinkfornhlteamsby_0.png

Support

4639 inlägg · 366 ämnen

Leif Skywalker är Yoda Marklund

2083701 · » Till forumet


Sv: Leif Skywalker är Yoda Marklund
puffe: jag kunde inte sagt det bättre själv vilket e en typisk sak att säga men det är trots allt sant så jag säger det igen, jag kunde inte sagt det bättre själv!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Leif Skywalker är Yoda Marklund
Chewbacca Lundm: Problemet med att kolla upp vad du skrivit är svårt, dina inlägg brukar ha ganska kort sista förbrukningsdag. Så ber hemskt mycket om ursäkt att jag skrev 'rasistiska inlägg', eftersom jag inte har nåt exempel. Men du o några Lule-supportrar verkar hysa visst agg mot varann. kan du inte fokusera på att skriva inlägg om Lulesamer mm på deras sida, så slipper alla andra behöva läsa detta tjafs.

Sedan om andra skriver skit mot er , samma sak, håll det lite mer internt gärna. Men måste tillstå att jag aldrig läst att du gått till frontalangrepp mot en person(vlket är hyfsat vanligt på diverse forum).

Så en stilla vädjan, kärleken mellan Luleå o Skellefteå kan ni väl hålla mer diskret, en stilla önskan bara.
+3
Kommentera

Sv: Leif Skywalker är Yoda Marklund
puffe:

jag skriver verkligen inte rasistiska inlägg, då har du helt missförstått. Jag är väldigt mycket emot rasism och nazism, jag står på BLMs sida i debatten. Jag tycker att det är jättehemskt att Luleå hockeys dåvarande sportchef Lars Bergström står och gastar svinjävla "REGEL" (enligt hans eget vittnesmål i tingsrätten) emot Yared Hagos mitt i brinnande slutspel. Jag är helt emot att bygga "tyskmagasin" under andra världskriget för att lagra tyskt krigsmaterial och därmed direkt stödja nazitysklands framfart under andra världskriget. Jag tycker det är tragiskt att återkommande kalla Hagos, Bellemare, Mattsson och resten av våra mörkhyade spelare för "jävla apor". Du kan ju ta och kolla upp dessa fakta och återkomma.
Kommentera

Sv: Leif Skywalker är Yoda Marklund
Yoda är uppenbarligen tillbaka i annat format med ny nick. Han bryr sig inte ens om att försöka dölja sig. Sjukt och sorgligt. Återigen dags för moderatorerna att agera och kontinuerligt bevaka alla Skellefteå supporter som nyregistrerar sig. Sorgligt, snacket förstörs.
+3
Kommentera

Sv: Leif Skywalker är Yoda Marklund
Chewbacca Lundm: Du och Sven i Luleå kommer tydligen inte överens. Om du inte skrev rasistiska inlägg skulle du få mer sympati. det är smaklöst från båda håll. Kan ni inte ta detta utanför allmänna forum?
+4
Kommentera

Sv: Leif Skywalker är Yoda Marklund
"Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
#2081930 · Sven.Savage 20x20-stal.jpg · 2020-09-24 19:01
Värdegrund.

Här följer en seriös analys av Apans påstådda värdegrund.

Ni känner till att Apan har för vana att komma dragande med att "vi har en värdegrund" när de uppfört sig skamligt i syfte att förklara att det i princip är omöjligt för sekten att uppföra sig skamligt, "ty de har en värdegrund".

Det kan handla om att hela laget hittar på att supa skallen av sig under rådande kvalspel, att föreningens supportrar under ett år ringer nattliga dödshot och upprepade gånger skär sönder bildäck för den journalist som tillät att det skrevs om saken, det kan handla om att en journalist hotas med värdegrund när den avser publicera en artikel om det fleråriga lagbrott som Apans sportchef pysslat med, det kan handla om att man ger sin huvudtränare 15 minuter på sig för att städa ut skåpet och lämna utan att anledningen offentliggörs så att vederbörande får försvara sig och så vidare och så vidare.

Då kliver sektens överstepräster ut och förklarar att "Nej det stämmer inte, för vi har minsann en värdegrunnnnnnd och nu lägger vi locket på, nu stänger vi den här frågan för att koncentrera sig på hockey". Fakta ut, och Apans Bagdad Bob in.

Så. Vad är egentligen värdegrund, vad betyder det?

