Tre Kronor

17192 inlägg · 806 ämnen

Slovakien-Sverige

680710 · » Till forumet


Sv: Slovakien-Sverige
Grattis Bengt-Åke. Alla nöjda och glada.

En sådan seger till och vi är förlorade.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Poffa: Jag hoppas ändå på att man mörkar in i det sista =)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige

mattias - 74:

Enligt nyheten från hockeyligan.se här till höger så är de enda förändringarna att Henke står i målet och att Ronnie Sundin spelar som sjunde back.

Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella:

mmm jönsson kanske är bänkad :-)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
mattias - 74: Bara tre svenskar på värmningen enl OS-bloggen på AB. Hoppas det betyder lite omkastningar kedjorna.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Bissett19:

Precis sedan med tanke på Ryssarnas utskåpning av Sverige i gruppespelet så tror jag att vi har en större chans mot Kanada än Ryssland!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Deas: Han vet vad han pratar om,Kanada hade gjort precis samma sak som Tre Kronor i går!!

Tror att dem slår Ryssarna ikväll,Kanada är ju alltid bäst när det gäller!!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Sakic sais it best :)

"This is when the tournament really starts, everything else up to this point is just a buildup, a warm-up," Canadian captain Joe Sakic said. "Now is when you've got to play."
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Metal Guru:

"Igår var det en tämligen betydelselös match - vi var ju redan klara för slutspel. Idag har vi kvartsfinal. Det enda som betydde något igår var grupplaceringen, och den hade inte ändrat något på fenomenet "ny match inom 24h".
Hur smart hade det varit att ta ut sig fullständigt för sin heder, för att sedan inte orka prestera max i kommande kvartsfinal? Oavsett motstånd?"

Bra formulerat, precis mina tankar!=D
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
"Att inte pumpa skiten ur sig i en betydelselös match? Nähä. Det är precis vad förvånansvärt många moralpredikare ville att Tre Kronor skulle göra mot Slovakien.

Det är inte i betydelselösa matcher som kraft ska offras, där svarta ögon, blod och svett och gärna lite taggtråd ska vara lagets ledstjärna för att pumpa kraften ur motståndarna. Det är när allvaret börjar det ska gå att vrida ut fem kilo svett ur varje spelares tröja.

Det är i dag hockey-OS startar.

Det är i dag lagen måste vinna."

Från Corren.se

Skönt att vissa skribenter tänker till lite mer än de på andra tidningar.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Bafucin: Korkad inställning, verkligen.

Om Bofors är färdiga för slutspel och har en betydelselös seriematch kvar ska de då spela ihjäl sig i denna? Speciellt om en förlust ger en lättare kvartsfinal samt att kvartsfinalen spelas _dagen_ efter. Lägg ner.

Tre kronor är i Turin för att vinna medalj och ska ge sig själva de bästa förutsättningarna för att vinna kvartsfinalen. SVT och Aftonbladet ligger bakom denna sk. "folkstorm" men hade du kolla mer noggrant hade du sett hur tom. Thornberg märkte hur grundlösa hans första uttalanden var. Han ville bara desperat försvara någon slags idrottsanda. Efter matchen var hans ord inte lika starka och han verkade nästan smånöjd ändå.

Tre kronor har den bästa möjliga kvartsfinalen. Tre kronor är relativt utvilade. Jag kunde inte vara mer nöjd.

Och varför skulle taktik utanför rinken vara förbjudet? Det var ett klantigt serieupplägg eftersom en situation uppstod där man tjänade på förlust, men det är arrangörernas fel och inte Tre Kronors.

I handbolls-VM för några år sedan uppstod en liknande situation och Sverige åkte ut eftersom de vägrade vara smarta och gå på halvfart i den aktuella matchen.

