Metal Guru

13913 inlägg · 64070 besökare

Fakta om Metal Guru

Klubb
Utloggad @ 2023-03-18 18:58
Status
Legend
Erfarenhet
E-post
Länkar
127.0.0.1
Från
29 september 2003
Registrerad
Medlem
Användartyp

Moderator hos

Mora IK (ledare)


Södertälje SK (ledare)
Vetgirig.nu


Utmärkelser

20x16-medal_gold_3.gif 25x20-logomoraik.gif Veckans Mest Egocentriske


Presentation

[f]HASSE HANSSON[/f]
20 år. Stud. Forward. Mycket lo-
vande center, som ledde Moras
effektivaste kedja förra säsongen.
Bror till AIK:s Bo Hansson.


+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
[f]Det gnälls friskt på domare.[/f]
Alltid är det någon som är upprörd över de randiga gossarnas insatser. Ofta har denne 'någon' just sett sitt lag förlora poäng, och är upprörd. Man kräver att domare ska vara 100% felfria, samt gärna döma till fördel för sitt eget lag. Denna ekvation är svår att få gå ihop.
Vi måste höja kvaliteten på rättsskiperiet, samtidigt som vi måste gå bortom begränsningen av kött och blod.

[f]Texten nedan[/f] är skriven för Brynäsboken 2006-11-24, men repriserad/editerad för Moraboken 2007-02-27. Den var planerad för att bestå i tre delar, som tillsammans skulle ge oss den
[f]U-L-T-I-M-A-T-A H-O-C-K-E-Y-U-P-P-L-E-V-E-L-S-E-N[/f].

Eller kanske inte.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[f]Handen på hjärtat, kära Morabor,[/f]
Är det inte dags att vi avskaffar människan som domare?

Hur man än vänder och vrider på det finns det alltid någon spelare, ledare eller supporter på varje hockeymatch som tycker att domaren gjort något väldigt diskutabelt - och på så sätt misskött sitt yrke och kall så till den milda grad att själva idrotten hockey skakas i sina grundvalar.

Nej, kära Morabor,
vi kan inte låta det fortgå på detta sätt.
Vi har naturligtvis redan förstått att idrotten hockey har blivit alldeles för rapp för kombinationen 'det mänskliga ögat' och 'den mänskliga organismen'; det är omöjligt för människan att under 3x20minuter effektiv tid göra 100% korrekta bedömningar av alla situationer som uppkommer under en match. Naturligtvis får inte alla samma ödestrigra inverkan som under matchen i FMMA igår - men bara risken gör att vi måste agera nu, innan det är för sent.

Kära Morabor,
jag talar förståss om att införa japansk högteknologi i sporten. Bort med de randiga gossarna, som ändå bara är ivägen. Inför tekniska fixpunkter på klubbspetsar, armbågar, puckar, handskar, skridskor, hjälmar, höfter etc etc. Låt en kraftfull arbetsstation var tusende sekund mäta upp alla förutbestämda punkter på samtliga spelare från många olika håll - och sedan beräkna alla rörelser på rinken, för att sedan kunna bestämma foul av olika arter och grader. Ingen ack så obetydlig liten hakning i armhålan kommer gå obemärkt förbi. Varje situation där man idag inte vet om puck eller spelare är först över den blå linjen blir historia. Offside i målgård före eller efter puck går över mållinjen - inga problem; Shogun Hockey Automatic Referee System har svaret, och inga diskussioner alls behöver efteråt fördunkla våra sinnen - ty vi har redan svaret!

Kära Morabor,
Nu när ni sett ljuset; skicka Rådbjär & co till arbetsförmedlingen och verka för att Hockeyligan inför SHARS redan nu!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

[f]Handen på hjärtat, kära Morabor,[/f]
Är det inte dags att vi avskaffar människan som spelare?

