Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

sve-rys

679357 · » Till forumet


Sv: sve-rys
Bissett19: Om du har läst det jag skrivit i flera dagar innan Rysslands-matchen så är det, det jag har skrivit hela tiden!
Visst är det så att Rysslands-matchen utökade min saknad... Om de svenska backarna mot förmodan hade svarat upp bra mot Ryssarna så är det klart att jag inte saknat de backarna, för då hade de backar vi haft visat att de duger!
Kommentera

Sv: sve-rys
Huge: Man behöver väl i o f s varken tillhöra media eller vara en 'proportionslös aktör' för att anse att exempelvis Lidström ska klara en tremeterspass i landslaget? Eller att Näslund eventuellt ska kunna bidra med ett offensivt initiativ även när han har en tröja med tre kronor på?

Men i sak har du så klart en poäng. Media hyllar eller sågar reservationslöst. I fallet tre kronor 2002, eller i World Cup 2004, anser jag dock att det finns fog för en smula besk kritik. Det ä r en smula anmärkningsvärt att 'den bästa landslagsuppsättningen någonsin' lyckats så dåligt. Oavsett vilka bedömningar man gör kan man ju, t ex, jämföra med Finland och se att de lyckats avsevärt bättre trots ett material som knappast går att gradera som bättre.

Mycket är nog förbundskaptenernas fel. Bengt-Åkes uttagning/lagkomponering är hur knepig som helst. Han verkar inte för ett ögonblick ha studerat respektive spelares omgivning i sitt klubblag, eller vilken typ av spel som får spelaren att komma till sin rätt.
Kommentera

Sv: sve-rys
piff: Jag tror Foppa kommer vara 99,8% när han egentligen är 98,7%. Undrar om han är bättre än Nyllet då, hmm.
Kommentera

Sv: sve-rys
Huge:
Hoppas Foppa inte säger att han känner sej 100 även om han bara är 98.
Tycker han borde inse att det kanske är dags att lägga grillerna på hyllan eftersom hans kropp inte verkar hålla. Visst han är en jättebra spelare osv etc, etc men han går sönder gång efter gång..
Kommentera

Sv: sve-rys
GävleLasse: Ja, ordet katastrof tas som vanligt fram i pressen när vi torskat. Inget att fästa sig vid, man är van vid experternas analyser vid det här laget.
Som du säger, ryssarna var bättre för dagen.
Kanske inte på ALLA positioner, men tillräckligt många för att vinna.
Tycker ändå inte att murvlarna tjatat så mkt om Foppa och dennes frälsarroll inför denna turnering, som man hade förväntat sig.
Men nog skulle en frisk Foppa i nuläget röra om rejält i grytorna.
Inte minst hos motståndarna, som nog gärna ser Foppa vid sidan av rinken.
Men jag är tveksam till om hans ljumskar verkligen kommer att hålla.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bragd-Birger: "Utveckling av mitt hafsiga inlägg: Att Sverige ständigt räknas som en guldaspirant när det drar ihop sig till stora turneringar är givet. På pappret. Där är nämligen Foppa världens bäste i förstakedjan, kamperad av världens bäste målskjutar-Näslund. Sundin härförare i andrafemman, ihop med en-av-världens-bäste-målskjutar-Alfredsson. Och i förste backpar världens bäste Lidström.

Fyra misslyckade turneringar senare borde vi inse att - som det sägs på julafton - det är något fel på den där bilden."

Ja, det är definitivt fel på bilden.
Den bild som MEDIA och andra onyanserade och proportionslösa aktörer målar upp.
Som tur är så vet iaf spelarna själva hur svårt det är att lyckas i ett OS.
Och att det oftast är dagsformen, målvakten samt flytet med studsar och domare som avgör när det kommer till kritan.
Kommentera

Sv: sve-rys
Huge: Ett av de stora problemen har väl varit all fokus på EN spelare. Sen är det ju det där med att sätta sina chanser. Det finns inte utrymme för att "nästan" göra mål i en så kort turnering som OS.