I World Cup 04 gled Tjeckien runt på en skridsko i grundserien och hade tom. ordinare forwards på läktaren vissa matcher. Sverige slet för kung och fosterland i en härlig holmgång mot Finland. Det var en rolig match, javisst. Men var det värt det då man såg Tjeckien sopa banan med Sverige i kvarten? Nej! Men det kanske du tycker? 4-4 mot Finland väger upp 1-6 mot Tjeckien då det var en viktig match?

Finland var också sega och höll faktiskt på att förlora mot Tyskland i deras kvartsfinal.

Sverige hade dock anledning att spela hårt mot Finland eftersom seger hade gett dem Tyskland i kvarten, men de lyckades inte få mer än oavgjort.

Nu i OS är situationen så att det hade varit ännu dummare, ja faktiskt helt idiotiskt att ta ut sig lika mycket i sista seriematchen. Detta eftersom seger nu inte hade gett dem enklare motstånd, utan Tjeckien/Kanada istället för Schweiz! Plus att kvarten spelas redan dagen efter!

Tre Kronor var smarta igår och jag är helnöjd. Och detta resonemang håller även om de på nåt sätt skulle förlora ikväll, eftersom de inför matchen ändå gav sig själva de bästa tänkbara förutsättningarna för seger och sedan minst en match om bronset.

Tre Kronor har dragit vinstlotten och folk är upprörda. Den sk. "folkstormen" känns helt intelligensbefriad :)

Oj vad långt det blev, och i ganska sur ton dessutom. Men jag är verkligen less på allt fjanteri kring gårdagens match :)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Bafucin: Svårt det där. Sverige redan klar för kvartsfinal. Förlorar man möter man på papperet ett sämre lag än om man vinner. Klart att full fokusering inte infinner sig.
Sverige visade redan då B-Å gick ut och meddelade svenska folket om hans ståndpunkt inför matchen mot Slovakien att en förlust inte var någon katastrof, snarare tvärtom.. Än mer graverande blev det då Tellan gick in som förste målvakt. Signalerna till spelarna var inte den bästa.

Däremot är jag av samma upfattning som de flesta, att vinna varje match är det bästa. Dessutom är det synd om de ditresta fansen som får se en minst sagt medioker svensk insats. Att laget inte gick för fullt var rätt uppenbart.

Att hoppas de åker ut i kvarten, nej det skulle jag aldrig ta i min mun. Det finns inte. Dock kommer det att bli en tuff match, där alt kan hända. Men med tanke på den urladdning som var obentlig i går tror jag att det finns mycket krafter kvar i laget. Något som kan visa sig vara en lyckad taktik i en fortsättning. Det är trots allt bara 20 timmar mellan sista gruppspelsmatchen och första kvartsfinalen.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige

Efter den löjligt dåliga insatsen igår är det bara att hoppas på att de ryker i kvarten. Hur gärna jag än vill att Sverige skall ta OS-guld så köper jag inte att man beter sig som  igår. Det är inte lätt att plötsligt knäppa på knappen och börja spela bra på beställning och Schweiz har ju slagit både Canada och Tjeckien så jag tror att det kan bli ett brutalt uppvaknande idag.

Det gick ju bra med en lätt motståndare förra OS:-(

Jag trodde att Sverige hade mer stolthet än att bete sig på detta viset. Och skall man vinna så kan man inte vara rädd för att möta något lag. Är man bäst så slår man ju alla.

Jag säger som jag sagt tidigare i denna tråd....Heja Schweiz!!

Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Enligt OS officiella hemsida spelas Sveriges match kl 16.35.....
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige

Läggmatch hit och osportsligt beteende dit. Visst.

Men om man nu ska försöka ta guld med taskigt hopkomponerat material, så kan man inte gasa till 100% från start till mål.

Igår var det en tämligen betydelselös match - vi var ju redan klara för slutspel. Idag har vi kvartsfinal. Det enda som betydde något igår var grupplaceringen, och den hade inte ändrat något på fenomenet "ny match inom 24h".
Hur smart hade det varit att ta ut sig fullständigt för sin heder, för att sedan inte orka prestera max i kommande kvartsfinal? Oavsett motstånd?

