Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #387748

Sv: VILKA VINNER SM GULD?
Lugn i sandlådan nu små barn så ska jag berätta för er hur slutspelet går.

Färjestad, som lyckas hålla fast vid förstaplatsen likt ett barn som kramar sin teddybjörn, lottas mot åttan Brynäs. Lasse Anrell gör en favorit i repris och skriver om slakt och hånar Brynäs. Gunnar Persson muttrar surt vilket taggar laget till tusen. Tyvärr glömde Bengt-Ernie tala om för sina adepter att man måste börja kämpa igen, så Brynäs snor första matchen i Sveriges Äckligaste Kaffe Arena. Sen vinner man båda hemmamatcherna. Störst jubel dra Mikko Kuparinen ner när han skickar Ulf Söderström genom plexit. Lagen fortsätter vinna sina hemmamatcher. Brynäs till semi efter 4-2 i matcher. Lasse Anrell lämnar in sin avskedsansökan.

Tvåan Djurgården slår ut sjuan Luleå i sju knallhårda matcher där hemmalaget vinner alla matcher. Luleåsupportrarna är i uppror. ALLT djurgårdarna gjorde var jättefult. Enligt luleiterna alltså. Wikegård ser oförstående ut och skäller istället på domaren för att han blåste ibland. Sen fortsätter han med att skälla på alla luleåspelare och kalla dem veklingar, luleåtränaren samt lagets materialförvaltare för att slutligen peka finger åt luleåklacken och konstatera att alla är så jävla gnälliga.

Trean HV och femman Frölunda gör upp i en trist historia som ingen håller sig vaken för att se vem som vann. Jag tror att Frölunda vann men vem bryr sig?

Fyran Link Ping förnedras i fyra raka matcher av ett taggat Timrå. I fjärde matchen ser Homer Melin lite irriterad ut, men det går över. Mys-Kenta i Timråbåset är nöjd med sitt lag.

I semifinalerna fortsätter Timrå sen sin mot SM-guldet med att köra över Frölunda. Eller var det HV.

Brynäs å sin sida kämpar ner Djurgården, trots att Lasse Anrell skriker om slakt även nu och trots att Wikegård i desperation skickar in Johnny Odåga och Kris Kristofferson för att köra över lite folk. Efteråt gnäller Wikegård över hur osportsligt det är att flytta på sig när man ska bli tacklad och kallar Brynäs för jävla mesar. Sen går han gråtande upp till Brynäs kansli och bönar och ber om att få komma hem till Gävle. Han får kalla handen. Lasse Anrell lämnar in sin avskedsansökan.

Finalen blir stenhård. Brynäs stjäl en match i Timrå och har avgörandet i sin hand hemma i Gavlerinken, där dock Timrå tar en stabil ledning med 4-0 inför sista perioden. Då får Anders Huss se sin tröja i taket och kommer ihåg var han hör hemma. Han går in i Brynäs omklädningsrum och håller ett historiskt pep talk. Brynäs kommer ut som ett nytt lag och vänder matchen via hat trick av Micke Lind, kvittering av Cassel och avgörande på en läcker soloåkning av gamle Sjödin. "Alla ftod ftilla få jag beftämde mig för att fticka själv, å fen viffte jag inte riktigt vad jag fkulle göra få jag tog ett varv runt kaffen och fen ett till och fen var det bara att fprätta upp den i mafkorna" läspar en överlycklig Sjödin efter matchen. Mys-Kenta är nöjd ändå. Lasse Anrell, som gapat om slakt, lämnar in sin avskedsansökan.
Kommentera