Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

World Cup

413686 · » Till forumet


Sv: World Cup
pasi: Ja det är klart. Hejduk serverar alltid Foppa :P Bortaskämda pajaser är precis de spelare man vill göra till kaptener dessutom. Gör lite research eller basera iaf ditt inlägg på något annat än din egna åsikt om, som i det här fallet, är helt fel och du knappast har nåt att grunda den på.
Kommentera

Sv: World Cup
Sverige är inte bättre, svenska stjärnorna är bortskämda pajasar. Det är klart att Sverige är bra på pappret, i NHL blir dom serverade allting på planen. Vilken spelare som helst blir bra om man har bra kedjekamrater. När det inte längre finns någon som levererar puckarna blir det genast svårare.

Finlad mot World Cup final.
Kommentera

Sv: World Cup
YaQoP: haha okej.. jag blev lite sur där tvärt. men okej. :) jag säger bara bort med Hardy. vi behöver förändringar.
Kommentera

Sv: World Cup
maria29:

Snacka om att dra alla över en kamm, "ingen skulle ens ha ställt upp".
Då får du motivera vad t.ex Tomas Holmström gjorde som du anser gör att han inte borde ställt upp.
Kommentera

Sv: World Cup
maria29: Ja, lägg ner allt och måla fan på väggen.


Angående det jag nämnde om Skellefteåspelare så känns en förtydling överflödig.
Kommentera

Sv: World Cup
Jaha, jag har inte läsat alla inlägg och orkar inte heller. Så det som sägs nu har ni nog redan hört.
Tänk att så välbetalda spelare kan spela så in i htlv omotiverat. Ingen skulle ens ha ställt upp. Kanske är det inte spelarnas fel kanske är det Hardys fel, nåns jäkla fel är det. ett helt lag kan bara inte spela så uselt. Jag hoppas verkligen att spelare som i fortsättningen ska ställa upp i nåt landslaguppdrag gör det för landet. Svensk landslags hockey är slut......
Kommentera

Sv: World Cup
GulSvartaMalin:

Han syftade nog på att ett Tre Kronor där knappt någon elitserie spelare platsade fick stryk av ett lag där en som spelade i skellefteå (som inte ens spelar i ES) fanns med.
Kommentera

Sv: World Cup
Deas: är det skelefteåspelarens fel då eller?? är det Jonte vi pratar om? jag BARA undrar! förlåt men jag hakade upp mig på deeet..
Kommentera

Sv: World Cup
Alla pratar om ändringar i systemen redan nera på låg juniornivå. Jaha? Så vi får alltså inte fram bra hockeyspelar? Har vi inte fått fram ett flertal världspelare under de senaste 15 åren?

Visst, ser man till spelare under 30 år har Sverige inga storstjärnor, men det kommer komma nya, även om det tar några år. Det är bara slumpen som avgör, och det faktum att färre börjar spela hockey nu jämfört med tidigare? (är det inte så? pga kostnaderna?)

Sen att Tre Kronor inte har lyckats i de stora turneringarna de senaste 18 åren är ju också tillfälligheter. De 7 bästa lagen i världen kan slå varandra, så är det bara. 96 spelade vi jämnt med Kanada och 98 med Finland. 02 och 04 däremot är betydligt tråkigare historier. Förlust mot en b-nation med Skellefteåspelare i laget och nu då storstryk av en annan A-nation.

Det är egentligen bara två matcher. Två matcher som skapar rubriker som att svensk hockey är död osv :P

Tro inte att jag inte är kritisk nu, dessa två matcher är verkligen fruktansvärda och ska inte hända. Det lag Sverige ställde på isen igår är det bästa Tre Kronor någonsin haft, även om Foppa var halvskadad och Näslund inte spelade på rätt sätt.

Men ändock: Bara TVÅ matcher. De betyder inte att svensk hockey är död =) Det är bara två matcher där vårat landslag kraftigt underpresterat.