Jag är fullt nöjd med att Finland, Ryssland, Kanada och USA får slåss om den ena finalplatsen. Tre lag av dessa fyra har hittills sett bättre ut än Beng-Åkes gäng. Framförallt Ryssland eller Kanada kommer vara möra om de skulle nå en final.
Den andra finalplatsen kommer tas av antingen Slovakien, Schweiz, Sverige eller Tjeckien. Här ser det betydligt framkomligare ut.

Gruppspelet gick ut på endast två saker.
1) Sortera bort blåbären. [CHECK]
2) Bestämma hur kvartsfinalerna ska se ut. [CHECK]

Ålrajt då;
3) Träningsmatcha ihop manskapet. Pröva olika formationer under olika förutsättningar. [CHECK]

Först nu börjar OS-hockeyn. Vem har förberett sig bäst? 

Ja, inte fan hade det varit Sverige, om Tre Kronor hade lyssnat på er som krävt "HEDER I ALLA MATCHER HELA TIDEN" och "MAN MÅSTE SLÅ ALLA LAG OM MAN SKA TA GULD".

Gasa och bromsa med förstånd.
Den som trycker plattan i bôtt från start kommer sällan fram till målet.

Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Huge: Förre landslagscoachen Leif Boork vill inte säga att Tre Kronor la sig, men han är inte stolt över det Sverige presterade mot Slovakien på tisdagskvällen.
- Tre Kronor, och andra elitlag, måste tänka längre än vad näsan räcker. Det finns sponsorer, media, fans, som man ska ha en viss trovärdighet emot. Det bör man lägga in i det hela, säger Boork till Expressen.se efter Sveriges 0-3-förlust mot Slovakien.

"Utanför fokusbubblan"
- Mentalt tror jag inte att det är bra att man är utanför den fokusbubbla som man behöver vara i för att spela på toppnivå i en sån här kort turnering. Det går inte att åka och spela på halvfart ena dagen och sedan trycka på en knapp och spela fullt nästa dag.
Vad skulle du ha gjort om du var i Bengt-Åke Gustafssons situation?
- För det första skulle jag inte ha uttalat mig på det sättet som han gjorde, det var obetänksamt. Jag tror inte att man ska göra sig ovän med hockeygudarna, man måste vara väldigt fokuserad och göra en enorm insats varje gång man spelar.
Det här är extremt vältränade professionella ishockeyspelare - klarar de verkligen inte två hårda matcher på två dagar?
- Jag tror på det, att om man är inne i zonen, om man är i form och spelar skärpt, så fortsätter man att göra det även om man är fysiskt trött. Det är farligt mentalt sett att bryta de här trenderna själv. Man ska inte vara för smart.