Hur man än vänder och vrider på det finns det alltid någon ledare eller supporter på varje hockeymatch som tycker att någon enskild spelare gjort något väldigt diskutabelt - och på så sätt misskött sitt yrke och kall så till den milda grad att själva idrotten hockey skakas i sina grundvalar.

Nej, kära Morabor,
vi kan inte låta det fortgå på detta sätt.
Vi har naturligtvis redan förstått att idrotten hockey har blivit alldeles för rapp för kombinationen 'det mänskliga ögat' och 'den mänskliga organismen'; det är omöjligt för människan att under 3x20minuter effektiv tid göra 100% korrekta insatser av alla situationer som uppkommer under en match. Naturligtvis får inte alla samma ödestrigra inverkan som under matchen i FMMA igår - men bara risken gör att vi måste agera nu, innan det är för sent.

Kära Morabor,
jag talar förståss om att införa japansk högteknologi i sporten. Bort med de bepansrade gossarna, som ändå bara är ivägen. Inför robotar som blixtsnabbt räknar ut puckbanor, skjuter med exakt precision och träffar alltid där motståndarrobotarna inte är. Robotar synkroniserade med varann och sammanlänkade på så till den milda grad att gammal klassisk CCCP-klapp-klapp kommer se ut som värsta lågprisdamhockey.

Kära Morabor,
en robot blir aldrig sjuk, en robot behöver bara repareras och inte rehabiliteras vid skada, en robot lägrar aldrig fel robotfru och ställer till med kaos i lagets sociala kitt. En robot behöver aldrig lufta sig på krogen. En robot har alltid rätt inställning till sporten, en robot lär sig ögonblickligen ett nytt spelsystem genom att byta chipset, en robot kan alltid programmeras till att spela 'på gränsen', men alltid på rätt sida om densamma.

Kära Morabor,
Shogun Hockey Player Robotics är svaret, och all hockey hädanefter kommer vara spelad på en absolut bländande nivå av båda lagen - inget trams efteråt som fördunklar våra sinnen om vilket lag som är bättre än det andra, vilken spelare som är bäst för dagen - ty vi har redan svaret!
Båda lagen är alltid exakt lika bra! Alla spelare är alltid exakt lika bra!

Kära Morabor,
Nu när ni sett ljuset; skicka Kreosotowitch & co till arbetsförmedlingen och verka för att Hockeyligan inför SHPR redan nu!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

[f]Del tre i denna trilogi[/f] skrevs aldrig. Den skulle gå ut på att man ska avskaffa alla supportrar, och ersätta de med robotar.

DÅ - MEN FÖRST DÅ - har vi den ultimata hockeyupplevelsen.
Men det får varken du eller jag uppleva.
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-++-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
[f]Under säsongen 2005-06[/f] tippade Metal Guru Elitserien såsom så många andra väsen på Internet. Detta gjordes under rubriken matchtips på siten hockeysnack.com. I en önskan att tillföra en ytterligare dimension på det kanske triviala siffertippandet, införde Metal Guru ett miljö- och händelsetips efter en handfull omgångar. Som en springande röd tråd i tipsen följer vi rättsskiparna - säsongen till ära utklädda i Polarn och Pyrets uniform.
Detta är loggen för dessa tips:

=========================================

=== OMG .5. ================================
Luleå HF - Mora IK 1-2
Timrå IK - HV 71 1-3
Färjestads BK - Frölunda HC 4-2
Brynäs IF - Södertälje SK 2-1
Djurgårdens IF - Leksands IF 1-2
Linköpings HC - MODO Hockey 3-1

Alla målen är självmål, där puckbanan brytits av en linjedomare i pyjamas.

miiike66 : Är en puckbanan en god,gul och böjd banan eller är det den vanliga raka EU-standarden pån..?

