Svenska Hockeyligan

7480 inlägg · 373 ämnen

Inlägg #1655843

Sv: SHL

Hellberg:

En jättebra krönika från Skellefteås lokaltidning som på ett bra sätt beskriver hur vi ser på saken.

Klart att det är bra och viktigt med hög omsättning, bra löner osv så att vi kan konkurrera med den Schweiziska ligan och att alla inte bara drar till KHL. Till Nordamerika kommer vi alltid att tappa spelare eftersom det handlar om astronomiska summor men även en sportslig utmaning.

Men tar man bort det sportsliga ur sporten, så finns det bara... plast... kvar. Köpelag utan anor. Så blir det om lag som Färjestad och Luleå får bestämma, och problemet är att det är just det de får.

Det är jätteviktigt för svensk hockeys framtid, spelarutbildning och kvalitet, att allsvenskan är bra och spännande med bra lag. Stänger man ligan så dör ju drömmen för dessa klubbar, och motivationen kan inte vara så hög för dem något längre.

Det finns hur många spelare i SHL som plockats från allsvenskan, och gjort det väldigt bra i SHL.

Vilka klubbar har gått upp de senaste åren/årtionden?

Skellefteå AIK - bäst i Sverige just nu
Örebro- nykomlingar, plats 6
Linköping - gick upp på 2000-talet, plats 3
Växjö, nykomlingar 2011, plats 5
DIF, plats 10
Leksand, plats 11

Halva SHL har klättrat upp, och det är framgångsrika duktiga lag, de bättre i ligan. Ett bevis på att nuvarande system funkar jättebra.

Det är ett skämt att en massa gubbar med noll förståelse av hockeykultur ska sitta och bestämma och låtsas veta vad som är bäst för svensk hockey, när det är uppenbart att de endast tänker på sin egens klubb plånbok. Förbundet borde inte gå med på sådana svek emot idrotten.

Varför inte dra ner på antalet matcher och degradera de 2 sämsta lagen istället? 8 lag går till slutspel. Då blir serien mer spännande, mer sträck. Nu är det 55 omgångar, 5 matcher samma lag emellan, och en massa helt ointressanta matcher eftersom 10 av 12 lag har chans på slutspel. 

+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SHL
Sven Sewage: men de lag du hyllar för att ha gått upp är mycket just de köplagen utan anor du hyllar. Linköping, Örebro, Växj. Är det lag med verklig hohockeykultur det? Du har poänger, men som vanligt skjuter du dig fullständigt i foten med motsägelsefulla argument...
+1
Kommentera