Spelarna hycklar
- Det här sätter ju nu en jädra press på laget och hela maskineriet. Spelarna och tränarna kommer att bombarderas med frågor av media och är fast i fällan. Om man är ärlig som Bengt-Åke var i går (på måndagen) så får man skit för det, och om man hycklar som spelarna gör nu (efter matchen), de vet innerst inne att de kan bättre, så får man skit för det. Det kan vara en energitapp, de lever farligt.
Tre spelare fick mer eller mindre godkänt av Leif Boork:
- Tellan var bra. I viss mån Lidas. Och Holmström.
Hur tror du att det går mot Schweiz?
- Jag tror att vi vinner, för att vi är ett bättre lag med klart bättre spelare. Det blir 4-2. Men Tre Kronor har inte visat någonting som talar för att vi ska ta guld, nu måste de höja sig ett par klasser.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Ambroo: Vad ska Ronnie i Lill-Strimmahallen att göra?
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: Det är som JimmyH säger: fokus låg någonannastans.
Liksom fokus hos ex Kanada ofta ligger nånannanstans i gruppspelmatcherna, men där snackar ingen om läggmatch, konstigt nog.
Nu såg jag inte matchen men hörde den på sportradion.
Maken till gnällspik och grinolle till bisittare får man leta efter: LG Jansson.
Han ojade sig och stod i och oroade sig för att spelet och framförallt inställningen inte skulle bli bättre till imorgon.
Herregud, karln har väl varit tränare i ES, och har tydligen ingen aning om hur spelare funkar i dessa lägen.
Ännu värre var den tomte som gjorde spelarintervjuer i periodpauserna: Alling någonting.
Tjatade exakt hela tiden om samma sak då han frågade spelarna:
"Hur ser du nu på snacket om läggmatch?"
Kommer inte ihåg vem det sista intervjuoffret var, men det hördes att en rak höger i nyllet på Alling inte var långt borta... :-)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: Ryssarna hade läggmatch, men dom vann, dom gjorde mål!
Hur i helvete ska Tre Kronor kunna tänka sej en finalmatch mot t.ex. Ryssland? Ska vi helt plöstsligt börja prestera?
Skämmigt det som hände ikväll!!!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
JimmyH: Givetvis var det en läggmatch, såhär dåligt ska de inte kunna spela ens om de försöker. Men skitsamma, huvudsaken vi är i kvartsfinal och går vidare så att medaljdrömmen fortfarande lever. Alla lag hade gjort samma sak. Imorn vill jag se hård coachning och inget jävla rullande =)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
JimmyH: Vinner vi ingen Medalj, så ska vi se att Bengan åker och Boorken tar över =)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Skarin: Även om man inte går in för det fullt ut hade man ju kunnat försöka spela bra och bara avsluta uselt =) Då hade iaf risken för skada på någon spelare varit större, vilket såklart hade varit bra.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: Har svårt att se att man frivilligt la sig. Fanns ingen anledning, vi hade ju tom blivit 3:a om vi vunnit med mindre än 4 mål om jag räknat rätt.

Vägrar tro på en läggning, däremot så spelade man riktigt riktigt dåligt. Många hade fokus någon annanstans.

Åker vi ut mot Schweiz, ja då vet jag inte om jag ens orkar blir arg. Jag skulle bara vara fruktansvärt ledsen.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: Jag hade gärna sett prov på att försvarsspelet över hela banan hade fungerat idag. Det gjorde det ju inte då det är stora luckor bakåt. Boxplay var bra iaf.

I övrigt hoppades jag på förlust, och så blev det. Risken finns att man kommer att få äta upp det. Men det blir 4-1 till BÅG ;)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Huge: Skiter väl i att man la sig. Däremot hade jag gärna sett prov på att Sverige kunde spela bra innan man kliver in i slutspelet. Nu har man inte visat någonting av detta. Jag åker ju hellre ut mot Kanada med 10-0 än torskar mot Schweiz i en kvartsfinal och en än gång skämmer ut oss, med att först lägga sig så uppenbart inför en hel hockeyvärld och sen åka ut mot det motstånd vi valde. Nu är ju allt hypotetiskt, och jag hoppas jag har fel. För jag vill väldigt gärna se ett OS-guld, oavsett om man la sig eller inte. Men jag hade gärna sett någon form av styrkebesked innan slutspelet.

Fan, jag blir tom glad om Jönsson eller Sedins avgör =)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Slitwargen: Håller med!!!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Bafucin:

Bra äntligen en som fattar!!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige

Heja Schweiz!!!!!

Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Jag håller bara på att bli lack på alla som klagar över att vi får en lätt kvartsfinal...
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
mattias - 74: Det jag skrev är det jag tror att du syftade på, annars hade jag nog skrivit något annat... För mig är det fullständigt omöjligt att det ordspråket skulle slå in, möjligtvis att du menar efter semifinalen, men jag förstår inte varför de skulle vara sämre förlorare i semin bara för att de tagit det lugnt mot Slovakien.