Nej, miiike66: Den här banan är svart och rund, därav tillnamnet 'puckbanan'.EU har inte hunnit sätta tänderna i denna ännu, och den dag de gör det kommer det ryka en flisa.
=========================================

=== OMG .6. ================================
Luleå-Brynäs 2-3
Frölunda-Timrå 4-1
Linköping-Mora 1-2
Leksand-Färjestad 1-4
Modo-Södertälje 2-3
Djurgården-HV71 1-3

Samtliga mål kommer försigås av en avvaktande utvisning på grund av osportsligt utseende. Män i pyjamas kommer bevaka att allt går rätt till. =========================================

=== OMG .8. ================================
Modo-Leksand 3-1
Timrå-Brynäs 1-3
Mora-Södertälje 2-1
Linköping-Djurgården 5-1
Frölunda-Luleå 3-1
HV71-Färjestad 2-3

Måltorkan kommer vara legio under omgång 8. Inga puckar kommer överhuvudtaget leta sig över någon mållinje. Samtliga mål i tipset ovan kommer (felaktigt) att registreras på grund av atmosfäriska störningar och plötsliga solstormar utav jumbotrornerna. Domare i pyjamas har ingen förklaring till hur detta gått till.
=========================================

=== OMG .10. ===============================
Mora - Leksand 4-2
Linköping - Södertälje 4-1
Frölunda - HV71 2-4
Luleå - Djurgården 3-1
Modo - Timrå 3-1
Färjestad - Brynäs 4-2

Samtliga mål kommer tilldömas efter långvariga överläggningar runt målkamerornas slowmotion-bilder. Diskussionerna kommer vara hårda, och i en del fall rättvisa. Män i pyjamas får under kvällen arbeta för traktamentet, och kommer sedermera hyllas för sin insats. =========================================

=== OMG .11. ===============================
Södertälje - Leksand 2-1
Frölunda - Linköping 2-4
HV71 - Brynäs 4-1
Djurgården - Mora 2-3
Timrå - Luleå 2-4
Modo - Färjestad 2-4

Bulgariska hackare kommer under kvällen ta kommandot över lamporna för måldomarna, i tron om att det är något chikt på Internet som de snubblat över. Lamporna kommer blinka lite nu och då, och INTE när måldomarna försöker registrera mål. Män i pyjamas kommer dock gå på blinkandet då målen noteras, och matchena slutar därför som ovan.

En hätsk debatt i media kring skeendet kommer först att klinga av på andra sidan helgen. Framför allt Leksingar, som gjort fem mål - helt i onödan - på Stana kommer vara upprörda beyond recognition.
=========================================

=== OMG .12. ===============================
Luleå-Frölunda 1-4
Timrå-Linköping 2-3
Brynäs-Djurgården 3-1
Färjestad-Södertälje 4-1
Leksand-Modo 1-3
Hv 71-Mora 1-2

Omgång tolv kommer störas av projicerade hologram från andra dimensioner, som slumpmässigt dyker upp i tekningscirkel efter tekningscirkel. Publiken, spelare och män i pyjamas kommer alldeles stanna till och stå som fågelholkar. Allt medan matchtiden går - därav den låga målfabrikationen.

Efteråt kommer ingen minnas någonting av händelserna, mer än en ensam Timråflicka, som försökt peta på ett av hologrammen med en käpp.
=========================================

=== OMG .13. ===============================
Modo-HV71 1-3
Färjestad-Timrå 3-1
Mora-Frölunda 1-4
Linköping-Brynäs 2-2
Djurgården-Luleå 2-4
Leksand-Södertälje 3-2

Amerikank kommandomilis kommer inferferera med kvällens hockeymatcher, efter felaktigt tips från terroristkommisionen. Deras intresse tilldrar sig lag i röda matchtröjor, och tipset gäller 'suspekt registrering av flyglicenser'.
Stor förvirring uppstår då män i pyjamas i korus dömer inkräktarna till två minuters sittstraff i snickarboa, just för 'Interference'.
Hockeyförbundets online-rapportering kollapsar i takt med att utvisningarna försöks registreras, emedan lagtillhörigheten inskrivs som 'Not Applicable'.
=========================================