Hur man kan tycka att det är katastrof verkar ju lite konstigt, men nog är man lite skeptisk till alla de bortförklaringar som BÅG satt med på TV.

Varför inte balnk erkänna att man är mycket sämre på alla positioner än Ryssland? I alla fall för dagen.
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: ja skulle vilja se (Holmström ska spela....han är en va dom viktigaste i hela lageT)

Modin-Sudden-Alfie
Foppa/Nyllet- Zäta - Holmström
Sedin- Sedin - Samuelsson
Pebben - Påhlsson -Hannula

Jönsson

Backar
Lidas - Öhlund
Kenny Jönsson -Hävelid (om han kan spela)
Tjärnqvist - Sundin

Bäckman

Målv
Lundqivst (Tellan)

Liv
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH: " Klart vi mötte ett bättre lag, om man jämför spelare för spelare.

Men vi kan vinna mot dem och många andra lag ändå. Får vi ihop laget, spelar smart fem mot fem och börjar producera i powerplay, då kan vi gå långt. Plus att vi måste ha turneringens bästa målvakt, helst."

Helt riktigt.
Det jag gillade mest igår var att Sudden verkar vara på G.
Vi tappade alldeles för många puckar på offensiva blå, och sånt kostar extra mkt mot ett lag som Ryssland.
Hade vi ex fått första målet så hade det nog blivit en helt annan match.
Tyvärr så är det väl backsidan som har fått lite för många återbud för att det ska kännas riktigt bra.
Sen fattar jag inte varför man var så snabb med att ta in Hannula i laget.
Tror på en rejäl laddning och fokusering mot Lettland istället....
Kommentera

Sv: sve-rys
Hawerchuk: Kreativ och kreativ, han kan vara den som säkrar medan Foppa och den andra isf får fria tyglar i offensiven. Aja, förhoppningsvis så funkar väl "BÅGs" formationer så slipper vi bry oss. =)
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH: Visst kan man göra det, men tror inte det kommer funka på stor rink då det inte funkade på liten rink. Men man kan ju hoppas iaf.
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: Pålle ska absolut inte ha en kreativ centerroll. Han ska göra det han är bra på och det gör han utmärkt redan där han är nu. Att ha Foppa som ytter är också en waste, det har vi sett förut. Jag skulle nog kunna tänka mig att flytta upp PJ till första där med Z och Sudden som du har det för att öppna upp för dom. Och Affe ner med Foppa så någon kan sätta dit den där.
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: Man kan ju visserligen ge de tänkta formationerna mer chans än en riktig match. Får vi in Foppa blir det hela mer förståeligt.

Blir Foppas besked negativt så finns det nog en viss chans att man tänker om.
Kommentera

Sv: sve-rys
Dream Team: Modin har väl en roll som går ut på att röra sig från Slottet och in mot mål. Antingen för att böka in nåt mål eller gå på skott mitt i slottet. I det övriga spelet är han rätt medioker. Visst han är stark, men med den obefintliga skidskoåkningen så är det nästan skitsamma.

Men om han skulle funka som den som ska gå på skott i kedjan så kanske han funkar bättre, nu känns ju Alfie som huvudalternativet då hans skott är betydligt vassare.

Om Foppa eller Nylander kliver in så har vi egentligen tre spelare som inte passar in någonstans. Jönsson, Modin, Holmström. Nu tror jag nästan mer på att Hedström kommer att ersätta Foppa om det blir aktuellt. Nylander verkar inte vara någon favorit hos BÅG heller.

Men vill nog se liknande formationer som jag var inne på innan OS.

