Tre Kronor

16966 inlägg · 803 ämnen

Hockey VM

551312 · » Till forumet


Sv: Hockey VM
Helg Ernest: Vaför får inte Lilja vara med?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Frisco: Eller fel match. Hade han fått spela mot nått blåberslag typ Finnland eller nått, så hade han nog kunnat växa i kostymen. Men med facit i handen snubbla han bara i dom för långa byxbenen ( c :
Kommentera

Sv: Hockey VM
ståpäls:.....eller en period för mycket.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Min VM-analys är nu klar och sammanfattningsvis har jag kommit fram till att Sanny fick för lite istid.
Kommentera

Sv: Hockey VM
TIKbiff: Har inte gjort mycket väsen av sig så det bör inte märkas att han är borta.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Å sjukdomsproblem i tre kronor fortsätter..
Weinhandel borta som det ser ut...
Kommentera

Sv: Hockey VM
Vf chefen:

Haha dessutom snackade hon Bandy eftersom hon är uppväxt i Bollnäs, Bimbo var ordet sa bull
Kommentera

Sv: Hockey VM
mattias - 74: Det var så sjukt så jag höll på att dö. Vm i Norge var det och hon berättade att hon gått i samma klass som Anders Eriksson eller nåt. Dessutom svarade hon på frågor som var ställda till nån annan. Nåt sånt vill jag aldrig se igen.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Knylan:

Jag vill se Victoria Silvstedt igen i vm Studion, nån som minns när hon skulle vara med? Dummare människa har jag aldrig skådat i en Vm studio =)
Kommentera

Sv: Hockey VM
JimmyH: Vart är Linda Lampenius förresten? Ett VM är inget VM utan Linda Lampenius som lite blåögt ska förklara sin kärlek till sporten och att hon numera faktiskt håller på Sverige mer än Finland.
Kommentera

Sv: Hockey VM
JimmyH: Södergren påstår att de spelar med ett nystan och då är de fel sport han ser på för det lackröda nystanet det spelar man med i Bandy.

Utvisningar vill de alla ha så fort någon petar på en svensk

Och dessa löjliga frågor de ställer och så ploppar de upp en liten ruta med Jörgen J som berättar vad som är viktigt i BoxPlay.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Knylan: Kan ju ge min synpunkt på TV3-gänget så här långt:

Det sämsta med TV3-kommentatorerna är all den onödiga fakta de rabblar upp. Massa gamla resultat. "Sverige har inte förlorat i VM-sammanhang mot blabla sedan blabla med blabla".

Om nu matchhistorik ska dras upp så kan de dra upp matcher folk minns och matcher som faktiskt kan ha åtminstone en liten psykologisk betydelse. Jag menar jag tror inte det sitter i någons bakhuvud att Sverige slog USA med 4-1 1998 eller något.

Känns som en sådan som Åke Unger bara rabblar och rabblar saker för att ha något att säga. Det brukar sällan bli bra. Sedan envisas han om att kommentera samma saker om samma spelare hela tiden. Bara jag som hört dessa fraser mer än en gång per match:

"Powerplay för Tre Kronor och då ska Henrik Zetterberg teka, Zetterberg som är arkitekten i Sveriges powerplay"

"Boxplay för Tre Kronor efter xx.xx och då har Sverige inne sin boxplayspecialist Jörgen Jönsson att döda tid. Jönsson som är mycket viktig för Tre Kronor i spel fyra mot fem".

Med mera med mera. Åke Unger kan kanske jättemycket hockey men för hans egen del borde han då sluta låta som han rabblar samma information utantill hela tiden.

Av experterna känns Wikegård klart mest nyanserad. Södergren och Bergqvist verkar vara kvar i det som spelades på deras tid som aktiva. Wikegård har bäst koll på det som händer just nu medans Södergren och Bergqvist mest verkar sakna omklädningsrummet och bus med Hovan och Pudding. Intrycket känns så i alla fall.