=== OMG .14. ===============================
Luleå - Modo 2-3
Timrå - Leksand 3-1
Mora - Linköping 3-2
HV71 - Djurgården 4-1
Frölunda - Brynäs 4-1
Södertälje - Färjestad 1-4

Omgång 14 kommer störas av psykologistuderande ungdomar i flock, som kommer försöka övertyga motståndarpublik, motståndarspelare och män i pyjamas att acceptera att just deras syn på slutresultat ska skrivas in på matchrapporten. Tyvärr är det två fraktioner av psykologistuderande ungdomar i flock i varje hall, och när de upptäcker varandra går de fullständigt överstyr och kläcker ur sig både det ena, det andra och det tredje som inte är relevant i sammanhanget. Fraktionerna delar sig på löpande band, och det blir inte lugnt förrän det finns fler fraktioner än psykologistuderande ungdomar i hallen.
Matcherna spelas då vidare, som om ingenting hänt.
=========================================

=== OMG .15. ===============================
Brynäs-Linköping 3-2
Färjestad-Modo 2-3
Djurgården-Timrå 3-1
HV71-Luleå 3-2
Leksand-Frölunda 1-4
Södertälje-Mora 1-3

Denna omgång kommer genomsyras av svartsmurfer, som gladeligen hoppar in på isarna vid powerplay, och biter laget i numerärt överläge i baken. Gnapp gnapp!

Minst ett mål per match kommer därför att falla i boxplay, medan absolut nada kommer hända framåt i samtliga powerplay. Män i pyjamas kan inte riktigt tackla problemet med den plötsliga övertaligheten på isen, medan svartsmurferna inte förstår män i pyjamas tecken på TOO MANY, CHÄK FROM BEHIND och BUTT EATING - varför inga följder alls noteras i matchstatistiken.

Konstigt, muttrar publiken på hemvägen.
=========================================

=== OMG .16. ===============================
Djurgården-Frölunda 1-4
Linköping-Luleå 2-3
Modo-Mora 1-2
Timrå-Södertälje 2-2
Brynäs-Färjestad 1-3
Leksand-HV 71 2-4

Emedan all kommunaltrafik under omgång 16 är inställd pga en vild strejk, kommer varken hemmalag, bortalag eller publik dyka upp till matcherna. Eftersom matchprogrammet ändå är så tätt späckat, förklarar sig samtliga lag fullt tillfreds med att resultaten lottas mellan keno och lotto på kommande onsdag. Lottningen faller då som ovan.De enda som inte riktigt hann med i hastigheten var män i pyjamas, som anländer till arenorna i tid i egna bilar och där man först vid uppvärmningen börjar ana att allt inte stod rätt till.
=========================================

=== OMG .17. ===============================
Frölunda - Färjestad 3-2
HV 71 - Timrå 4-2
Linköping - Leksand 3-1
Mora - Brynäs 1-3
Modo - Djurgården 1-3
Luleå - Södertälje 2-3

En västanfläkt av gudomlig frid och kärlek kommer på ett mystiskt sätt översvalma kvällens omgång, och lagen kommer glida omkring i mittzonen som i en rosa pekoral, ivrigt diskuterandes spörsmål som 'nya gardiner i köket' och 'räkor och vitt vin' med varandra. Nada kroppskontakt och noll minuter utvisningar kommer vi se, allt medan de olika klackarna formligen 'äääälskar varandra' i osedliga ömhetsbetygelser.

Det kommer inte dömas några mål i spelmoment, däremot är några i publiken valhänta vid den periodpuckkastning, som dagen till ära återinförts - varför en handfull puckar faktiskt hamnar i mål. Män i pyjamas är inne på isen för att värma upp, låter ryggmärgen tala och dömer mål.
=========================================

=== OMG .18. ===============================
Timrå-Frölunda 1-3
Södertälje-Modo 2-4
Leksand-Brynäs 2-3
Mora-Luleå 2-5
Djurgården-Linköping 1-4
Färjestad-HV71 3-2

Inga matcher i omgång 18 kommer sluta före 03:00 på morronkvisten, mestadels beroende på att linjemålarfacket har årsmöte under denna helg. Linjemålarskrået har därför inte varit i skick att köra bil under denna dag, men måla linjer - det skulle dom minsann.