Zäta-Sudden-Alfie
Foppa-Påhlsson-Samuelsson/Modin
Sedin-Sedin-Samuelsson/Holmström
Pebben-Jönsson-Modin/Holmström
Kommentera

Sv: sve-rys
Lumber Jack: Kan jag köpa. Sen skulle jag kunna tänka mig att slänga in Modin i en köttarkedja med Påhlsson, förutsatt att Modin verkligen kan förstå vilken roll han då ska ha.
Påhlsson, by the way. Det som började som en crush under förra VM:et börjar likna erotik. Älskar verkligen hans inställning. Grymt underskattad.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bragd-Birger: Det är i det närmaste tragiskt att se Modin. Han tillför inte ett dugg och måste omedelbart plockas bort från första kedjan. In med Zäta istället så att han och Sudden får jobba fram ytor och skottlägen till Affe.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bragd-Birger: Ja, när Modin gasar det han har genom mittzon ser han väl ut som en folkabuss från -70-talet som misständer och går på tre cylindrar, typ. Sätt honom i typ tredjefemman, i en roll som går ut på att stå framför mål och böka, och forcera in puckarna. Ja, likt Holmström, för fysiken har han ju, och skottet. Vilken är hans roll i Tampa, förresten? Nu är väl Fredrik Modin i regel miserabelt kass på stor rink, så det  hela känns väl lite som en mission impossible redan nu.
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: Modin känns också hyfsat malplacerad i en förstafemma. Ok, man ska inte döma ut folk fullständigt efter två inledande matcher, men det är onekligen jävligt mycket Timrå-04/05-vibbar över Modins agerande.
Förstår inte vilken roll han är tänkt att ha.
Kommentera

Sv: sve-rys
wap.hockeysnack.com
Frella:Foppa lär ju lämna återbud ikväll,Nyllet lär ju sitta startklar i New York,hoppas han kan vara på plats till matchen mot jänkarna på söndag!
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: Hannula kan skjuta.
Kommentera

Sv: sve-rys
Deas: Tillsammans med Foppa och Zäta skulle jag vilja se någon som man gå på direktskott. Någon sådan är knappast Holmström i varjefall. Zäta eller Foppa går väl inte heller på direktskott jätteofta. Holmström känns helt malplacerad i detta OS.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bragd-Birger: Där håller jag med dig. Z slösas bort. Däremot kan både Z och Foppa avsluta väldigt bra och spelar de med varandra har de ju inget annat väl än att börja skjuta lite själva :)
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH: Spelar väl ingen roll om Zäta har fria tyglar eller ej, med de kedjekamraterna kan han inte prestera något ändå. Det enda alternativ han har är att spela back och hoppas på att Holmström lyckas peta in nån retur. Nu kommer Foppa väl in där förhoppningsvis, men det enda alternativet på skott är ändå back. Då varken Zäta eller Foppa skjuter något vidare.

Skulle nästan kunna tänka mig att plocka Samuelsson från Sedin formationen mot Holmström. Samuelsson har iaf en hyfsad bössa. Sedin-Sedin-Holmström skulle kunna bli en defensiv formation. Som nog ändå skulle kunna producera något mål.

Vinst imorn och på söndag så kan vi nog lägga oss på tisdag och på så sätt få "enkla" Finland i kvarten...troligtvis.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bragd-Birger: Jag skulle nog vilja säga att hade vi haft några kompetenta coacher dom senaste 6-7 åren hade vi haft betydligt fler framgångar med den här generationen.
Kommentera

Sv: sve-rys
Utveckling av mitt hafsiga inlägg: Att Sverige ständigt räknas som en guldaspirant när det drar ihop sig till stora turneringar är givet. På pappret. Där är nämligen Foppa världens bäste i förstakedjan, kamperad av världens bäste målskjutar-Näslund. Sundin härförare i andrafemman, ihop med en-av-världens-bäste-målskjutar-Alfredsson. Och i förste backpar världens bäste Lidström.

Fyra misslyckade turneringar senare borde vi inse att - som det sägs på julafton - det är något fel på den där bilden. En enda av ovannämnda spelare har levt upp till epitetet i åtminstone tre av ovannämnda turneringar: Sundin. Resten har antingen sugit getpung, varit skadade eller vikt ner sig.