Eller så är det bara jag som har svårt att fatta skämt när jag är trött!?
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Skarin: "Vi" vinner med 6-1! Bäng-Åge sätter in Jonte istället för rödluvan(som av nån märklig anledning drabbas av influensa och isoleras från övriga) bredvid Zäta och Holma. Han skickar även Ronnie(med kraftig lårkaka efter dagens fysiska prövning) på första bästa plan hem till Sverige för att specialträna skridskoåkning och defensiv(tillsammans med Timrås Svebba och läder-CJ) i Lill-Strimma Hallen... Dennes plats tas av Kronwall, som dessutom sätter det viktiga 4-1 målet.

Ingen skulle vara lyckligare än jag över detta scenario!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Slitwargen:

vad tror du själv ??
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
mattias - 74: huh, syftar du på att vi kommer förlora imorgon?
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Skarin: He he. Pebben-Axelsson. Fin kloning där...
Pebben-Påhlsson hade jag tänkt skriva om nu någon dum j*vel inte förstod det ;)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Slitwargen:

eller " Oärliga förlorare blir inga riktiga vinnare" kanske !!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: En förlust imorgon har ju de facto öht inget med saken att göra.
Lika lite som en jämförelse med Vitryssland har ngt samband med denna sak.
Det är ju förutsättningarna vi talar om.
Och förutsättningarna att slå Schweiz är klart bättre än att slå Kanada.
Alla dar i veckan...
Att det i sedvanlig ordning kommer att bli krigsrubriker om det blir torsk imorgon, är som du säger, säkert som amen i kyrkan.
Trots att det inte heller har ngt med förutsättningarna innan match att göra.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Jag hittade det äkta citatet:

”Jag är hellre oärlig och vinner, än ärlig och förlorar”
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Vi kommer inte att förlora imorgon, det finns inget om... Det skulle vara en ännu större skräll än den som Sveriges damer gjorde mot USA. Sverige har gjort ett bra gruppspel och gått vidare till slutspel där de möter andra gruppens sämsta lag... Varför klagar folk, det är ju helt perfekt, om vi hade varit i ett annat land så hade befolkningen varit glad åt motståndet!

Avslutar med ett citat från en gammal idol vid namn Patrik Ross:

"Jag vinner hellre oärligt än att förlora ärligt" (vet inte om det är ordagrant)
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
JimmyH: Visst man behöver inte åka som Afinogenov/Bartecko/Gaborik. Men man kan väl iaf försöka ha något pucktempo? Och eftersom man varken kan åka skridskor eller flytta puck snabbt så tycker jag det ser förjävla illa ut inför slutspelet. Då det känns som vi helt saknar spets i laget så lever vi på Lundqvist och försvaret framöver. Att Jönsson spelat samtliga PP trots Foppas intåg talar väl om att spetsen kunde varit bättre. Karln måste sova i BÅGs säng. Skulle med glädje byta ut 4-5 forwards till imorn om det var möjligt.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: Jag vill nog ändå att man lirar Pebben-Axelsson och Jönsson-Zäta i BP, och inte Sedins alltså. Som Wikegård sa vill jag ha dem så lite som möjligt, även om systrarna Sedin kan göra sig själv rättvisa mot ett lag som Schweiz. Mot bättre motstånd är dom helt över.

Nä, det kommer bli en riktig nagelbitare. Men vi vinner med 4-1.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Frella: Varför måste allt gå i 200 knyck? Att Wikegård får stånd när det går fort är väl allmänt känt (intressant mening), men jag hävdar att framförallt på stor rink så kan spelare som inte åker som Afinogenov eller andra östeuropeiska vidunder klara sig utmärkt. Speciellt med det försvar vi har så behöver vi dra ner tempot mot kvicka lag.