Oändliga diskussioner om offside eller inte offside har förts vid de harmoniskt slingriga och kurvkrökta blå linjerna, och vid åtminstone fyra av de sex matcherna har domarna i pyjamas inte ens vid målkamrebegrundande kunnat konstatera mål eller inte mål. Lagkaptenerna har därför fått klunsa vid sektretariatet, för att avgöra ett eventuellt målskytte.

Löpsedlarna utropar efteråt "Hockeyskandalen", kryddat med tidstypiska fotografier från slumpvist utvald hotellmiljö.
=========================================

=== OMG .20. ===============================
Leksand-Djurgården 1-3
Färjestad-Mora 2-3
HV 71-Linköping 4-2
MoDo-Luleå 2-4
Södertälje-Frölunda 1-4
Timrå-Brynäs 2-2

"Det är inte rimligt att spelarna ska behöva stå på isen praktiskt taget varje veckoslut och helgdagar. De här killarna har också rätt till ledig tid och ett familjeliv,” säger HTF:s ombudsman Ian Bebrahamsson i ett pressmeddelande. "Därför finner vi oss nödgade att ta ledigt kommande torsdag för att få ett andningshål i det pressade arbetsschemat Elitseriens spelare nu genomlider. Vi är ju inte ute efter att spräcka några familjer för lite hockey."
"Det är framtidens hockeyspelare vi värnar om," säger Conny Köpel på Hockeyförbundet, "de som ska spela landslaget om tjugo år. Dessa barn har en odiskutabel rätt till två föräldrar. Affären Kristofer Ottoson har fått oss att tänka om." Köpel fortsätter berättar vidare att förbundet helt enkelt kommer proklamera resultat för de omgångar som berörs av nyordningen. Kommande omgång kommer exempelvis få ovanstående förutbestämda resultat. "Det har helt enkelt blivit för många omgångar i serielunken, och vi vet att vi har många ekonomiskt ansträngda fans med oss som tänker på samma sätt" avslutar Conny.

[ ... ]
Och män i pyjamas har bara att signa matchrapporten, kvittera ut arvodet och åka hem. "Så trivialt," sade en till en annan, innan de skiljes på en öde parkeringsplats där dimman började krypa allt närmare in mot märg och ben. Ett svagt eko av en bildörr som stängdes var det sista som hördes i natten, innan dimman lade locket på.
Månen log så en sista gång, innan strömmen bröts i ett kort krtzz.
May the force be with us.
=========================================

=== OMG .21. ===============================
Timrå IK - Luleå HF 1-4
Mora IK - Färjestads BK 2-2
Brynäs IF - MODO Hockey 1-2
Djurgårdens IF - Leksands IF 3-1
Linköpings HC - HV 71 4-2
Frölunda HC - Södertälje SK 6-1

Humanoider har tagit över jorden utan att vi märkt någonting, och använder den nu som ett försökslabb för vår typ av genpooler. Redan förra året vid den här tiden tänkte man genomföra detta experiment på exceptionellt vältränade idrottsmän, men försöket föll på att en Arnasson var inblandad.

However, idag gör man ett nytt försök med att vända åldringsprocessen, och backa tolv enheter Alfahannar tillbaka till fjortonårsåldern - och sedan låta dem utföra sitt förvärv under noggranna studier. Man är särskilt intresserad av den psykologiska aspekten i denna omvälvning: Därför är en specialist i ämnet 'abducted', och hans uppgift är att kontrollera hur tugget i omklädningsrummet förändras gentemot i ett normalt Elitseriedito. För detta ändamål kommer alltså Macile teleporteras mellan hallarna i ultraljusfart.