Vad var det Pär Nuder sa om fyrtiotalisterna - köttberg? Skulle vilja påstå att vår samling av Världens Bästa är fyrtiotalister i hockeytappning. Spelare som, exempelvis, Zäta får husera i en tredjekedja ihop med Holmström och fucking Jönsson. Grattis, grattis. Tre kronor har plötsligt blivit handbollslandslaget, där man anses som en 'coming man med potential' tills man fyllt trettio.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bragd-Birger: Ehm, lidas har inte varit lika bra i Tre Kronor som i NHL men att påstå att Alfredsson inte misslyckats i landslaget är verkligen underligt. Det är inte sant någonstans, han har varit väldigt bra i tre kronor både i tidigare os-turneringar och i world cup. Ja i World Cup 04 var han kanske bäste svensk.
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH:

Japp, kan vi bara få ihop kedjorna och få igång PP kan det bli en kul OS-turnering. Och som du skriver, målvakten blir viktig. Tur vi har en av världens hetaste just nu.
Kommentera

Sv: sve-rys
Sverige lider väl av samma problem som vanligt när detta 'All Star Team" ska prestera: stjärnor som inte levererar. Två av de tyngsta namnen, Alfredsson och Lidström, kommer förmodligen avsluta sina karriärer utan att ha lyckats i en enda stor turnering. Varför skulle det plötsligt släppa nu, efter decennier av misslyckanden?

Den tredje av våra Fyra Stora - Foppa - är som vanligt fullständigt oberäknelig. Är han med, kan han spela obehindrat, hur många procent av sitt max kommer han upp i, bla bla. Frågor som är närmast absurda när man betänker att det, i vanlig ordning, handlar om vårt tilltänkte nav. Han som ska visa vägen.

Kvar är då Sudden, och han kan man lita på. Levererat i samtliga turneringar han ställt upp i. Sveriges viktigaste landslagsspelare genom tiderna. Men det räcker inte. En av fyra, 25%. Eller om man vänder på det - 75% som inte levererar. Knappast någon skräll att det blir bajs då.
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH:

Jag tror inte vi slår ryssarna eller nån annan toppnation i os över huvud taget, igår var ryssarna bättre på precis allt. Foppa eller inte foppa. spelar ingen roll om vi har 2 - 3 foppa i Tre Kronor. Sverige är inte bättre. Hoppas jag har fel. Lettland skall vi ta men Usa och Slovakien blir en svår nöt och knäcka, vad beträffar lundqvist så måste han få bättre hjälp av backarna om han skall vara på topp, och det fick han inte i går.
Kommentera

Sv: sve-rys

JimmyH:

Måste ju i ärlighetens namn säga att vi hade lite mer otur än ryssarna också.
Även om det inte direkt räknas in i slutresultatet.

Kommentera

Sv: sve-rys
Danne_l: Klart vi mötte ett bättre lag, om man jämför spelare för spelare.

Men vi kan vinna mot dem och många andra lag ändå. Får vi ihop laget, spelar smart fem mot fem och börjar producera i powerplay, då kan vi gå långt. Plus att vi måste ha turneringens bästa målvakt, helst.
Kommentera

Sv: sve-rys
Danne_l:

Du hade kunna skippat det första stycket i texten. Håller med till 100 %
Kommentera

Sv: sve-rys
Huge:

Mja. Dom vinner med 5-0 mot ett landslag som använder just det som ett av sina huvudargument till varför det gick som det gick. Därmed inte sagt att ryssarna lyckats så mycket bättre i sak.

Jag tror däremot det är så att ryssarna är ett bättre lag helt enkelt.
Kommentera

Sv: sve-rys
wap.hockeysnack.com
Slitwolfen:Du hade inte sakntat dem där om vi hade vunnit va?Alla är så jäkla snabba med att såga detta lag,om en vecka då spelar vi en semifinal mot ryssarna o då ska dem få smaka på det svenska stålet!
Kommentera

Sv: sve-rys
Danne_l: " Varför har ryssarna lyckats med sina förberedelser och inte svenskarna?"

