Tre Kronor

17213 inlägg · 806 ämnen

Inlägg #413530

Sv: World Cup
Alla pratar om ändringar i systemen redan nera på låg juniornivå. Jaha? Så vi får alltså inte fram bra hockeyspelar? Har vi inte fått fram ett flertal världspelare under de senaste 15 åren?

Visst, ser man till spelare under 30 år har Sverige inga storstjärnor, men det kommer komma nya, även om det tar några år. Det är bara slumpen som avgör, och det faktum att färre börjar spela hockey nu jämfört med tidigare? (är det inte så? pga kostnaderna?)

Sen att Tre Kronor inte har lyckats i de stora turneringarna de senaste 18 åren är ju också tillfälligheter. De 7 bästa lagen i världen kan slå varandra, så är det bara. 96 spelade vi jämnt med Kanada och 98 med Finland. 02 och 04 däremot är betydligt tråkigare historier. Förlust mot en b-nation med Skellefteåspelare i laget och nu då storstryk av en annan A-nation.

Det är egentligen bara två matcher. Två matcher som skapar rubriker som att svensk hockey är död osv :P

Tro inte att jag inte är kritisk nu, dessa två matcher är verkligen fruktansvärda och ska inte hända. Det lag Sverige ställde på isen igår är det bästa Tre Kronor någonsin haft, även om Foppa var halvskadad och Näslund inte spelade på rätt sätt.

Men ändock: Bara TVÅ matcher. De betyder inte att svensk hockey är död =) Det är bara två matcher där vårat landslag kraftigt underpresterat.

Däremot tycker även jag att Hardy ska avgå. Det är så det funkar, förlorar man krävs förändringar. Vi kan ju inte direkt sparka våra bästa spelare, eller hur?
Kommentera