Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #545628

Sv: Hockey VM
Knylan: Kan ju ge min synpunkt på TV3-gänget så här långt:

Det sämsta med TV3-kommentatorerna är all den onödiga fakta de rabblar upp. Massa gamla resultat. "Sverige har inte förlorat i VM-sammanhang mot blabla sedan blabla med blabla".

Om nu matchhistorik ska dras upp så kan de dra upp matcher folk minns och matcher som faktiskt kan ha åtminstone en liten psykologisk betydelse. Jag menar jag tror inte det sitter i någons bakhuvud att Sverige slog USA med 4-1 1998 eller något.

Känns som en sådan som Åke Unger bara rabblar och rabblar saker för att ha något att säga. Det brukar sällan bli bra. Sedan envisas han om att kommentera samma saker om samma spelare hela tiden. Bara jag som hört dessa fraser mer än en gång per match:

"Powerplay för Tre Kronor och då ska Henrik Zetterberg teka, Zetterberg som är arkitekten i Sveriges powerplay"

"Boxplay för Tre Kronor efter xx.xx och då har Sverige inne sin boxplayspecialist Jörgen Jönsson att döda tid. Jönsson som är mycket viktig för Tre Kronor i spel fyra mot fem".

Med mera med mera. Åke Unger kan kanske jättemycket hockey men för hans egen del borde han då sluta låta som han rabblar samma information utantill hela tiden.

Av experterna känns Wikegård klart mest nyanserad. Södergren och Bergqvist verkar vara kvar i det som spelades på deras tid som aktiva. Wikegård har bäst koll på det som händer just nu medans Södergren och Bergqvist mest verkar sakna omklädningsrummet och bus med Hovan och Pudding. Intrycket känns så i alla fall.

Dessutom höjer Wikegård min puls och får mig att verkligen känna som om jag själv vore coach för laget, man rycks med på ett helt annat sätt som gör att man sitter klistrad och följer varenda byte. Igår då Bergqvisr kommenterade blöev det mest så att man satt och slötittade.

Undra hur upplägget ligger? Wikegård tog de tre första matcherna, sedan har vi haft halvhyfsade Södergren (som ändå har bra koll på spelsytem) och nu igår den usle Bergqvist.

Man kan ju verkligen hoppas att Wikegård kör resten nu. Södergren i studion och Bergqvist kan väl få kliva in och berätta om Notan eller Totos skridskosnören har blivit bytta eller något från båspositionen. "Nu står alla svenskarna upp i båset och det är ett härligt go från den svenska lagledningen"

Annars så saknar reportagen som haft tidigare turneringar, kunde varit allt från Göran Zackrisson till intervjuer från någon snygg kvinna i 30-40års åldern typ Ellinor Persson eller Birgitte Söndergaard. Det hade sin charm trots allt.

Reklmavbrotten och de löjliga tävlingarna får man nog leva med, utan dem skulle vi inte få något Hockey-VM alls.
Kommentera