Det handlar om att en mindre eller större grupp - från ett företag/förening etc till faktiskt en hel nation - förklarar att man är överens om att antal grundläggande värderingar. Inte sällan på religiös eller politisk botten, men det kan förvisso ofta gälla helt andra sammanslutningar. T ex har IKEA en värdegrund som alla anställda drillas i och förväntas agera efter - typ med Ingvars varmkorv för fem spänn som exempel - detta genom sunt tänkande av Ingvar som alla kan acceptera och vara med på, utan att man för den delen kallar det för värdegrund. Det begreppet - värdegrund - är en svensk uppfinning som kommit i ropet efter milennieskiftet ungefär.

Så, ett antal grundläggande värderingar som alla som tillhör gruppen är överens om. Vanligen utgångspunkter är på en mer allomfattande nivå, t ex alla har demokratiska värderingar, uppfattning om alla människors lika värde, inklusive olika kön, olika sexualitet, olika hudfärg och etniskt ursprung och så vidare.

Inte så knepigt, och man behöver knappast motivera det med värdegrund för att utesluta en medlem, en anställd, en representant som uppför sig rasistiskt eller blir tagen för sexuella brott.

När man ska lyfta in begreppet värdegrund på lägre nivå, t ex föreningar, företag, myndigheter och liknande kompletterar man det för organisationen mer specifika begrepp.

T ex ska statliga organ vara transparent offentliga, utgå från objektiva fakta, respektera medborgarnas rätt till stöd när så efterfrågas och vara icke jävfria icke korrupta. Något mer vässat blir militära organisationer där värdegrunden kan sammanfattas i att man lyder order medan avsteg, under krigstid, kan leda till arkebusering. För ett företag handlar det mer om företags väl och ve, t ex sekretess och inte röja hemligheter för konkurrenter, inte framhålla "egna åsikter" som inte är företagets, vare sig under sitt arbete eller på fritid. När det gäller politiska sammanslutningar eller religiösa samfund innebär det förstås att man i ord och handling ska dela den övergripande bekännelsen, annars ska man uteslutas.

Så långt inte så konstigt, eller hur?

Men hur plockar man då in en värdegrund för en idrottsförening?

Ett väl fungerande sätt är att identifiera målgrupperna; de som ska representera föreningen utåt och här har vi två tydliga grupper.

Den första gruppen är föreningens anställda och det gäller i synnerhet A-lagets spelare och tränare, men det inkluderar förstås alla föreningens lag och kopplad verksamhet som t ex ett hockeygym; en plats där värdegrund kan, bör och ska utbildas i. Förstås. Men också mindre framträdande anställda för den direkta idrottsverksamheten, för försäljning och marknadsföring, kansli, administration och definitivt för ledarskap och speciellt de högst ansvariga - den utsedda styrelsen.

Den andra gruppen - och det här är speciellt för idrott - gäller supportrar. Många av dem är medlemmar och på så vis formellt föreningens ägare. Men supportrar är ett vitt begrepp och det är svårt att bortse från att vissa kanske inte löst medlemskap men är så associerade med föreningen att de som publik eller externt svårligen kan bortses från.

Så vilka grundläggande värderingar bör föreningen arbeta för i dessa målgrupper?

Ja, till att börja med är det självklart att här måste ingå allmänmänskliga värderingar som människor lika värde, respekt för olika kön, sexualitet, ursprung, hudfärg och så vidare och här kan inga avsteg respekteras från stort till smått inklusive heilande publik och mobbing och utfrysning i olika sammanhang.

Vidare har man speciellt för sport hur man uppträder i tävlingssammanhang utöver ovanstående. Helt självklart inser man att så kallad sportslighet dvs inte fulska, inte filma, inte begå regelöverträdelser, inte medvetet skada motståndare hur säkert som helst hör hemma här. Och den idrottsföreningen som "bildar värdegrund" utan att ta in dessa aspekter gör sig bara löjlig. Inser man inte det och öser på med intetsäljande floskler, ja då är man snarare lögnare utan gemensamma grundläggande värderingar utan bara rufflare.

En allvarligt menad samverkan med föreningens formella ägare - medlemmarna - och i det sammanhanget i praktiken utvidgad till supportrar, är en självklarhet. Uppträder de juste så att man kan vara stolta över dem, arbetar man aktivt för att de ska sköta sig såväl vid som utanför tävling? Griper man in när det håller på att spåra ur och lägger man energi för att aktivt motverka omoraliska och elakartade tendenser?