Medan publiken inte riktigt kan sätta fingret på vad det är som stämmer när föreningens P14-lag möter ett annat duktigt P14-lag, tycker bara män i pyjamas att lagen har adopterat domarnas hårdare bedömning med beröm godkännt. Vilket också blir rubriker i kvällspressen.

Efter matchen - vid en av de sista teleporteringarna - blandas Maciles atomer med en fluga. Senare filmatiseras just den sekvensen av Hollywood.
=========================================

=== OMG .22. ===============================
Brynäs - Luleå 3-2
Mora - Leksand 4-1
Färjestad - Djurgården 3-1
Linköping - Södertälje 4-2
MoDo - Timrå 2-1
HV 71 - Frölunda 3-5

Tyska bilkoncerner och Europeiska däckstillverkare har var för sig tittat djup i sina pluskor, och konstaterat att bensinen är alldeles för dyr för att man ska åka till Norrland för de sedvanliga vintertesterna. Paniken kollrar utanför skjortärmarna på testansvariga. Vad göra? Men så upptäcker man åtskilliga inbyggda 'ice-spots' på mycket närmare håll, och de är dessutom billiga att hyra! Måndagen och tisdagen blir därför uppbokade från 07:00-18:30, och ett intensivt mullrande, sladdande och bökande sätter igång till halva priset. Säsongen är räddad!

[ ... ]
Lagen står uppgivet och tittar ut över förödelsen, medan avgasdimman lägger sig efter dagens ispass. All is i en vid åtta över hela banan är i princip utraderad, och och på övriga ställen är det drivor av packis, med vitt/blått/rött och reklamfärg i en enda sörja.
"Det här är en ren parodi," säger den ena lagkaptenen åt dagens man i pyjamas, "det är omöjligt att spela här."
"Tyvärr, det finns ingen lucka i spelschemat - vi måste spela ikväll. Förbundet har precis proklamerat att samtliga matcher ska spela till varje pris."
"Då plockar vi av oss grillorna," säger den andra lagkaptenen, "och spelar asfaltshockey."

Och så blev det.
Den första omgången av svensk Asfaltshockey slutade därför som ovan.
=========================================

=== OMG .23. ===============================
Frölunda-Hv71 2-4
Djurgården-Färjestad 0-3
Timrå-Modo 2-0
Leksand-Mora 3-1
Luleå-Brynäs 4-1
Södertälje-Linköping 1-4

Ett välbeställt frireligiöst sällskap har
1) köpt alla reklam- och visningsrätter till torsdagskvällens matcher.
2) siat fram samtliga resultat enligt schema ovan.
3) tvingat arrangörerna att rapportera ovanstående resultat, oavsett matchutgången.

"Det är pengarna som styr," kommenterar hockeyförbundets ständige sekreterare, Conny Köpel, händelsen.

Moras starke man Janne Simons klapprar med träskorna i ilska på presskonferensen efteråt, efter att ha sett sitt lag göra sju mål på de vitblå. "Det här är en parodi, ett religiöst vansinne. Och i nästa omgång vill de ha sina pastorer som lagkaptener också. Bah!"
Masken Carlsson försöker dämpa sin kollega med att påpeka att det ändå inte finns bättre spelare på marknaden nu, och det här sponsorundantaget från värvningsfönstret kommer alla tillgodo.

Män i pyjamas undrar samtidigt vilken uppgift de egentligen fyllde idag. Å andra sidan passar existensiella frågor den nya huvudsponsorn som puck och långhalm.
=========================================

=== OMG .24. ===============================
Luleå HF - Timrå IK 4-1
MODO Hockey - Brynäs IF 1-3
Mora IK - Djurgårdens IF 2-1
Färjestads BK - Leksands IF 5-1
HV 71 - Södertälje SK 6-1
Frölunda HC - Linköpings HC 2-4

Och Gud lutade sig fram, liksom för att se lite bättre i de sex arenor som dväljdes i det Höstsverige som höll på att bli ett Vintersverige. Han såg att det var gott, och log lite för sig själv. Vackert, färgglatt och upplyst var scenen, och många dansade i centrum av allas uppmärksamhet. "Så också min," skrockade Gud förnöjt för sig själv.