Vad är det som säger att ryssarna lyckats med sina förberedelser och inte vi?
En missvisande 5-0seger tror jag är alldeles för svagt underlag för att göra den bedömingen...
Kommentera

Sv: sve-rys
fyfan vad jag saknar Norström, Kronwall och K.Johnsson...
Kommentera

Sv: sve-rys
Salle:
Kim har inte spelat en match under februari månad med flyers så det mesta verkar vara han skadad för betvivlar han varit petad deras senaste 5 matcher om det inte fler matcher han missat så
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH: Ett stort problem som Tre Kronor lidit av under många år är att man är alldeles för långsamma. Kolla på ryssars, slovakers, finnars ja i stort sett alla andra toppnationers speed när man vänder spelet. Rös av välbehag över Gaboriks framfart igår. När svenskarna åker är det som det sitter sirap under grillerna. Visst kan man vinna toppmatcher på att hela tiden dra ner tempot, få motståndarna dit man vill men det är sorgligt att se när svenskarna gliider genom mittzon istället för att trampa allt vad det går.
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: Det har gått rykten om att Kims fru/flickvän har problem med sin graviditet och är det så är det fullt förklarligt att han stannar med henne och struntar i ett OS. Om dessa rykten är just bara rykten så är det ändå förklarigt att han hoppar över turneringen av denna orsak.
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella:

"Vi är fan sårbara bakåt ändå, oavsett om vi trycker på eller inte. En bedrövlig defensiv där endast tre, kanske fyra backar håller OS-klass. Förklarligt med alla avbräck iofs. Men då borde man kunna spela enklare då materialet inte räcker till."

Tanken var ju precis den, så som det såg ut i alla fall. Vi började väldigt bra med att dra ner tempot på dem i mittzon och vi höll ihop laget bra. Men när de fick ledningen tappade vi det spelet helt.

Idag fick Zäta mer fria tyglar, jag räknade nästan hela tiden att Jönsson var först hem i den kedjan. Zäta skulle hellre behöva en målskytt i sin kedja snarare än en defensiv center. Holmström tycker jag inte bidrar med något mer än att buffla framför mål, har aldrig varit positivt inställd till att han honom i truppen. Tyvärr har vi lite tunt med alternativ kanske.

Ja det är klart de andra länderna också vill vinna men Sverige har toppat i början av turneringarna i två OS och ett WC nu och då öst in powerplaymål men i kvartsfinalen har vi blivit sönderlästa. Vi får väl ge detta lite tid. USA och Slovakien är matcher där jag tror vi kommer färdigställa laget. Turneringens sjätte match avgör anus eller bra.

Varför i helvete visar SVT curling nu när det är Kanada-Tyskland? Det skulle vara en intressant webfråga på svt.se
Kommentera

Sv: sve-rys
JimmyH: Vi är fan sårbara bakåt ändå, oavsett om vi trycker på eller inte. En bedrövlig defensiv där endast tre, kanske fyra backar håller OS-klass. Förklarligt med alla avbräck iofs. Men då borde man kunna spela enklare då materialet inte räcker till.

Visst duger Jörgen i defensiven, men i offensiven är det ju som att spela med fyra man för att hårddra det hela. För mig räcker det att han får spela BP. Hannula har fart och kan spela ytter i fjärde.

Skulle Foppa inte kunna spela så lär man ställa upp med samma lag på lördag mot Lettland. Men då vill jag nog se Påhlsson mellan Zäta och Homer. Då skulle Zäta kunna få lite mer offensiva tyglar också.

Helst vill jag ju ha bort Modin från förstafemman också då han inte räcker till riktigt på stor is.

Men förhoppningsvis tog vi bara våran plattmatch tidigare än i kvarten denna gång. Men jag skulle ändå vilja se toppning i PP och BP. Oavsett hur lång turneringen är. Alla andra lag orkar ju, och de är nog också inställda på guld.
Kommentera

Sv: sve-rys
Danne_l: På B-Å låter det som om Tre Kronor är det enda lag vars NHL spelare måste vänja sig med den stora rinken :-)
Kommentera

Sv: sve-rys
Frella: Lugn nu.

