Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #678748

Sv: sve-rys
Frella: Lugn nu.

Jag tycker inte man ska slita onödigt ont på nyckelspelare tidigt i turneringen. Kedjorna funkar, kanske att man skulle ha toppat i den tredje perioden med tex Zäta med Sudden och Affe. Så hade det nog sett ut om vi spelat en kvartsfinal.

Tycker vi började rätt okej, spelade smart stängde mycket i mittzon, tyvärr är det lite för mycket dräll.

Matchen påminde mycket om kvartsfinalen i World Cup. Hade vi fått ledningen hade det kunna sett annorlunda ut, tror tyvärr att det andra ryska målet avgjorde matchen. Vi är för sårbara bakåt när vi trycker på framåt mot sådana här lag.

Sedan är jag besviken på Henrik Lundqvist, ska vi ta medalj så behöver vi en målvakt som tar puckar som man inte kan kräva att en målvakt ska ta. Han måste vara mer omöjlig än han var.

Nja, jag tar gärna in Peter Forsberg till det här laget. Övrig spelarkritik från idag så tycker jag precis som Wikegård att Mats Sundin och Samuel Påhlsson var våra främsta för dagen. Tycker även att Jörgen Jönsson var bra till skillnad från Frella, han täckte ofta upp mycket bra i defensiven, offensivt är han väl som man kan förvänta på den här nivån.

På minussidan så hade Christian Bäckman det tuffast med många tveksamma ingripanden plus otur med domaren. Daniel Alfredsson var nog kanske den största besvikelsen, han hade inte blåstället med sig idag. Henrik Zetterberg vann mindre än puck än vad han gör då han är på topp, godkänd i matchen men ska man kallas den "näste Foppa" så måste han lyfta sig på en ny nivå än han haft i denna och i tidigare mästerskap.

Mika Hannula har lätt att få ros för minsta lilla, visst sliter han och jobbar 100% hela tiden mer än många andra men frågan är om han räcker till, jag känner fortfarande att det finns spelare som skulle kunna ha gjort ett bättre jobb än honom, han behöver bevisa mer att han ska den plats han har.
Kommentera