Tre Kronor

17338 inlägg · 806 ämnen

Ny förbundsskandal

568472 · » Till forumet


Sv: Ny förbundsskandal
SIVASN: Rätt åt dem. De var ju på häktet när de skulle varit i Globen och representerat landet.
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Frisco: Äntligen nåt förnuftigt från förbundet nu hoppas ja de är utagerat här åxå så kan dom som tycker att de e så synd om tjejjen hålla de för sig själva dom e friade de va ingen våldtäkt enligt lag
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Johanneshov 2005-08-25
PRESSMEDDELANDE
Huselius, Tallinder och Lilja tillgängliga för landslagsspel 2006/2007
Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund, generalsekreterare Michael Englund och hockeyspelaren Kristian Huselius träffades på onsdagen. Syftet var att prata ut om händelsen på Park Hotel under Sweden Hockey Games i februari 2005 och alla de turer som varit därefter i frågan.
Båda parter gav sin syn på det som inträffade då och på att spelarna inte varit tillgängliga för landslagsuppdrag sedan dess. Kristian Huselius hade även med en skriftlig hälsning från Henrik Tallinder. Förbundet har dock inte vara i kontakt med Andreas Lilja under den senaste tiden, men han bad tidigt om ursäkt för sitt handlande.
Vid onsdagens möte bad Kristian Huselius förbundet om ursäkt och en ursäkt fanns också i Tallinders brev. De två inser att de vållat både sig själva och svensk ishockey stor skada.
Förbundsstyrelsen har därefter beslutat att Kristian Huselius, Henrik Tallinder och Andreas Lilja är tillgängliga för landslagsspel efter kommande säsong. Det betyder att de kan vara tillbaka i landslaget till säsongen 2006/2007.
– Nu hoppas både vi och spelarna att vi kan lägga det här bakom oss och gå vidare, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.
Från förbundets sida vill man understryka att deras handlande under Sweden Hockey Games är långt ifrån förbundets värderingar. Men när Kristian Huselius nu direkt till förbundet framför en ursäkt och Henrik Tallinder gör det samma i brevet, och de båda tycks inse vidden av sitt handlande, anser svenska Svenska Ishockeyförbundet att det är rimligt att begränsa den tid då de tre inte är tillgängliga för landslagsspel till drygt en säsong.
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Petey21:

Citat från artikeln du länkade:

"Svenska Ishockeyförbundets ekonomi är i balans, men något ansträngd."

Rikaste? Har dom andra gått i konkurs allihop?
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Petey21: Nog kan de spendera pengarna allt men varför inte på fler rinkar åt ungdomarna ? (återväxt)
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
knaskamilla:

Svenska ishockeyförbundet sägs vara ett av de rikaste förbunden i landet, nånting ska de väl göra för sina pengar tycker jag. Och dessutom kan de ju passa på att betala den uteblivna bonusen till spelarna efter senaste Euro Hockey Tour (se länken), mupparna på förbundet verkar ha noll koll numera.

Att kräva materialarna och läkarna på pengar de fick från NHL efter World Cup för att man fått för sig att pengarna skulle gå direkt till förbundet utan att passere GÅ, men inte betala ut lönerna till spelarna, klart som tusan att det är ett rikt förbund då... bojkotta pajasarna på förbundet och sätt in folk som har lite fingertoppskänsla och som har en hockeybakgrund, inga Englundare och annat löst folk.
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Albert Hall:

Själv förstår jag inte varför Svenska ishockeyförbundet betalar för istid åt de där rikingarna. Kan de väl sköta själva.
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Db_04: Jaaaahaaaa på så vis ;)
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
RavenLord: syftade på herrarna Englund jag
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Db_04: Ja de är pinsamt vad det daltas med våldtäktsmän i Sverige ;) Kemisk kastrering och sykiskvård nänä fram med den rostiga morakniven och stympa dem bara :)
Eller var de nå annat som var pinsamt ? ;)
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
bobbe: ja de börjar bli pinsamt
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Albert Hall: Kan inte annat än hålla med. Englundarna gör bort sig på löpande band, tyvärr...
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,687393,00.html

Börjar inte detta bli lite smålöjligt? Det är ju nästan ren mobbing och förföljelse. Killarna gjorde ett misstag (inget olagligt), åkte dit och ska så klart straffas för att dom uppträdde illa. Men nånstans går väl ändå gränsen... Svenska Ishockeyförbundet vill inte vara med och subventionera istid för Huselius, Tallinder och Lilja men att pröjsa för Czerkawski som är polack går tydligen bra.
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
WarhawK:
ett förtydligande efter klagonål , jag har fått rätta aftonblaskan och expressen i det dom skriver om NHL
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
JimmyH:
Jag tar heller ingen ställning i denna frågan , men sen är det ju så att aftonblaskan och expressen är ju inte direkt kända för enbart hålla sig till sanningar heller .. dom brukar ju skriva lite som dom själva tycker

jag vet hur ofta jag fått rätta dom tidigare här på HS när nånting har gällt saker om NHL .. men jag vet oxå för lite i just denna saken så
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Petey21: Jo men vad man som utomstående egentligen vad som är rätt i detta fallet. Kanske rent av NHLPA och NHL som varit för otydlig var ersättningen egentligen skulle komma att hamna.

Jag tar ingen sida i denna fråga, jag vet helt enkelt för lite. För en gångs skull.
Kommentera

Sv: Ny förbundsskandal
Petey21: De är ännu mer olämplig än Bettman ja. Ett gäng pajaser, som är inkompetenta och maktgalna, javisst.
Kommentera

Ny förbundsskandal
Ser att förbundet kräver några landslagsledare på en massa pengar som de fick efter World Cup av NHL och NHLPA, för att förbundet "trodde" att DE skulle få pengarna istället. Snacka om snåljåpar men det här förbundet gör sig till ett åtlöje gång efter annan. Kan inte ES bryta sig ur detta amatörmässiga förbund? Man kan tycka att Bettman har ställt till med en del oreda i NHL men frågan är om inte pamparna och byråkraterna i vårt eget förbund är ännu olämpligare som ledare.

www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,684235,00.html

www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,684234,00.html
Kommentera

568472 · »