Så greppade han marionettbrädan, och lät en man i pyjamas rycka till med ena armen. Allt stannade upp. Många buade. Andra jublade. Och med ett ryck i en annan bräda fick han nästa arena att stanna till, ackompanjerat av vilda rop. Med nästa bräda fick han en man i pyjamas att liksom flyga upp i luften, innan han stannade i en stilla saltomortal. Utan att avvakta några reaktioner ryckte Gud till i den första brädan igen, och en man i pyjamas svarade med arm- och benrörelser värdiga en världsartist. Stopp. Ljud. Känslor. Är det inte härligt med marionetter, så säg!Så händer någonting bakom, som pockar på uppmärksamhet. Gud kikar över axeln, begrundar sina marionettbrädor, rycker på axlarna, kikar över axeln en gång till. Så suckar han, och klipper helt sonika av alla trådar, innan han slutligen vänder sig om för gott. Det är regnskog. Apor i ett aldrig sinande tjatter, och en och annan tapir. Gud lutar sig fram, liksom för att se lite bättre. Och ler plirande med ögonen.

[ ... ]
Efter kvällens incidenter med samtliga sex huvuddomare som kollapsade under pågående spel i andra och tredje perioderna talar förbundsläkaren Dr Mårtens ut: "Det finns inget samband alls mellan händelserna, utan det är en ren slump att allt inträffade just ikväll."
"Men många av domarna började göra tecken för utvisningar som inte finns i regelboken. Hur förklarar du det?" undrar en samlad press på konferensen efteråt.
"Jag ser det som ett samlat uttryck för ett viss missnöje över den nya och hårdare bedömningen i Elitserien. Annars är nu samtliga domare utom all fara, och kommer sova över på sjukhus för observation. Bara för säkerhets skull," avslutar Mårtens.
=========================================

=== OMG .26. ===============================
Frölunda - Luleå 2-4
Mora - HV71 3-2
Färjestad - Brynäs 4-2
Djurgården - Södertälje 2-1
Modo - Leksand 2-2
Timrå - Linköping 1-3

"Efter att försöket med utbytesmän i pyjamas slagit så väl ut," säger Conny Köpel på Hockeyligan, "så utökar vi det hela till att även omfatta själva hockeylagen. Vinsten är ju både för publiken som får se nya friska lag, medan spelarna utvecklas genom internationella impulser."

Så, kvällens publik kommer, efter att de tappat hakorna i pur förvåning, få se storheter som
HS Olimpija från den slovenska Interligan ersätta Luleå.
KepaMNH från Vitryssland ersätta Mora.
Briançon spelandes i den Franska Ligue Magnus ersätta Färjestad.
Kazincbarcikai Ördögök Jégkorong Egyesület med Ungerskt påbrå få ersätta Djurgården.

Att Liechtensteinska EHC Feldkirch 2000 ersätter Leksand i kvällens match kommenteras av en nöjd sportchef Anders Carlsson:
"Detta är ett lovvärt initiativ. Jag har aldrig tidigare värvat en sådan här mängd spelare på en och samma gång, och bara det att vi nu pratar om andralaget i deras liga med hela fyra landslagsmän borgar för att Leksand nu kommer starta klättringen uppåt i tabellen. Jag lovade en hel landslagsfemma tidigare - nu saknas bara den sista pusselbiten för att vi ska vara kompletta."
=========================================

=========================================
Detta var den sista noteringen i Metal Gurus tipparlog. Den var inte daterad. Än idag är det oklart om något av miljö- och händelsetipsen slog in.

Metal Guru vann dock miljö- och händelsetipsen överlägset gentemot de andra, mer konventionella tipparna.
Prasslet vi hör av tyg mot tyg, är när de böjer sig unisont av vördnad.
=========================================