Dessutom höjer Wikegård min puls och får mig att verkligen känna som om jag själv vore coach för laget, man rycks med på ett helt annat sätt som gör att man sitter klistrad och följer varenda byte. Igår då Bergqvisr kommenterade blöev det mest så att man satt och slötittade.

Undra hur upplägget ligger? Wikegård tog de tre första matcherna, sedan har vi haft halvhyfsade Södergren (som ändå har bra koll på spelsytem) och nu igår den usle Bergqvist.

Man kan ju verkligen hoppas att Wikegård kör resten nu. Södergren i studion och Bergqvist kan väl få kliva in och berätta om Notan eller Totos skridskosnören har blivit bytta eller något från båspositionen. "Nu står alla svenskarna upp i båset och det är ett härligt go från den svenska lagledningen"

Annars så saknar reportagen som haft tidigare turneringar, kunde varit allt från Göran Zackrisson till intervjuer från någon snygg kvinna i 30-40års åldern typ Ellinor Persson eller Birgitte Söndergaard. Det hade sin charm trots allt.

Reklmavbrotten och de löjliga tävlingarna får man nog leva med, utan dem skulle vi inte få något Hockey-VM alls.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Knylan:

aboslut, =)
Kommentera

Sv: Hockey VM
Något jag inte kan släppa och som jag irriterat mig nått fruktansvärt över är Ungers konstanta "Ingen åtgärd från den 'finske' domaren" som han drar vid varje liten suspekt utvisningssituation.

Dags för en "Sport i TV"-sektion på HS?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Salle:

Den värsta i modern tid om vi pratar hockey måste väl ända vara Tommt Engstrand, visste jag att han skulle vara på Via sat sport hade jag inte skaffat den kanalen =) i fotboll är Bosse Hansson värst, minns uefa cup finalen mellan Stuttgart och Chelsea 98 tror jag det var? Han pratade om allt annat utam matchen
Kommentera

Sv: Hockey VM
Kronblom: Ungers värsta är väl harangen har kör när Sverige spelar boxplay. "Jönsson/Nordström/Pålsson/Axelsson som ALLTID spelar i boxplay" osså kommer bisattarkommentaren efteråt "dom är nog bland världens bästa i just detta"
Kommentera

Sv: Hockey VM
mattias - 74: Åke Unger är ingen juvel han heller. Han måste ha vräkt ur sig ett tiotal grodor ikväll.
En av dom bästa var: -Det här är Lettlands bästa period i hela matchen!
Det var ungefär efter 15min i första perioden
Kommentera

Sv: Hockey VM
Suffe:

Jag tror vi kan göra 9 mål på Schweizarna också =)
Kommentera

Sv: Hockey VM
Sannes:
Ja de får vi verkligen hoppas så att man har möjlighet att se den.. för som de spelar nu e de ju en fröjd att kolla på dem! väntar med spännig på att få reda på tiden så man vet vilken tid man borde klistra sig framför tv:en på torsdag... Schweiz ska väl inte heller vara svåra att knäcka, men som sagt var, de får absolut inte underskattas för det.... men de ser dock otroligt lovande ut!!! :-D
Kommentera

Sv: Hockey VM
Stabil seger ikväll, utklassning skulle man kunna säga.

Nu väntar Schweiz på torsdag, förhoppningsvis så blir det kvällsmatch. Det bestämmer man senare ikväll om jag har fattat saken rätt. Men eftersom Sverige och Ryssland vann varsin grupp så borde de få kvällsmatch.

