Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #980585

Sv: Utbildningsersättningen - uppsats

Anders Pemer (pemer) som en gång i tiden skev här inne, sitter/satt på Huddinges kansli. Så här uttalade han sig bl. a. kring "nya utbildningsbidraget" på DIF:s forum (länken) förra året i samband med "affären" Dick Axelsson:

"Lirar man i HockeyAllsvenskan med a-laget, SuperElit med J20 och förhoppningsvis J18 Allsvenskan efter jul med J18 kostar resorna massor.

Man har inte längre någon publik mer än några hundra, ens mot ett topplag som Rögle, så man får inte in några intäkter att tala om den vägen.

Man var vana vid att få någorlunda betalt när talangerna gick vidare till nya, större uppgifter, men den biten ströps också. Kvar står man med bara utgifter?"

"Sedan har ju elitserielagens intresseorganisation tagit makten över hela sporten, så att det inte längre är det Svenska Ishockeyförbundet som har den yttersta makten, den har Svenska Hockeyligan genom imponerande grundläggande lobbying och maktspel i korridorerna sett till att ta över.

En organisation som inte ens funkar enligt demokratiska spelregler utan har valt en modell där en enda aktör genom veto kan stoppa idéer som alla andra i klar majoritet är för."

En av svensk hockeys absolut största plantskolor i modern tid blöder kraftigt. För närvarande ligger man på nedflyttningsplats i hockeyallsvenskan och verkar ha allt för långt upp till strecket. Förmodligen går nu en epok i graven. Man har länge krupit omkring med en kniv i ryggen. Ironiskt nog kan det vara så att det nya utbildningsbidraget, som först och främst främjar utvecklingen inom svensk hockey, skulle vara det som också vred runt kniven ett par varv på slutet.

Kommentera