Ja, allt ovanstående är förstås självklarheter och det flesta som läst det skrivna är säkert överens om detta.

Och - det här är viktigt - SÅ måste naturligtvis den föreing som ska etablera och presentera en "värdegrund" tänka. Dessa utgångspunkter är självklara och utifrån dessa måste man arbeta.

Är det så Apan gjort?

Nej. Inte alls. Hade de de facto gjort det skulle jag definitivt ha respekterat dem. Men så är inte fallet. De har KÖPT en värdegrund:
____________________________________________________
Värdegrunden för Skellefteå AIK Hockey i vardagen

Vi som representerar Skellefteå AIK Hockey, är föreningens ansikte utåt, oavsett om vi står på planen, läktaren, i restaurangen, i kiosken eller på torget.

Det innebär för oss som medarbetare och ledare:

• Att vi lyssnar på våra kunder, spelare och varandra.
• Att vi är positiva mot vår omgivning även i motgång.
• Att vi hälsar på alla som besöker oss.
• Att vi har duktiga, kunniga och trevliga medarbetare.

Vi AIK:are respekterar varandra och vår omgivning, såväl motståndare som domare, vi fokuserar på det vi kan påverka.

Det innebär för oss som medarbetare och ledare internt i den praktiska vardagen:

• Att alla behandlas med samma respekt oavsett var eller med vad vi jobbar.
• Att vi hjälper varandra.
• Att vi visar varandra ombryddhet, d v s att vi ser varandra
• Att vi visar förståelse för varandras arbetsuppgifter.

Det innebär för oss som medarbetare och ledare externt i den praktiska vardagen:

• Att vi med vårt beteende bidrar till en positiv arbetsmiljö.
• Att vi respekterar domslut
• Att vi tackar motståndare och domare efter match

Vi är goda ambassadörer för Skellefteå AIK Hockey och Skellefteå.

Det innebär för oss som medarbetare och ledare i den praktiska vardagen:

• Att vi i ord och handling visar våra värderingar som vi tror på utåt.
• Att vi visar ombryddhet mot dem vi möter i vårt hockey- och samhällsliv
• Att vi är stolta över vår förening och vår stad, men vi är inte kaxiga

Vi löser problem genom att klokt prata med varandra.

Det innebär för oss som medarbetare och ledare i den praktiska vardagen:

• Att vi använder en lugn samtalston och är konstruktiv
• Att vi lyssnar och försöker förstå varandra
• Att vi respekterar varandra och varandras åsikter
• Att vi ser till att träffas och tar oss tid att prata med varandra.
• Att vi tar upp problemen i anslutning till när det uppstår, kanske inte direkt – men inom några dagar.
• Att vi aktivt medverkar i arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal
____________________________________________________

Se beskrivningen av Apans så kallade värdegrund ovan. Den presenteras på Apans hemsida och den är till den de syftar, när de släpar fram värdegrunnnnnnden efter att ha blivit påkomna med något särdeles skamligt.

Till att börja med kan vi konstatera att man fullständigt bortser för klubbens ägare, d v s medlemmarna och alla supportrar. Någon ambition att de ska omfattas av värdegrunden finns inte. Dem skiter man i.

Presentationen sker genom att fyra grundläggande värderingar redovisas. Men det är väsentligen till intet förpliktigande floskler och odefinerade begrepp som att "prata klokt".

Under var och en av dessa kommer varianter av " Det innebär för oss som medarbetare och ledare i den praktiska vardagen:"…

Var fick man det ifrån? Målgrupperna borde förstås ha varit anställda och supportrar men här talar man om "medarbetare och ledare". Vad är det för j-a dravel? Ska det vara föreningens två målgrupper, känns det hemma i en sportklubb?

Naturligtvis inte. Den som varit med inser omedelbart att det här kommer ju från företagsvärlden där det från början handlat om "chefer och övriga anställda" där den senare gruppen omedelbart sparkas om de inte lyder ägarna medan den först nämnda gruppen visserligen också kan sparkas men som regel då med två årslöner och eventuellt mer som plåster på såren.

Men det är ju "inne" i Sverige att verka gulliga även inom företag så i stället för begrepp som "adel och drängar", "chefer och arbetare" så blir det "medarbetare och ledare" där de s k medarbetarna nämns först, som skulle förtaget anse dem mest värda, när sanningen är den motsatta.