Kommentera

Sv: Hockey VM
Yeehoo! vi vinner ju!!! (i pågåend match)... ja hade faktiskt inte så stor tillit till årets lag, då många stora stjärnior tackat nej, men jag börjar så sakta ändra min åiskt om detta lag. De kan nog faktiskt ha ganska goda odds att vinna det här året - som alltid...
men vi måste fortfarande ha lite is i magen och inte ta ut segern i förskott för då kan det gå illa.. allt kan ju hända - det är ju hockey vi snackar om!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Wennerholms tankar i dagens Sportblad angående Nashincidenten avslöjar rätt tydligt att det inte är sakfrågan som är det intressanta, utan Wennerholms personliga aversion mot Myggan Wallin (och även Hardy Nilsson).
En aversion som ju Wennerholm tidigare kategoriskt förnekat, men som nu framstår som rätt klar.
Myggan gjorde helt rätt som påpekade det som alla vet: det är Kanada som bestämmer och övriga har bara att rätta sig därefter.
En självklar markering som Wennerholm idiotförklarar.
W:s motivering till att man borde avstått är att det är onödigt att reta upp Kanada inför en eventuell batalj senare i turneringen.
Ngt ryggradslösare är svårt att hitta.....
Kommentera

Sv: Hockey VM
Kronblom:

Synd att han inte kommenterar matchen själv, Kinch är ju pinsam att lyssna på! han och PA Gullö kan ju hålla sig till dart elle rnåt
Kommentera

Sv: Hockey VM
Kronblom:

Man kan inte annat än skratta åt kommentaren de hade ang nash. Han gjorde det inte medvetet! Kyss mig nånstans säger jag =)
Kommentera

Sv: Hockey VM
Wikegård är en frisk fläkt i hockey-Sverige. Suverän som kommentator.
Inget krussiduller där inte. Är en spelare dålig så säger han det rakt ut.
Nu gör han det dom flesta inte vågar
Kommentera

Sv: Hockey VM
bobbe:
Men vad är det som hänt med tyskarna egentligen? Dom har varit med eller varit nära slutspel för var säsong som passerat. Nu är det prat om B-VM/div1. Någon som har någon idé om varför? De har ju med sina proffs, så det borde slutat bättre detta år...
Kommentera

Sv: Hockey VM
65selander: IIHF utökar säkert med fler lag, så att Tyskland får vara med oavsett...

...och Österrike kan också vinna och gå om Tyskland. 9-0 så är de förbi. ;)
Kommentera

Sv: Hockey VM
Danskarna tog en viktig seger i Nedflyttningsserien i dag mot Tyskarna.
Månne är Tysklands deltagande ett minne blott eller kommer dom att resa sig?

Vinner Slovenien över Österrike i morgon så är det Sayanora med Tyskland

1Danmark310-9 
2Tyskland311113-6 3 
3Slovenien2005-12 2
4Österrrike205-6 1

Kommentera

Sv: Hockey VM
Dragan 2k:

Adrian Cervantes verkar vara en giftig herre! Orkar inte räkna hur många mål och assist killen gjorde, men noterar ett imponernade hat-trick mellan 12.52 och 13.15 i första perioden. Tre mål på 23 sekunder!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Klart "Honken" ska stå ikväll, Lundqvist måste vila!!!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Vf chefen: Så kanske det var. Det spelade ingen roll hur många lirare man hade på isen. Man bara fortsatte och fortsatte att sätta dit puckarna.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Dragan 2k: Boxplay menar du va? Dessutom var det ett hattick i ett och samma boxplay.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Vf chefen: Haha. Snacka om målrik afton. Kul att se 3 mål insläppta i samma powerplay.

Vissa länder ska spela hockey...andra inte.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Kolla denna statistiken. Målvakten var nog inte så kass ändå. Han räddade ju över 70 skott på en match. Han släppte visserligen några med...
Kommentera

Sv: Hockey VM
65selander:
Södertälje...och Trollhättan, glöm för allt i världen inte den stan... :)
Kommentera

Sv: Hockey VM
Poffa: Tror knappast Sverige gör det för då kallar Finland hem alla från Södertälje och så dör den staden. ;-)

Frågan är hur mycket kraft som Lettland har kvar till Svenskarna i morgon och större under har ju hänt.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Poffa:
Jag antar att det inte är så ofta som de finländska supportrarna håller på Sverige men imorgon håller de nog tummarna för oss.

