Tre Kronor

17480 inlägg · 806 ämnen

Inlägg #568438

Sv: Ny förbundsskandal
Johanneshov 2005-08-25
PRESSMEDDELANDE
Huselius, Tallinder och Lilja tillgängliga för landslagsspel 2006/2007
Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund, generalsekreterare Michael Englund och hockeyspelaren Kristian Huselius träffades på onsdagen. Syftet var att prata ut om händelsen på Park Hotel under Sweden Hockey Games i februari 2005 och alla de turer som varit därefter i frågan.
Båda parter gav sin syn på det som inträffade då och på att spelarna inte varit tillgängliga för landslagsuppdrag sedan dess. Kristian Huselius hade även med en skriftlig hälsning från Henrik Tallinder. Förbundet har dock inte vara i kontakt med Andreas Lilja under den senaste tiden, men han bad tidigt om ursäkt för sitt handlande.
Vid onsdagens möte bad Kristian Huselius förbundet om ursäkt och en ursäkt fanns också i Tallinders brev. De två inser att de vållat både sig själva och svensk ishockey stor skada.
Förbundsstyrelsen har därefter beslutat att Kristian Huselius, Henrik Tallinder och Andreas Lilja är tillgängliga för landslagsspel efter kommande säsong. Det betyder att de kan vara tillbaka i landslaget till säsongen 2006/2007.
– Nu hoppas både vi och spelarna att vi kan lägga det här bakom oss och gå vidare, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.
Från förbundets sida vill man understryka att deras handlande under Sweden Hockey Games är långt ifrån förbundets värderingar. Men när Kristian Huselius nu direkt till förbundet framför en ursäkt och Henrik Tallinder gör det samma i brevet, och de båda tycks inse vidden av sitt handlande, anser svenska Svenska Ishockeyförbundet att det är rimligt att begränsa den tid då de tre inte är tillgängliga för landslagsspel till drygt en säsong.
Kommentera