Men självklart! Vi MÅSTE ju öka frekvensen avsevärt motför idag om vi ska ha en chans imorrn. Känslan är ju att vi får det stentufft, det lutar åt typ strafförlust eller nåt. Ett svårspelat motstånd som har sämre talang än oss men ett enormt hjärta. Vi måste ha minst lika stort hjärta om vi ska vinna. Det plus powerplay och Henrik Lundqvist.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Huge: Men skulle man förlora imorn, trots att man kanske inte är bättre, så borde det inte vara långt till en Colombiansk specialitet med lite nattklubbsskjutningar.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Poffa: "Klockrent av Sverige. Jag tror att det här var det bästa som kunde hända. Alla spelare är utvilade inför morgondagens match, samtliga har fått en lätt genomkörare i benen, precis lagom för att höja sig till i morgon. Det är inte snyggt, men ack så effektivt.

I morgon kväll vid den här tiden är vi i semifinal och all gnällighet kommer vara förbytt till positiva tongångar efter att man kört över Schweiz."

Ett lika klockrent inlägg av dig Poffa.
Det lustiga är också att alla snackar om att man bör slå ALLA lag ifall man ska gå till final. Dvs att det är oväsentligt om kan möter Kanada i kvarten som i en ev final. Sicket dösnack.
Om det nu är så att det inte spelar ngn roll vilket lag vi får i kvarten, så måste ju isf samma sak gälla för alla andra lag. Och då spelar det väl isf ingen roll rent rättvisemässigt om vi får Schweiz eller Kanada i en kvartsfinal.
Den som ärligt och uppriktigt anser att det inte spelar ngn roll vilket av lagen Kanada och Schweiz vi får i kvarten, är antingen otroligt naiv eller helt enkelt totalt okunnig om lagens kapacitet. Det är faktiskt hockey vi snackar om, och inte mästerskap i joddling.
För isf hade vi nog varit rätt chanslösa i morgon....
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Dream Team:
Om det är såsom alla förutom svt säger att matchen börjar halv sex så kan jag med massa tur se hela matchen.
Det är nog bara SVT som är lite borta med tiden.. hoppas jag
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
mangan: Djälvklart är Sveriges match kl. 17.30, eller 17.35, då. Jag mailade precis OS-ombudsmannen där jag bad dem ta notis om detta. Vi får se om dom får upp ögonen redan ikväll!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Poffa: Skillnaden mellan oss och Kanada är väl iofs rätt stor. För att snacka Wikegårdska så har vi ju för många spelare som är marginellt snabbare än korvkioskar. J.Jönsson, Sedins, Modin t ex. Hade man visat någon form av explosivitet, intensitet och tempo i någon gruppspelsmatch hade jag känt mig lugnare. Får vi inte respass imorn är jag övertygad om att vi får det i semin. Skulle vilja se drastiska förändringar i kedjorna till imorn också. De kedjor Wikegård förordade låter vettiga enl mig, men då får gärna Modin bryta lårbenshalsen så kan Hedström ta hans plats där.

Jönsson-Sedin-Sedin duger till att spela BP.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Dream Team: Vid intervjun med BÅG skulle den givna frågan varit:
Fick de göra mål när de låg under med 0-2?
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
A2 mot B3 spelas kl 17.35 om jag har tytt det hela rätt.
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
piff: Ja, det gör jag med. Eller jag missar nog lite i vilket fall, men jag missar ju inte lika mycket vid matchstart 17.30! Enlivt svt.se ser det officiella programmet ut enligt följande:

22 feb 16.30Kvartsfinal A1-B4 1Torino
 17.30Kvartsfinal A2-B3 2Palasport
 20.30Kvartsfinal B2-A3 3Torino
 21.30Kvartsfinal B1-A4 4Palasport

Alltså spelar Sverige i den andra kvartsfinalen kl. 17.30. Kom in i matchen nu, SVT!
Kommentera

Sv: Slovakien-Sverige
Dream Team:
Det hoppas jag inte för då missar jag halva!
Kommentera

680710 · »