Då de svenska grabbarna har chans att vinna sin grupp. så inbillar iallafall jag mig att de satsar ordentligt imorgon. En poäng borde de väl kunna skrapa ihop va!?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Finland - Lettland 0-0. Om Lettland vinner över Sverige i morgon är Finland utslagna ur VM. Banne mig, kan det vara läge för en läggmatch, kanske?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Och matchen mot Sverige måste tagit USA på krafterna, endast oavgjort idag mot Ukraina.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Modosskånefan:
Eller varför inte Salt Lake City....
Kommentera

Sv: Hockey VM
Modosskånefan: Måste alla nämna World Cup då de pratar negativt om stjärnor och NHL-spelare? Det var ju NHL-spelare och stjärnor vi fick stryk av där ;)
Kommentera

Sv: Hockey VM
Huge: Känner mig också irriterad på kvällsblaskorna. särskilt aftonbladet. De sågar alltid Sedin och Weinis. Igår var Sedins så mycket bättre än Alfie. Han drällde med pucken ett antal gånger men det är förbjudet att säga ngt dumt om dem. som jag räkna så var han kedja inne på 2 lr 3 mål om jag inte minns fel. ändå så räknas de till den bästa kedjan. konstigt. sedins inne på 1 zäta 1 och jönsson 1. ändå sågas alla förutom frölundalinen. alla blir sågade för målen men när pebben blir hakad lite grann så blir han sur och slutar åka skridskor så USA får frilägen och gör mål. Nä ge oss en mer objektiv beskrivning och bara för att det ingår duktiga NHL spelare i den första linen betyder det inte att den är bäst. måste man påminna dem om World cup??????????????????????????????????????????????????
Kommentera

Sv: Hockey VM
fd skuggan: Ja, är dom inte härliga våra s.k "experter" i kvällsblaskorna?
Har man inte huve´t med sig så blir det så här: en ganska vanlig reaktion när man spelat ett par bra matcher mot riktigt tufft motstånd och där den mentala urladdningen varit nästan total.
USA ställde upp sig i 1-3-1 och tråkade ut oss, samtidigt som man fick några flytmål pga vår brist på tålamod.
En annan sak angående våra murvlar: hade Kanada gjort en likadan match hade det hetat att dom varit taktiska och sparat sig till när det verkligen gäller. Typ.....
Kommentera

Sv: Hockey VM
Lustigt att det nu heter att Tre Kronor-spelarna "svek Bengt-Åke", medan det alltid var Hardy Nilssons fel personligen när vi torskade förut.

Tycker förlusten såg likadan ut som på Hardys tid. Brist på vilja och smartness från spelarna.

Vad lär vi oss?
Jo, att det ALLTID är upp till spelarna som är på isen.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Modoante: tycker ändå att man borde ha bytt målis efter fyran, det gäller ju att ge signaler, skitkonstig match Sverige spelar bättre men stortorskar...väckarklocka?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Pappin27: Båda semifinalerna spelas nu på lördag, alltså dagen innan finalen. Alltså är det lika för båda finallagen där. USA var spellediga igår, medan Sverige ju gick en rätt tuff batalj mot Kanada. Där har du nog en stor del av förklaringen till svenskarnas trötthet och att man såg så passiva ut i kvällens match.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Frågan är bara hur det ska gå i en ev. final, ska spelarna vara slitna från semifinalen då också?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Salle: Tre kronor var nog otroligt trött efter gårdagens batalj, eftersom de inte är så snabba och det finns liksom inte den riktiga gnistan i laget.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Modoante: Låter bättre :)
Kommentera

Sv: Hockey VM
mok: läggere inte all skuld på henke säger bara att det sista målet borde han ha tagit.dom övriga målen har varit frilägen inte lätt för en målis
Kommentera

551312 · »