Däremot tycker även jag att Hardy ska avgå. Det är så det funkar, förlorar man krävs förändringar. Vi kan ju inte direkt sparka våra bästa spelare, eller hur?
Kommentera

Sv: World Cup
Petey21: Det du skriver stämmer inte överens med Forsberg's spelstil. Däremot stämmer det nog rätt bra på Näslund. Han fick inte alls utnyttja sin spelstil eller sina styrkor.
Kommentera

Sv: World Cup
Just nu sänder Viasat 1 en repris från gårdagens tragedi. Smaklöst. En tyst minut följt av sändningsuppehåll lika länge som matchen varade hade varit mer passande.
Kommentera

Sv: World Cup
Det frestar på att vara ett Svenskt Fan

[bild]www.bildskaparebollner.com/bilder/HockeyVM.JPG[/bild]
Kommentera

Sv: World Cup
Jag tror att kanadensarna som (enligt Aftonbladet) påstår att grunden till fiaskot är det gamla 1-3-1 systemet, de har nog rätt. Svenska spelare fostras att vara en del av en maskin, men inte att ta egna beslut om maskineriet inte fungerar. Är det nån svensk som mot förmodan gör något på egen hand får ju coachen ett utbrott och bänkar dem, sen att dessa egna initiativ är både effektiva samt även publikfriande verkar inte spela nån roll, de har brutit mot coachens direktiv. Sen att svenska coacher ofta hellre "satsar på att inte förlora" än satsar järnet på att vinna och krossa sina motståndare gör ju inte saken bättre...

Dessutom tror jag att den svenska mesattityden inom hockeyn har gjort att vi tappat internationellt, och värre kommer det att bli. Disciplinnämnden och de löjligt låga domarnivåerna gör ju att de unga spelarna spelar nåt slags innebandy på is, och blir sedan helt överkörda både tekniskt men framförallt fysiskt när de spelar mot internationellt motstånd. Det är väl bland annat därför som vi inte vunnit en medalj i JVM på åtskilliga år, svenska spelare har varken individuell teknik, tar inga egna initiativ, och är alldeles för veka och mesiga. Men detta är inte spelarnas eget fel utan ledarnas, domarnas, och förbundets fel. Hockey ska spelas med hjärta och smärta, inte nån mesig "non-contact hockey bockey" där man blir avstängd i fem matcher för att ha gett någon ett blåmärke...

Deas: De som har det bästa laget på pappret vinner ofta turneringar, utom när laget ifråga är svenskt. Meriter på pappret spelar ingen roll om man inte har hjärta och vilja att prestera... men kanadensare och andra verkar inte ha samma problem. Måste vara den mesiga jantelagsmentaliteten hos oss svenskar...
Kommentera

Sv: World Cup
Nu: Nedsläpp i St Paul, USA - Ryssland..

FORZA RUSSIA!!
Kommentera

Sv: World Cup
Jag hade tippat att Tjeckien skulle vinna, men en utklassningsseger med 6-1? Näe, verkligen inte. Det är tur att man inte är svensk en sådan här dag...

Blir det landssorg nu igen? Ska bli intressant att se löpsidorna imorgon.

Heja Finland!
Kommentera

Sv: World Cup
Deas: Skitbra vet jag väl inte om jag kan hålla med om.
Men visst, den kedjan är väl den enda som fungerat någorlunda bra i spel 5 mot 5.
Kommentera

Sv: World Cup
Skarin: Vad surrar du i? Affe var ju skitbra förutom ikväll.
Kommentera

Sv: World Cup
Petey21: De som har det bästa laget på pappret vinner ofta turneringar.
Kommentera

Sv: World Cup
Ja det gick som man trodde,men det var ju som sagt rätt väntat att de skulle bli torsk mot Tjeckien med ett lag som inte har en målvakt av klass alls med i truppen.
Och backar som får hjärnsläpp minst en gång under ett byte och dessutom inte kan smälla på i närkamperna.
Och Målskyttar och "stjärnor" som har total måltorka som vanligt när de drar på sig de blå och gula färgerna......
Ska dssa spelare vara ett tillskott och något att se i Elitserien om det blir Lockout ??? Nja de vette fan...med undantag av Holmström,Modin och kanske någon mer om de skärper till sig ;)
Kommentera

Sv: World Cup
Frella: Åh.. så oväntat.. ja, av Boork, alltså. Tur att Max Grindals åsikt väger så tungt i sammanhanget så förbundet riktigt känner pressen...