Jag tycker inte man ska slita onödigt ont på nyckelspelare tidigt i turneringen. Kedjorna funkar, kanske att man skulle ha toppat i den tredje perioden med tex Zäta med Sudden och Affe. Så hade det nog sett ut om vi spelat en kvartsfinal.

Tycker vi började rätt okej, spelade smart stängde mycket i mittzon, tyvärr är det lite för mycket dräll.

Matchen påminde mycket om kvartsfinalen i World Cup. Hade vi fått ledningen hade det kunna sett annorlunda ut, tror tyvärr att det andra ryska målet avgjorde matchen. Vi är för sårbara bakåt när vi trycker på framåt mot sådana här lag.

Sedan är jag besviken på Henrik Lundqvist, ska vi ta medalj så behöver vi en målvakt som tar puckar som man inte kan kräva att en målvakt ska ta. Han måste vara mer omöjlig än han var.

Nja, jag tar gärna in Peter Forsberg till det här laget. Övrig spelarkritik från idag så tycker jag precis som Wikegård att Mats Sundin och Samuel Påhlsson var våra främsta för dagen. Tycker även att Jörgen Jönsson var bra till skillnad från Frella, han täckte ofta upp mycket bra i defensiven, offensivt är han väl som man kan förvänta på den här nivån.

På minussidan så hade Christian Bäckman det tuffast med många tveksamma ingripanden plus otur med domaren. Daniel Alfredsson var nog kanske den största besvikelsen, han hade inte blåstället med sig idag. Henrik Zetterberg vann mindre än puck än vad han gör då han är på topp, godkänd i matchen men ska man kallas den "näste Foppa" så måste han lyfta sig på en ny nivå än han haft i denna och i tidigare mästerskap.

Mika Hannula har lätt att få ros för minsta lilla, visst sliter han och jobbar 100% hela tiden mer än många andra men frågan är om han räcker till, jag känner fortfarande att det finns spelare som skulle kunna ha gjort ett bättre jobb än honom, han behöver bevisa mer att han ska den plats han har.
Kommentera

Sv: sve-rys
Bissett19: Varken ryssar, tjecker, kanadicker, amerikaner eller slovaker har tränat med hela truppen, så det är precis lika villkor. NHL killarna kom ju samtidigt. Den svenska truppen är för svag helt enkelt!!
Kommentera

Sv: sve-rys
Bissett19:

Ja men sånt kan man ju inte heller skylla på. Varför har ryssarna lyckats med sina förberedelser och inte svenskarna?
Kommentera

Sv: sve-rys
70 Rodrigues: JO det stämmer,men dem har ju tränat tillsammans i alla fall HELA truppen,det har faktiskt inte Kronorna gjort ännu.Dessutom lirar fortfarande Sedinanarna på lånade klubbor!!
Kommentera

Sv: sve-rys
Bissett19: Och hur mycket tid har ryssarna haft att träna ihop sig, lika vilkor för alla lag med många NHL spelare?
Kommentera

Sv: sve-rys
brynasaren: Jag tycker att det här var det bästa som kunde hända! Nu försvinner alla förväntningar från både press, publik och andra lag. För en gångs skull tror att Tre Kronor kommer att vara bäst när det gäller.
Kommentera

Sv: sve-rys
Fan vilken jävla skitmatch, pinsamt dåligt.
Vi får väll hoppas att vi nu gjort vår skitmach denna tunering.
Kommentera

Sv: sve-rys
Modoante:
Ja om Foppa känner sej 100 så spelar han såklart men om han känner sej 90 åker han hem och han gör rätt då. Om han skulle komma in i laget förväntar sej alla att han ska prestera och nästan vara en egen kedja, man kan inte förvänta sej för mycket av Foppa men om han är 100 är han bra!
Kommentera

679357 · »