Redan där inser man att där förklaras Apans s k "värdegrund". Man har INTE utgått från föreningens situation och betydelse utan köpt in en företagsvärdegrund, dvs en listning av floskler att plocka fram att skylta med. Och så ändrar man lite uttryck här och där i syfte att låtsas att "javisst, nog fan gäller det vår sekt!".

"Vi visar ombryddhet…"
Den som uttrycker sig så visar inget annat än att de ljuger förstås.

"Att vi lyssnar på våra kunder, spelare och varandra.

Ja, det behöver man knappast vara Einsten för att hajja att det är direkt taget från företag "Vi lyssnar på våra kunder".

" Att vi aktivt medverkar i arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal"

Ja, vad fan. Det är ju direkt taget för offentliga institutioner och företag som vill hänga på. Det orkade man inte ens ändra på för att passa den sportsliga verksamhet; typ att lägga fram betydelsen av att samverka och respektera ägarna, dvs medlemmarna; eller att inom ett lag är det önskvärt att alla spelare respekteras och får bli hörda samt få veta varför de som äger frågan fattar ett annat beslut och därefter ska de fan lyda - och under match accepteras ingen jävla polsk riksdag utan där lyder man i stort sett order, punkt.

Jag uppfattar hela den där listan som en floskelsammanställning av obegåvade och ointresserade mediokra kretiner och definitivt inte en värdegrund.

Listan är därmed inte annat än en lögn, på samma sätt som när man idenligen påstått att majoriteten i laget kommer från blygden och publikintresset o schtan slår nya rekord.

Värdegrundslistan är bara ett alibi, något man hänvisar till för att slippa diskutera fakta när man skämt ut sig, ungefär som räknar man med att komma undan med fakenews och har genom otillbörlig sektpåverkan sett till att lokal media låter sig köpas och korrumperas för att sprida det icke objektiva budskapet.

Hur har Apan då uppträtt i sammanhang när värdegrund verkligen efterfrågas?

Filmar man, fuskar man, utser man under en massa år landets mest uttalade fuskare till lagkapten?

Ja.

Har man då värdegrund?

Nej.

Har man i många år vägrat att erkänna att motståndarna var bättre när man förlorat? Eller har man skyllt på domarna, på skador, på att vara fysiskt eller psykiskt "nedtränade" - ja allt möjligt. Bara man slipper berömma motståndarna.

Ja.

Har man då värdegrund?

Nej.

Har man tillåtit "lärare" dvs Apanställda i gymnasieskolan mobba, förnedra och förfölja elever så oanständigt att många pojkar sökt sig därifrån och utåt av föreningens alla representanter stödja det bedrägliga beteendet ända till dess att Skolinspektionen till slut hotade att flytta skolan, varpå Apan pyste ut en läpparnas bekännelse att OK, vi felade. Men vi gör det inte igen, för vi har värdegrund.

Ja.

Har man då värdegrund?

Nej.

Har man pysslat med att i lönndom förfölja pojkar ned i 12-årsålder, för att luta andra klubbars talanger till Apan?

Ja.

Har man då värdegrund?

Nej.

Har man lagt ned och år efter år motverkat damhockeyn och skamligt nog för kvinnor bara erbjudit "Ladies Night" där de fick se en match mellan herrlag till 500:- inklusive paraplydrinkar?

Ja.

Har man då värdegrund?

Nej.

Har man - sedan man av sponsorer tvingades sätta upp damhockey - behandlat sina damhockeyspelare på ett rättvist och jämlikt sätt i marknadsföring, presentation och med resurser? Eller har man skitit i damerna, låtit dem få ledare som jobbar gratis isf har kompetens, samt publicerat typ en artikel per år om damerna på officiella hemsidan?

Ja.

Har man då värdegrund?

Nej.

Man kan ju fortsätta i det oändliga. Det äcklar mig att höra Apan gny om att de har värdegrund, när de i ord och handling visar att det är just det som de inte har.

Efter denna tragiska inblick i en förljugen plast-klubb måste jag lägga en pizza. Urk!"

Hhihihihihihihihi! Ingen liten fnissattack man drabbades av där.
Kommentera

Leif Skywalker är Yoda Marklund
Stäng av och ta bort användaren. Blocka ip och mac-adress innan det spårar.
+13
Kommentera

2083701 · »