Albert Svanberg, som annars t.o.m är mjukare än backarna i Tre Kronor i sina krönikor tog verkligen i på allvar i SVT ikväll. Blir kul att ta del av tidningarnas fiaskolöp i morgon.. =)
Kommentera

Sv: World Cup
En skammens dag för svensk hockey! Inte att förlora mot Tjeckien i sig, men sättet man förlorar på, och även resultatet 1-6 är inte annat än pinsamt. Inget hjärta, ingen hjärna, ingen tur, ingenting hade man i dag (och knappt under hela turneringen heller). Ett bra lag på pappret, men det har väl aldrig räckt till medaljer när ingenting mer än just pappret finns? Visst, power play var bra, men man kan inte leva igenom en hel turnering på enbart power play, man bör göra åtminstone några mål i fem mot fem med...

Holmström, Påhlsson och Jönsson är väl de enda jag ger godkänt idag.

Mycket snack om Näslund, visst, han var inte bra, men är det bara jag som tycker att Kim Johnsson var minst lika dålig genom hela turneringen? Att inte han blev bänkad en enda gång är för mig en gåta.
Kommentera

Sv: World Cup
Dream Team: Boorken tyckte Hardy skulle vara kvar och att han är en bra coach. Dock verkade inte Max Grindal? som skötte intervjun med Hardy vara inne på den linjen om man säger så =)
Kommentera

Sv: World Cup
Frella: Såg bara slutet på den. Vågade Boorken hänga Hardy och kräva hans avgång, eller tog han honom i försvar i det att han varit där själv och vet hur svårt det kan vara??
Kommentera

Sv: World Cup
Ja, vad fan ska man säga?

Taktisk triumf av Tjeckien och en fruktansvärd utskåpning.

Holmström och Jönsson får nästan godkänt i matchen. Resten är inte ens i närheten.

Godkänt under turneringen får Modin, Sudden, Jönsson, Holmström.

Nästan godkänt till Nilsson, Påhlsson, Alfie, PJ.

Övriga spelare bör skämmas.

Näslund blir turneringens sämsta forward. T.o.m. petade Brett Hull, 100 år gammal, var bättre.

Hmmmmmmm.....får ingen back godkänt? Nej.

Försvarsspelet under hela turneringen var bland det sämsta jag sett. Helt obegripligt att man inte hade förmågan att spela mer rejält i egen zon. Eller över hela banan, rättare sagt.

Målvaktsspelet långt ifrån bra. Men vad kan Tellan göra mot ett Tjeckien som spelar på det här viset, och ett Sverige som agerar helt viljelöst? Inget givetvis. Och att Sverige går bort sig gång efter annan gör ju inte saken lättare.

Bör "hårde" Hardy avgå? Ja. Efter VM.
Kan tyckas vara ett något märkligt svar, men så känns det åtminstone just nu.

Tungt var ordet.
Kommentera

Sv: World Cup
Dream Team: Claes Runheim heter han väl numer, även TV4 Sporten hade en ganska ledande intervju, rätt underhållande =)
Kommentera

Sv: World Cup
Per HApps: En tuff intervju att göra i det läget. Men Åkesson (eller vad han nu egentligen heter?) stod ju på sig och vågade ställa den fråga ALLA ville höra! Ett måste att Hardy får lite press på sig med, speciellt i det här läget!
Kommentera

Sv: World Cup
Lustigt. I det lag jag håller på var Jagr bäst i världen men de förlorade ändå efter ett tag. Nu i ett annat lag är han bara ok eller bra i vissa stunder men då förlorar ändå laget jag håller på, vilket då är Jagrs motståndarlag.

Jag hatar honom.
Kommentera

Sv: World Cup
Per HApps: Den var bra förutom snacket om Lundqvist. Det fanns ingen anledning att testa Lundqvist.
Kommentera

Sv: World Cup
Vad tycker ni om Åkesons intervju med Hardy?
En aning opolerad eller klockren?
Kommentera

Sv: World Cup
Portello: Oj, ska vara ca 2000 röster inte 2002...
Kommentera

Sv: World Cup
Kolla just in på aftonbladet där man får betygsätta spelarna i den senaste matchen.Det är ingen rolig läsning.
Några axplock (ca 2002 röster)
Forsberg: 1,4
Axelsson:1,6
Lidström:1,2
Tellqvist:1,5

Sämst betyg har Näslund(0,9)
Bäst har Holmström (2,6)
Kommentera

Sv: World Cup
Jaha, det var ingen munter läsning i resultatlistan jag fick när jag vaknade.
Jag är väl en bland få som sov mig igenom kvällens match, skit att vara sjuk men just nu kändes det ju rätt ok att man inte tvingade sig att vara vaken för att se på eländet.

Var verkligen Tjeckien så himla mycket bättre än Sverige?
Tydligen.........
Kommentera

Sv: World Cup
Undrar om dte nu än en gång blir ett helt gäng NHL killar som vill återuprätta hedern i VM till våren nudå. Som om ett VM-Guld skulle hjälpa, förövrigt så lär de ändå bara kalva till det då det gäller.

De spelare som var helt över denna turnering borde förbjudas att bära den blågula tröjan fler ggr!
Kommentera

Sv: World Cup
Portello: Håller med dig, hoppas att det går än för Ryssland nu. men det känns som jag inte bry mig vem som vinner WCH nu...från och med nu ska man bara ladda upp för 21 september!
Kommentera

Sv: World Cup
Portello: Det är väl ett lag iaf som har tagit sig samman från alla OS och VM den senaste tiden!

Visste väl att du bröt på något konstigt språk!
Kommentera

Sv: World Cup
Om Hardy är kvar nästa stora turnering, lär vi bara se djurgårdare i laget.
Kommentera

Sv: World Cup
65Selander: Hoppas verkligen att Ryssland tar hem hela WC. Och man har ju lite ryskt blod i ådrorna. Min morfars morfars far var visst ryss :)
Kommentera

Sv: World Cup
Avgå alla!!
Kommentera

Sv: World Cup
Danne_L: Nej in med en ny laddning Cola inför en match som kan bli det nya dygnets behållning 4-2 till Ryssland
Kommentera

Sv: World Cup
supertrött:

Ja faktiskt, lite jävlaranamma kan behövas.
Kommentera

Sv: World Cup
Danne_L: Får spjälka upp ryggen på honom först kanske.. =)
Kommentera

Sv: World Cup
Danne_L: Även om jag avskyr karln så hoppas jag på Wikegård .
Kommentera

Sv: World Cup
supertrött:

In med mannen i guldbyxorna; Evensson!
Kommentera

Sv: World Cup
Dragan 2k: Tja....spelar väl ingen roll om Hardy är kvar åtta år till : Det såg lika illa ut När Forsberg var coach i OS.
Kommentera

Sv: World Cup
supertrött: En underbar tanke. Men en svensk landslagschef som får sparken. Kan det vara möjligt? Nej. De får säkert en 8 år till att upprätta sin heder
Kommentera

Sv: World Cup
Tycker inte att Hardy ska få chansen att avgå.....han ska givetvis få sparken.
Kommentera

Sv: World Cup
Shit 6-1 nu...det var nog spiken, även om det är över 1 minut kvar.
Kommentera

Sv: World Cup
Gusten: Med detta spelet så hade det blivit förlust mot tyskarna också.
Kommentera

Sv: World Cup
65Selander: Nej men nästa match Tre Kronor spelar ska jag fan spela det :)
Kommentera

Sv: World Cup
Boråsindian: Nu hyllar Bergvist Tjeckerna också.. Såga Tre Ören då din grötmas!
Kommentera

413686 · »